Tijdloze elegantie: Dior viert verjaardag iconische Bar jacket

Geüpdatet op 19 februari 2020 door ELLE België
Tijdloze elegantie: Dior viert verjaardag iconische Bar jacket

Niets zegt Parijse elegantie zoals de iconische Bar jacket van Dior. In februari 1947 zette dit jasje Dior op de kaart als groot modehuis.

Met een cinched waist, zachte schouders en corsage die de heupen accentueert, is de Dior's Bar jacket maatwerk van het hoogste niveau. De jas omarmt alle rondingen op de juiste manier. Daardoor is het een tijdloze klassieker. Het jasje maakt ook deel uit van Dior's vaste collectie, 30 Montaigne. De stukken uit deze collectie vormen de essentie van het modehuis. Creative Director Maria Grazia Churi gaf de Bar jacket onlangs nog een moderne en luxueuze twist van wol en zijde.

In 1947 stelde Christian Dior de Bar jacket voor op zijn eerste haute couture defilé. Zijn ultra-vrouwelijke collectie met strakke silhouetten was baanbrekend. Dior werd meteen een groot succes in de Parijse haute-couturewereld.

Kijk hier hoe ze die iconische jas maken:

Een jasje voor de sterren

Dat deze jas iconisch is, bewijst de lange lijst van celebs die hem droegen. Onder andere topmodel Doutzen Kroes, actrice Kat Graham en mode it-girl Alexa Chung zijn al gespot in deze jas. De populaire en tijdloze Bar jacket is hét toonbeeld van Christians Dior's vooruitstrevende visie.

Doutzen Kroes, Dior, Haute Couture, Bar jacket
Doutzen Kroes
Kat Graham, Dior, Haute Couture, Bar jacket
Kat Graham
Jenna Coleman, Dior, Haute Couture, Bar jacket
Jenna Coleman

(Stagiaire Tori Machiels)