Getest & goedgekeurd: onzichtbare, vederlichte zonnebescherming

Gepubliceerd op 30 juni 2020 door ELLE Partner
Getest & goedgekeurd: onzichtbare, vederlichte zonnebescherming

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: een goede bescherming tegen de negatieve effecten van UV-stralen afkomstig van de zon is key. Ook wanneer je in – het niet altijd even zonnige - België woont, een stadsmens bent of je enkel je lunchpauze in het zonnetje doorbrengt. Daarom gingen wij op zoek naar de ideale zonnebescherming. En die vonden we ook: met SPF 50, 100% natuurlijke ingrediënten, die gemakkelijk aan te brengen is zonder spiegel, geen witte sporen achterlaat op de huid, niet kleeft, zorgt voor een matte teint én geschikt is voor de hele familie.

Om een zonnesteek en alle (zware) gevolgen van dien te vermijden, is een verantwoordelijke houding tegenover UV-stralen essentieel En laten we eerlijk zijn: daar blinken wij Belgen niet altijd in uit. Zo geeft slecht 6% van de bevolking aan dat ze zich voldoende beschermt tegen de zon. En dat terwijl het bewezen is dat UV-stralen de boosdoener zijn voor maar liefst 80% van de zichtbare huidveroudering. Vergeet niet dat de super krachtige stralen van de zon je huid ook kunnen beschadigen wanneer het bewolkt is, of wanneer je in de schaduw schuilt. Idealiter ga je het huis dus niet uit zonder eerst een laag zonneproduct óf make-up met SPF te smeren.

Crème, olie, melk, water,… er bestaan honderd-en-één verschillende texturen van zonnebescherming op de markt. Nochtans staan heel wat mensen niet te popelen om zonnebescherming te smeren uit angst dat deze hun huid doet blinken, kleeft of sporen achterlaat op het gezicht of de kleren.

De oplossing? Die hebben wij voor je ontdekt. We testten een mineraal zonnebeschermingspoeder met een hoge UV beschermingsfactor, dat onzichtbaar is voor het blote oog, geen sporen nalaat op de huid en een matte teint garandeert. Hét nieuwe geheime wapen tegen een zonneslag heet Sunday Brush en is niet groter dan een make-up borstel.

Les pinceaux Sunday Brush renferment une poudre protectrice solaire SPF 50 et sont disponibles en 3 teintes.
De Sunday Brush borstel behelst een zonnebeschermingspoeder met SPF 50 en is beschikbaar in drie verschillende tinten.

De ideale zonnebescherming

Wij testten Sunday Brush gedurende één maand lang. Het verdict? We kunnen niet meer zonder en hebben hem nu altijd bij de hand, veilig opgeborgen in onze handtas, of we nu aan het strand of in ’t stad van de zon genieten. Zijn gebruiksvriendelijkheid heeft ervoor gezorgd dat we het product veel vaker aanbrachten dan we gewoonlijk met zonnebescherming doen. Misschien wel het grootste pluspunt van de Sunday Brush, want experts zijn het erover eens: wanneer de huid beschadigd wordt door de zon, ligt dat doorgaans niet aan de kwaliteit van de zonneproducten, maar wél aan gebrekkig smeren.

De voordelen van Sunday Brush:

  • Het borstel-formaat, kleiner dan je hand, is super licht. Je neemt de Sunday Brush dus probleemloos mee in je reiskoffer, je hand-of toilettas of simpelweg je jaszak.
  • Daarbij is hij enorm gemakkelijk in gebruik: even stevig schudden met de borstel zodat het poeder tot aan de borstelharen zakt om het product vervolgens egaal aan te brengen op je gelaat, hals, decolleté of schouders in cirkelvormige bewegingen. Persoonlijk brengen we hem ook graag aan op de rug van onze handen, een zeer fragiele zone met dunne huid, die fel wordt blootgesteld zowel in de zomer als in de winter. Je herhaalt deze handeling elke twee uur.
  • Gedaan met plakkerige handen na het aanbrengen.
  • Het mineraal poeder bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. De minerale zonnefilters vormen een soort schild rond de huid, dat zich gedraagt als een spiegel die de reflectie van Uv verzekert. Minerale bescherming betekent bovendien minder risico op allergieën (het product is dus ook geschikt voor de meest gevoelige huid), én een beperkte impact op de ecosystemen.
  • Geschikt voor de hele familie. Eenmaal je het poeder hebt aangebracht, wordt het onzichtbaar voor het blote oog. En dat bekoort ook mannen en kinderen. De Sunday Brush is beschikbaar in 3 tinten (neutraal, gemiddeld en gebruind).
  • Hij heeft een hoge UV beschermingsfactor van SPF 50 en beschermt enerzijds tegen UVB, verantwoordelijk voor brandwonden als gevolg van een te lange blootstelling aan de zon. Anderzijds beschermt hij tegen UVA, nóg schadelijker en één van de veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering. Goed om te weten: natuurlijk zonlicht bestaat voor 95% uit UVA en voor 5% uit UVB.
  • Het poeder kan je aanbrengen op een naakte, voorheen gereinigde huid of over je foundation heen als finishing touch voor een matte teint, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Wil je dit product graag testen?

Pinceau Sunday Brush contenant une protection solaire minérale SPF 50.
Een vederlicht en onzichtbaar mineraal poeder dat je efficiënt tegen UV beschermt.

Kortom: Sunday Brush is een doeltreffende, moderne en doordachte zonnebescherming. Ideaal voor dagdagelijks gebruik. Een echte must have!

Lees ook:

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Sunday Brush.
www.sundaybrush.com