Trend alert: zet je ogen in de spotlights met halo eyes

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Trend alert: zet je ogen in de spotlights met halo eyes

We kunnen er niet meer onderuit, tegenwoordig zien ook wij de halo eye make-up trend - ook wel spotlight eyes - overal opduiken.

Deze nieuwe look draait om het strategisch plaatsen van oogschaduw rond je ogen om een grotere en heldere blik te verkrijgen. Geen zorgen, je hoeft geen make-up artist te zijn om deze geweldige look te creëren. Benieuwd hoe je eraan begint? Hier vind je alle stappen:

Pint Embed Link

Stap 1: zorg voor een goede basis

Een goede basis is alles, zorg dat dat je start met een gereinigd en gehydrateerd gezicht. Breng vervolgens een primer aan op je oogleden, hiermee blijft jouw make-up de hele dag zitten.

Stap 2: werk in de vouw van je oog

Bij deze look ligt de focus op jouw ooghoeken, maak daarom gebruik van een lichte, neutrale kleur die je aanbrengt in de vouw van je ooglid. Zo werk je schaduwen weg en leg je de basis voor het halo effect.

Stap 3: breng kleur aan in je ooghoeken

Breng een iets donkere tint aan op de binnenste en buitenste ooghoeken met een zachte borstel en blend lichtjes in de vouw van je oog. Let erop dat bij deze stap geen make-up op het middelste gedeelte van je oog terecht komt. Mocht dit toch gebeuren, verwijder dan voorzichtig de overtollige oogschaduw. 

Stap 4: geef diepgang aan je hoeken

Maak de hoeken donkerder door een zwarte of donkere tint, afhankelijk van je kleurenschema, aan te brengen in de hoeken. Blend nadien met een zachte borstel, op deze manier zorg je ervoor dat de kleuren mooi in elkaar overlopen

Stap 5: laat je ogen poppen

Breng een lichte kleur aan in het midden van je ooglid. Opteer voor een glanzende of metalic kleur of zelfs gewoon wit. Breng een witte basis aan om de kleur beter te laten uitkomen. Zorg ervoor dat wanneer de kleur is aangebracht, deze naadloos in de binnenste en buitenste hoeken wordt gemengd.

Stap 6: afwerking

Breng de lichte kleur aan op je binnenste ooghoek, dit zorgt ervoor dat je ogen optisch groter lijken. Werk voor een meer gepolijste look af door eyeliner aan te brengen op je bovenste wimperrand  en mascara.

Wat heb je nodig?

Met deze producten kan jij zelf aan de slag gaan. Eens je de basistechniek onder de knie hebt, kan je beginnen experimenteren.

 

Meer make-up? Lees ook:

(Stagiaire Kaat Monsieur)