Wedstrijd: win Prolardii, een voedingssupplement dat bijdraagt aan het darmcomfort

Geüpdatet op 15 december 2020 door ELLE Partner
ELLE x Therabel

 

Hoewel vaak verwaarloosd, is de darmflora een belangrijke speler in de weerstand van het lichaam. Stress, intense vermoeidheid, een onevenwichtige voeding, maar ook het nemen van antibiotica of bepaalde virussen kunnen darmstoornissen veroorzaken. Hier is hoe je dit snel kunt verhelpen.

‘Intestinale microbiota’ verwijst naar alle micro-organismen die in je darmen leven. De darmflora bevat namelijk miljarden bacteriën, zowel goede als slechte. Samen zorgen ze niet alleen voor je spijsvertering en je immuunsysteem, maar beschermen ze ook tegen de opname van schadelijke stoffen. Hoewel sommige micro-organismen schadelijk zijn voor de gezondheid, zijn velen onder hen ongelooflijk heilzaam en zelfs noodzakelijk voor het behoud van een gezond lichaam. Het is zelfs zo dat wanneer dit evenwicht verstoord is en slechte bacteriën de overhand krijgen, er serieuze problemen kunnen optreden, ook wel darmstoringen.

Om de darmflora te reguleren, is het aangeraden om de inname van melkzuurbacteriën te verhogen, die vooral voorkomen in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals bepaalde soorten yoghurt, kefir of rauwe zuurkool.

Vergeet geen voedingssupplementen

Het nemen van bepaalde voedingssupplementen is een manier om de darmgezondheid te herstellen. Ze bevatten levende micro-organismen, meestal bacteriën, die een specifiek gezondheidsvoordeel uitoefenen bij regelmatige inname. Prolardii* bevat een unieke combinatie van 14 miljard levende micro-organismen. De unieke formule bestaat uit vier levende melkzuurbacteriën, de gist Saccharomyces boulardii, een fructo-oligosaccharide afkomstig uit een natuurlijke vezel met prebiotische eigenschappen en droog extract van Inula helenium, een plant die comfort in je darmen bevordert.

*Bevat droog extract van Inula helenium, een plant die bijdraagt aan het darmcomfort.

ellextherabel

Neem deel aan de wedstrijd en wie weet win jij één van de twintig Zen Cure Prolardii-kuren van drie maanden. Beantwoord de volgende vraag:

 


Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Prolardii.

www.prolardii.be

Lees ook:
Welke detoxkuur past bij jou?
Deze 5 superfoods zijn onmisbaar voor fit girls
Boost je immuunsysteem met dit superfood alfabet