Is een luchtbevochtiger het ultieme geheim voor een mooie huid?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Is een luchtbevochtiger het ultieme geheim voor een mooie huid?Imaxtree

Tuurlijk, met crèmes en de juiste voeding kom je al een heel eind als het op een mooie huid aankomt, maar wist je dat ook de luchtkwaliteit een enorme impact heeft op je gezondheid en je gelaat? Dit is waarom je een luchtbevochtiger in huis moet halen, je huid zal je dankbaar zijn.

Er hangt schoonheid in de lucht

We hoeven je vast niet te vertellen dat een mooie huid gelijk staat aan een gehydrateerde huid. Voldoende drinken en je gelaat insmeren met een royale laag vochtinbrengende crème (deze is geweldig!) zijn al belangrijke stappen, maar soms is zelfs dat niet voldoende. Wie nog steeds te maken heeft met een droge, schilferige huid kan hulp krijgen uit onverwachte hoek: uit de lucht! Een luchtbevochtiger, oftewel humidifier, zorgt voor extra vocht in huis en dat heeft voor je huid niets dan voordelen. Geen wonder dat sterren als Kim Kardashian geen hotelkamer binnenstappen vooraleer de ruimte verrijkt wordt met extra verse lucht.

Elk seizoen z’n voordeel

Hoewel je misschien verwacht dat zo'n toestel enkel in de zomer nuttig kan zijn, komt een luchtbevochtiger het hele jaar door van pas. Tijdens de wintermaanden last van een droge huid? Dat is dankzij extra vocht in de lucht zo gefikst. Ook typische winterse kwaaltjes als een verkoudheid kunnen tegengegaan worden met schone lucht in huis.

Van zodra de lente aanbreekt is een humidifier dan weer een doeltreffende methode tegen hooikoorts en astma. En 's zomers wordt de hete, droge lucht geïnfuseerd met een verfrissende, zuivere bries. Klinkt hemels, zeker met de hittegolven van de laatste jaren in het achterhoofd.

De beste luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger die zuivert en koelt

Pionier in elektronische toestellen Dyson heeft een reeks revolutionaire toestellen die verschillende functies combineren. Deze 'Pure Humidify + Cool' zorgt niet alleen voor meer vocht in de lucht, maar houdt de kamer ook koel en schoon. De slimme technologie meet de ruimte en past de gradaties automatisch aan.

dyson luchtbevochtiger
Pure Humidify + cool, Dyson, €699

Shop hier

De beste luchtbevochtiger voor op kantoor

Investeer in een draagbare variant voor bepaalde ruimtes in huis of voor op kantoor. Zo ben je de hele dag door voldoende gehydrateerd van buitenaf. Deze doet bovendien dubbel dienst als deco-object.

humidifier
Ovi Luchtbevochtiger, DUUX, €99,99

Shop hier

Een luchtbevochtiger voor essentiële oliën

Voor een schone lucht én een zen gevoel zijn er specifieke humidifiers die essentiële oliën verspreiden.

luchtbevochtiger olie
Ultrasone verstuiver, Physalis, €34,99

Shop hier