Beauty tips: zo ben je in 5 min klaar voor een videomeeting

Geüpdatet op 21 april 2022 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
Beauty tips: zo ben je in 5 min klaar voor een videomeeting

Staat er een videomeeting of een Facetime-gesprek op de agenda, maar ben je nog maar pas uit bed gerold? Of was je de meeting simpelweg vergeten? Onze handleiding om je in exact 5 minuten Zoombaar te maken.

De makkelijkste oplossing is natuurlijk doen alsof je een probleem hebt met je webcam. Kun je er echt niet onderuit om je gezicht te laten zien, dan zul je je bij het opmaken tot de essentie moeten beperken.

1. Hydrateer je huid

Zelfs als je weinig tijd hebt, mag je deze stap niet overslaan als je er een beetje presentabel wilt uitzien. Door je huid te hydrateren zorg je er niet alleen voor dat je make-up langer houdt, maar ook dat je huid meer straalt. En dat is net het detail dat het verschil zal maken. Reinig om te beginnen je gezicht. Breng dan een paar druppels van je favoriete serum aan en sluit af met een hydraterende crème om je huid voor te bereiden zoals het hoort.

2. Egaliseer je teint

Je hebt niet per se een ultradekkende foundation nodig, aangezien je niet in de spotlights moet staan. Draag je regelmatig make-up, profiteer dan van het telewerken om je huid te laten ademen. Kies liever voor een lichte, egaliserende foundation die eventuele imperfecties corrigeert zonder je huid te verstikken. Om te vermijden dat je teint ’s morgens wat grauw uitslaat, kies je het best voor een formule die hydrateert en je huid laat stralen.

Beauty tips: zo ben je in 5 min klaar voor een videomeeting - 4
Foundation Prisme Libre Skincaring Glow – Givenchy, € 47,90

Shop hier

3. Laat je ogen oplichten

Ook al lijken donkere kringen onder je ogen de nieuwste beautytrend op Tik Tok, toch is dat niet meteen de look waar we voor gaan voor de wekelijkse online meeting. Wil je verbergen dat je vermoeid bent, breng dan met je vingertoppen een concealer aan onder je ogen en klaar is kees. Gebruik geen eyeliner als je je ogen opmaakt: fijne lijntjes trekken vraagt te veel concentratie, en we willen recht op ons doel afgaan. Even je wimpers krullen voor een wakkere blik, nog snel wat mascara en voilà! Werk tot slot je wenkbrauwen af met een gekleurde gel waarme je ze in een mum van tijd kunt shapen en fixeren.

4. Zorg voor een warme teint

Webcams hebben de neiging je huid dof te doen lijken. Breng dus gerust wat meer blush dan gewoonlijk aan voor een frisse blos. Als het snel moet gaan, kies je het best voor een blushstick met een romige textuur. Breng het product rechtstreeks op je gezicht aan en verdeel het met je vingers. Vertrek vanaf je jukbeenderen en ga zo naar je slapen. Voor een instant glow-effect.

Beauty tips: zo ben je in 5 min klaar voor een videomeeting - 8
Blush Stick 2-en-1 Glow to go - Clarins 34,90€

Shop hier

5. Doe je lippen mooi uitkomen

Je hoeft geen lipverzorging meer aan te brengen als je kiest voor een lippenstift die al een vochtinbrengende formule bevat. Of ga voor een getinte lippenbalsem die de kleur van je lippen versterkt.

6. Steek je haar op

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Lydia Rose (@fashioninflux)


Het is niet nodig ingewikkelde kapsels te fabriceren of de stijltang boven te halen! Borstel je haar en bind het vast met een grote haarklem. Dat gaat niet alleen snel, het is ook supertrendy. Voelt je haar vettig aan en start de vergadering zo? Droogshampoo is je BFF.

Beauty tips: zo ben je in 5 min klaar voor een videomeeting - 12
Droogshampoo – Dessange € 26

Shop hier

LEES OOK

Hebben: de cruelty-free make-uplijn van DJ Anouk Matton

Shopping: deze nieuwe parfums geuren al naar de lente