Nicholas Kirkwood ontwerpt artwork voor London Fashion Week

Geüpdatet op 12 augustus 2013 door Laure Vandendaele
Nicholas Kirkwood ontwerpt artwork voor London Fashion Week

elle style awards 2013 - press room

Schoenontwerper Nicholas Kirkwood mag dit seizoen het artwork voor de Londense modeweek gaan ontwerpen. Dat besliste de British Fashion Council (BFC) en het Vogue Designer Fashion Fund. ‘De visie van Nicholas heeft een echte impact’, aldus Caronine Rush van de BFC.

Nicholas Kirkwood drukt zijn stempel op de Londense modeweek waar in september de modecollecties voor de zomer van 2014 aan pers en inkopers wordt voorgesteld. Voor het derde seizoen op rij doen de British Fashion Council en het Vogue Designer Fashion Fund een beroep op een gevierd ontwerper om de huisstijl van de modeweek te ontwerpen.
Dit seizoen zullen Kirkwoods kenmerkende geometrische vormen, archtitecturale lijnen en streepjespatronen het artwork, de branding en de visuele identiteit van de Londense modeweek typeren.

Het is al de derde keer dat de BFC hiervoor een ontwerper inschakelt. Vorig jaar viel Jonathan Saunders (in 2012 verkozen tot winnaar van het BFC/Vogue Designer Fashion Fund) die eer te beurt, afgelopen februari liet Manolo Blahnik (winnaar van de Outstanding Achievement Award in 2012) zijn creativiteit op de wintercampagne los.

LFW_Kirkwood_pressrelease_v1 2

Nicholas Kirkwood (32) is een gevierd Brits accessoire-ontwerper. In februari mocht hij de ELLE Style Award voor beste 'Accessory Designer' in ontvangst nemen. Sarah Jessica Parker, Miranda Kerr, Doutzen Kroes en Jessica Biel zijn maar een paar van de celebs die geregeld in zijn creaties de rode loper betreden.