Tips van de professional: zo knip je zelf je pony

Gepubliceerd op 4 januari 2021 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
Tips van de professional: zo knip je zelf je ponyImaxtree

In normale tijden laten we het knippen van ons geliefde haar liever over aan een professional. Maar nood breekt wet, en om fiasco's te vermijden gingen we te rade bij een expert. We vroegen alle pro tips om zelf een pony bij te knippen, dus lees en leer vooraleer je zelf voor kapster speelt!

Is je froufrou na maanden zonder kappersschaar over haar hoogtepunt heen? Wie echt twee linkerhanden heeft, raden we aan om wat mooie haarspeldjes uit te zoeken en verder geduld te oefenen. Want die coupe van Tokyo uit Casa de Papel wil je liever niet zelf uitproberen. Is je geduld echter op en ben je klaar om de uitdaging aan te gaan? Lees hier hoe je zelf je pony kunt knippen, dankzij de uitleg van Linda Shalabi. Shalabi is haarstyliste in New York en ambassadrice van het label Authentic Beauty Concept.

zelf je pony knippen: zo doe je dat

  • Stap voor stap richting een rechte froufrou
  1. Begin met schoon en droog haar. Verdeel je pony in twee zodat je een driehoek krijgt.
  2. Deel die driehoek op in drie horizontale delen zodat je elke laag beetje bij beetje knipt.
  3. Scheid het deel in het midden opnieuw op en begin een kant tegelijk te knippen. We raden aan om eerst altijd maar een klein beetje af te knippen. Als je wilt dat je pony lichtjes schuin loopt naar de zijkanten toe, buig dan je vingers zo / \.
  4. Ga door met de volgende horizontale delen, kam ze over de plek die je net hebt geknipt en je ziet precies waar je het nieuwe deel ook moet knippen.
  5. Als je tevreden bent over de lengte, kun je afwerken door de uiteinden ter hoogte van de punten lichtjes uit te dunnen of door voorzichtig uit te dunnen met de schaar. Werk met diagonale delen en let erop dat je niet aan de haren raakt die het dichtst bij je voorhoofd groeien.
  •  Een handige tutorial om je haar te knippen

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Linda Shalabi (@lindashalabi) le

Je pony opmaken

De kapster raadt aan om de haren daarna licht te bevochtigen en ze vrij te laten opdrogen, voor een natuurlijke effect. Zelf gebruikt ze hiervoor de nieuwe Nymph Salt Spray, die ze op haar haarwortels en tot de helft van de haarlengte verdeelt. Zo geeft ze haar haren textuur en volume. Dankzij de combinatie van suiker en zout, kun je met deze spray moeiteloos beach waves creëren. De formule is verrijkt met wonderolie en zorgt ervoor dat je het haar tegelijk ook hydrateert en verzorgt.

 

spray cheveux
Indulging Fluid Oil, Authentic Beauty Concept, 100 ml, € 32,40

Een slimme tip? Verdeel je haar in twee, draai het en maak kleine dotjes. Laat nu opdrogen. Wanneer je haar volledig droog is, schud je de knotjes los en doe je met je vingers enkele druppels Indulging Fluid Olie toe op de punten om ze te voeden en extra glans te geven.

huile cheveux
Indulging Fluid Oil, Authentic Beauty Concept, 100 ml, € 32,40

LEES OOK

Elle Tutorials: 6 kapsels om je uitgegroeide pony te stylen

Deze 4 sterren kiezen voor een dramatische kapselwissel