SHOPPING: makkelijke make-up sponsjes

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
SHOPPING: makkelijke make-up sponsjes

Beautyblender

Een egale teint in no time, dat belooft een beautyblender. Foundation aanbrengen was nog nooit zo appeltje-eitje!

Een egale teint, dat willen we allemaal wel. Hoe je die krijgt, dat is een ander paar mouwen. Of make-up borstels. Want, grijp je naar een platte borstel, verkies je een stippling brush of gebruik je gewoon je vingers?

Goed nieuws voor diegenen die door het overaanbod aan kwastjes met de handen in het haar aan de make-uptafel zitten. Het kan immers ook eenvoudiger. Eén tool om foundation, concealer en (crème)blusher aan te brengen. Dat is de beautyblender, een eivormig sponsje dat zijn pluimen verdiende in de handen van make-upartiesten en pro’s. Tegenwoordig pakken verschillende make-upmerken uit met hun eigen variant van het eivormige wondersponsje.

HOE WERKT HET?
Sponsjes hebben de eigenschap vocht op te nemen. Om te vermijden dat de blender je vloeibare foundation opneemt, zorg je voor je begint dat het sponsje vochtig is.
Dompel het sponsje onder in een kommetje water of hou het onder de kraan zodat het flink wat vocht opneemt. Knijp daarna 10 keer stevig in het sponsje totdat het niet meer drupt. Rol de spons even in een droge handdoek. Hierna is je spons klaar voor gebruik.

FOUNDATION AANBRENGEN
Breng een kleine hoeveelheid vloeibare foundation aan op de bovenkant van je hand. Dep het brede deel van de spons in de foundation. Breng het product met een rollende beweging aan op het gezicht. Voor meer dekking dep je de spons, op die manier ‘blent’ de make-up goed in de huid en kan je oneffenheden makkelijk wegwerken.
Het fijnere deel van de spons is handig om donkere kringen onder de ogen te verbergen en roodheid op moeilijk bereikbare plaatsten, zoals rond de neusvleugels, te neutraliseren.

SCHOONMAKEN
Reinig je spons door na gebruik te spoelen in een kommetje lauw water. Verder zijn verschillende cleansers verkrijgbaar. (beautyblender – blendercleanser – 14,00 euro)

SHOPPING
Beauty_Blender

The original. Beautyblender. 20 euro.

Schermafbeelding 2013-08-12 om 12.04.35

Budgetvriendelijk. Make Up Blender Foundation Sponge van KIKO. 2,90 euro

Softpoint Sponge Applicator

Een alternatief. Softpoint Sponge applicator van M.A.C Cosmetics - 12 euro.

ModelsOwn

Egg Shaped Make Up Applicator van Models Own - 9,50 euro.

SoniaKashuk

Blending Sponge van Sonia Kashuk. 8 euro.