Beauty tips: zo laat je jouw mascara langer meegaan

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Beauty tips: zo laat je jouw mascara langer meegaan

Is je mascara uitgedroogd en doet hij het niet goed meer? Lees dan snel onze tips om hem in enkele minuten een tweede leven te schenken.

Het is sowieso al niet makkelijk om de ideale mascara te vinden. Je weet wel, die je zo'n mooie bambi-ogen geeft. Als hij dan ook nog eens opdroogt en de kleur en lengte van je wimpers niet meer benadrukt, is de wanhoop nabij! Vooral omdat - of wat had je gedacht? - dit soort technische problemen zich altijd op het verkeerde moment voordoen…

Dankzij enkele snelle trucjes kan je er gelukkig voor zorgen dat je mascara langer meegaat. Maar opgelet, het betekent maar enkele dagen of weken uitstel!

Hou goed in gedachten dat cosmeticaproducten niet eeuwig meegaan en dat je hun vervaldatum moet respecteren om ongemakken te voorkomen (rode vlekken, jeuk, infecties, enz.).

Over het algemeen heeft mascara een levensduur van drie tot zes maanden. Waar kan je dat zien? Via dit kleine logo dat aangeeft hoeveel maanden je het product na opening kan gebruiken:

Mijn mascara is droog, wat nu?

Tip n°1: warm wat water op (warm, maar niet heet) en giet het in een slakom. Sluit je mascara goed af, houd hem aan de dop vast en laat het deel met het inktreservoir enkele minuten in het warme water ronddraaien. Door de verandering van temperatuur zou de textuur in de tube weer vloeibaarder moeten worden.

Tip n°2: voeg twee tot drie druppels plantaardige casterolie (om de wimpers te verstevigen) aan de tube toe, roer met het borsteltje en in no time wordt je mascara weer vloeibaarder. Opgelet! Giet er niet meer dan enkele druppels in, je mascara mag natuurlijk niet uitlopen.

 

casterolie mascara

Shop hier

Tip n°3: pas dezelfde methode toe, maar dan met fysiologisch serum. Dat vind je heel eenvoudig in de apotheek.

Welk trucje je ook gebruikt, denk eraan om het borsteltje goed te reinigen. Je kunt dit doen met een licht vochtig zakdoekje of een tissue. Verwijder zoveel mogelijk droge restjes.

Hoe vermijd ik dat mijn mascara opdroogt?

Vaak droogt de vloeistof door contact met de lucht.

  • Sluit dus altijd goed de tube nadat je het product hebt aangebracht en laat ze niet te lang openstaan.
  • Ga ook niet voortdurend met het borsteltje in de tube pompen (dat is bovendien nutteloos want de borsteltjes zijn speciaal ontworpen om de ideale dosis mascara op te nemen).
  • Tot slot hebben bepaalde mascara's inmiddels een bijzonder technologisch systeem dat de hoeveelheid lucht in de tube beperkt. Vraag advies in de winkel.

Onze mascara top 5

LEES OOK:

Getest: de 10 beste mascara’s voor XXL wimpers

Trend alert: zet je ogen in de spotlights met halo eyes