Hebben: de cruelty-free make-uplijn van DJ Anouk Matton

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Hebben: de cruelty-free make-uplijn van DJ Anouk MattonAM Cosmetics

Belgisch model en dj Anouk Matton zet met AM Cosmetics haar eerste stappen in de beautywereld. Alles over haar nieuwste make-upcollectie.

Ze behoort tot de top EDM-dj's, is vaste gast op grote festivals en maakt het mooie weer op sociale media naast hubby Dimitri Vegas. Maar de laatste carrièremove van Anouk Matton heeft weinig te maken met muziek. Naast plaatjes draaien en modellenwerk is Matton namelijk bezeten door make-up. Het idee van een eigen lijn speelde al langer, maar de lockdown bracht alles in een stroomversnelling. Anouk kan nu trots uitpakken met AM Cosmetics, een cruelty-free make-uplijn met hoge LA-factor.

am cosmetics
AM Cosmetics

Voor haar label haalde de Belgische inspiratie uit de helende kracht van kristallen. Anouk Matton gelooft sterk in kristallen en gebruikt ze naar eigen zeggen om stress te verlichten en te kalmeren.  De eerste collectie bestaat uit drie lijnen, elk met een ander kristal in de hoofdrol. Zo bevat 'AM LOVE' rozenkwarts, de steen van de liefde, en dat komt ook terug in de kleuren. Mag het iets opvallender? 'AM GLAM' haalt de diva in je naar boven met warme oranje- en goudtinten geïnspireerd door amber. En 'AM FIERCE', de derde lijn, verzamelt volgens de filosofie van  jade alle powerkleuren uit het gamma.

anouk matton am cosmetics
AM Cosmetics

Elke lijn bestaat uit een oogschaduwpalet, lipstick, gua sha-set en mascara. De producten zijn exclusief te koop bij Ici Paris XL-winkels en op de webshop.

gua sha ici paris xl
Gua Sha set, AM Cosmetics, €39,95

Shop hier