FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 12 augustus 2013 door Laure Vandendaele
FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

modenieuws

Rihanna voor River Island, Marc Jacobs en zijn modemuzes en een kledinglijn rond God. Dit is het fashion news van deze voormiddag.

Rihanna werkte ook dit seizoen mee aan een capsulecollectie voor de Britse kledingketen River Island. De zangeres combineert sportieve tomboy stukken met vrouwelijke elegantie en drukt zo duidelijk haar eigen stempel op de lijn. Dit seizoen zien we voor het eerst sportieve lingerie, schoenen en mutsen.

Schoenenontwerper Nicholas Kirkwood zal het artwork van London Fashion Week verzorgen. Dat hebben de British Fashion Council en het Vogue Designer Fashion Fund samen beslist. Kirkwoords kenmerkende geometrische vormen, archtitecturale lijnen en streepjespatronen zullen het artwork, de branding en de visuele identiteit van de Londense modeweek typeren.

The Olsen twins ontwierpen een bijzonder budgetvriendelijke collectie voor het Scandinavische label Bik Bok. Voor minder dan 20 euro kunnen Scandinavische meisjes de kenmerkende vintage stijl van Mary-Kate en Ashley Olsen in huis halen.  The Row in huis halen. Helaas voor Belgische fans van de peperdure The Row-collectie, is de samenwerking enkel in Zweden en Noorwegen verkrijgbaar.

Dear God! Voormalig Victoria’s Secret model Kylie Bisutti heeft een eigen modelijn gelanceerd. Dat is op zich niets bijzonder, ware het niet dat de collectie op God geïnspireerd is. Denk zedige jasjes, truitjes, jeans met Bijbelcitaten en religieuze slogans. Dit alles om het ‘woord van God ook op een andere manier te kunnen delen’, aldus Bisutti. Het model hing haar carrière als model vroegtijdig aan de wilgen omdat ze zich niet langer een stuk vlees wilde voelen.

Louis Vuitton eert muzes in Tokyo. Tijdens een interactieve modetentoonstelling, die later deze maand van start gaat, zet het Franse modehuis zes tijdloze, grensoverschrijdende  muzes in de spotlights. Onder meer Kate Moss, Catherine Deneuve en Sofia Coppola veroverden schopten het tot muze van Marc Jacobs en het Franse modehuis. De expo opent op 29 augustus met een, hoe kan het ook anders, groot feest.