We want: duurzame en inclusieve swimwear voor elk lichaam

Geüpdatet op 31 mei 2021 door ELLE België
We want: duurzame en inclusieve swimwear voor elk lichaamGather&See

De zomer komt er bijna aan, dus begin maar alvast te dromen over zonnige dagen aan het zwembad! Daar hoort natuurlijk swimwear bij zoals een bikini of badpak die je prachtfiguur helemaal tot haar recht laat komen, want élk lijf is een bikinilijf.

We Are We Wear

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door WE ARE WE WEAR (@wearewewear)

We Are We Wear vindt dat elke vrouw zich zelfverzekerd moet voelen in badmode en lingerie. Er is niets erger dan shoppen voor zwemkleding en lingerie, iets moois vinden, en dan ontdekken dat jouw maat niet beschikbaar is. Daarom maakt We Are We Wear het tot haar missie om een assortiment van XS tot 3XL aan te bieden in alle stijlen. Het inclusieve label werd opgericht door Natalie Paul en Chelsea Williams. Het duo heeft hun ervaring bij de Britse webshop ASOS gebruikt om een merk te bouwen dat de onrealistische en onhaalbare schoonheidsstandaarden aankaart.

Pluspunt: De Eco-edit wordt in Italië gemaakt van afvalmaterialen zoals visnetten, industriële plastics en stofresten. Inclusief én duurzaam, wij zijn fan!

BRUNA MALUCELLI

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bruna Malucelli (@bruna.malucelli)

Bij Bruna Malucello wordt diversiteit van harte omarmd en worden alle soorten vrouwen en lichamen gevierd. Hun motto? “Zet je zelfvertrouwen op de eerste plaats. Dan je zwemkleding.” Bij het Braziliaanse label vind je bikini’s en badpakken in fleurige, zomerse kleuren, maar ook mooie zwarte of witte klassiekers. Bruna Malucello is een klein merk dat maten van XS tot 4XL aanbiedt, waardoor je bestelling soms een pre-order item is. De productie gebeurt in het atelier en wordt verzonden binnen 1-3 weken (afhankelijk van beschikbaarheid).

Swim Society

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SWIM SOCIETY (@swimsociety)

Swim Society werd in 2019 opgericht en krijgt veel lof voor het feit dat het geen categorieën hanteert, als poging om een einde te maken aan de diversiteit tussen alle maten. Geen petite, geen plus, geen verschillende stijlen voor verschillende maten. Dezelfde stijl voor alle maten, dat is de bedoeling. Naast het feit dat de items ontzettend mooi zijn, is de nieuwste collectie ook nog duurzaam. Het materiaal is gemaakt van gerecyclede visnetten en plastic flessen.

Gather & See

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gather&See (@gatherandsee)

Gather & See is een online webshop die in 2014 werd gelanceerd door jeugdvriendinnen Alicia Taylor en Stephanie Hogg. Naast prachtige en duurzame kledingstukken, vind je op de site een heel fijn aanbod aan badmode. Het duo runt Gather & See op twee continenten: Stephanie is gevestigd in Nairobi, Alicia in Leicestershire. Beiden hebben als doel duurzaam winkelen gemakkelijker te maken.

Monday Swimwear

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monday Swimwear (@mondayswimwear)

Ook dit label is opgericht door twee beste vriendinnen. Monday Swimwear is meer dan alleen de laatste Instagram-trend. Het label heeft honderdduizenden volgers die getuigen van de groeiende populariteit. Monday Swimwear biedt klassieke vrouwelijke ontwerpen aan in gewaagde kleuren en gemaakt van zachte stoffen. De handige pasgids op hun website maakt het nog makkelijker om de meest flatterende stijl voor jouw lichaam te vinden. Daarnaast gaat een klein deel van de opbrengst voor geselecteerde collecties naar een goed doel. Tot nu toe zet Monday Swimwear zich in voor drie belangrijke pijlers: natuurbehoud, de gezondheid van vrouwen en toegang tot geestelijke gezondheidszorg.

(Stagiaire Melani Purnomo Widagdo)