Binnenkijken: de inspirerende home office van Alice Etro

Geüpdatet op 17 december 2020 door Lore Ginneberge
Binnenkijken: de inspirerende home office van Alice Etro© Westwing

Alice Etro, creatief directeur van Westwing Italia, verklapt hoe zij haar home office omtoverde tot een gezellig hoekje waar ze inspiratie en energie uit haalt.

Een inspirerende home office

"De inspiratie voor de inrichting van mijn home office kwam van Ristorante Veleno in Brescia; ik was bijzonder onder de indruk en gefascineerd door de kleuren van die plek. Het is een fantastisch om een plaats te vinden die je als inspiratie kan gebruiken: mijn advies is om te vertrekken van een kleurenpalet dat je aanspreekt, dat je dan net als ik kan aanpassen naar je wensen."

 

alice etro interieur home office bureau deco
© Westwing

"Toen ik mijn studio ontwierp, wilde ik absoluut niet dat het eruit zou zien als een nieuwe plek. Het moest een omgeving worden die er 'geleefd' uitzag,  warm en gastvrij. Ik droomde van een studio met een gezellige en ontspannen sfeer, een hoek om in te werken, maar ook om te kunnen ontspannen en tot rust te komen."

alice etro interieur home office bureau deco
© Westwing

"Mijn lievelingshoek is die met de fauteuils en de open haard. Een slimme oplossing voor wie geen schoorsteen in de kamer kan laten branden: plaats er een spiegel in die het kaarslicht reflecteert. Dit effect is net zo suggestief."

© Westwing
© Westwing

Focus op licht en comfort

"Als je net als ik een bureau hebt dat naar de muur kijkt, probeer dan een spiegel aan de andere kant van de muur te plaatsen: het geeft je een
gevoel van ruimte en opent het uitzicht, zodat je je niet geïsoleerd voelt."

alice etro interieur home office bureau deco
© Westwing

"Voor de bureaustoel heb ik de absolute prioriteit gegeven aan comfort. Ik koos voor een zacht fluwelen exemplaar van Westwing Collection, past perfect
bij het klassieke houten bureau."

Ruimte voor creativiteit

"In mijn studio wilde ik een heleboel tijdschriften, boeken en reisherinneringen: allemaal elementen om
de juiste inspiratie te vinden tijdens mijn werk. Jezelf omringen met objecten die een verhaal vertellen is een echt wondermiddel voor creativiteit."

alice etro home office
© Westwing

 

Shop de favoriete deco items van Alice Etro

alice etro westwing
Glazen vaas, Nordal,, €24,99

 

Shop hier

jonathan adler
Marmeren bordspel, Jonathan Adler, €189

Shop hier

westwing
Marmeren tafellamp, Westwing Collection, €79,99

Shop hier

LEES OOK: