Dit zijn de grootste parfumtrends voor 2020

Geüpdatet op 22 april 2022 door Laure Vandendaele
Dit zijn de grootste parfumtrends voor 2020

Aan het begin van dit nieuwe jaar blikken we alvast vooruit naar de grootste parfumtrends. Dat het een welriekend jaar mag worden.

New year, new you? Een nieuwe jij met een strak sportregime, een opgeruimde kleerkast en een nieuw parfum dat bij die goede voornemens past? We weten het, in het overaanbod in de parfumerie is het vaak moeilijk kiezen. Laat deze opvallende trends je een eindje op weg helpen.

1. Vrouwelijkheid

Hoewel genderneutrale parfums de afgelopen jaren aan populariteit wonnen, trokken heel wat parfummerken weer voluit de kaart van vrouwelijkheid. Ook de flesjes verliezen hun uniseks touch en kleuren opvallend vaak roze. Zo'n 70 % van alles flesjes vallen binnen het roze spectrum. Andere vaak voorkomende kleuren zijn beige, goud en rood, allemaal klassieke, tijdloze en vrouwelijke tinten. De enquête wees verder uit dat 58 % van de vrouwen een vrouwelijk parfum verkiest, 31 % geeft voorkeur aan een uniseks geur. Slechts 11 % grijpt naar een mannenparfum.

2. Geurnoten uit de natuur

De kans dat je dit jaar met een houtachtige geur de winkel buiten komt is groot, want de helft van alle parfums bevatten houtachtige noten. 42 % van de ondervraagde vrouwen geven de voorkeur aan door de noot geïnspireerde geurnoten, zoals muskus en bloemen.

3. Gourmand

In 2020 willen we parfums die zodanig lekker ruiken dat we ze zouden willen opeten. Niet echt natuurlijk, dat zou een slecht idee zijn. 49 % van de vrouwen houdt van zoete, gourmand geuren met noten als vanille en kokosnoot, die ze als 'onweerstaanbaar' omschrijven.

4. Liever een body mist

parfum trends body mist karma

Als we de trendvoorspellers mogen geloven, geven vrouwen dit jaar liever niet al te veel geld uit aan een nieuw parfum. Budgetmerken winnen het dan ook van hun luxueuze tegenhangers. Body mists zijn helemaal in, en zo'n 65 % van de vrouwen verkiest een geurige body spray boven een klassiek parfum.

parfum trends 2020 budget
I Wanna Have A Sensual Sexcapade, April, € 19,95

Shop hier

5. Klassieke flacons

Flesjes met dramatische, opvallende vormen hebben hun beste tijd gehad. Flesjes zijn meer uitgepuurd, eenvoudiger en krijgen een tijdloze look. Deze klassieke flacons vallen bij 75 % van de ondervraagde vrouwen in de smaak, vooral omdat ze makkelijk te gebruik zijn en een lange tijd mooi op het dressoir zullen staan. Designer Catherine Krunas ontwierp heel wat iconische parfumflesjes.

6. Welke luxeparfums winnen 2020?

 

Wil je weten wat 2020 op beautygebied in petto heeft? Klik dan hier voor een overzicht van de grootste beautytrends.

Miss Dior Rose n’Roses - Christian Dior citrus, roos, muskus
Nomade Absolu de Parfum - Chloé houtachtig, fruitachtig, muskus
Guilty Love ion Pour Femme - Gucci citrus, zoet, bloemig
Flor del Sol - Escada - houtachtig, fruitig, zoet
La Nuit Tresor Nude - Lancôme, vanille, citrus, kokosnoot
Classique Pin Up, Jean Paul Gaultier - vanille, amber, fris en spicy
This is Love! for Her, Zadig & Voltaire, houtachtig, poederig, balsamico
Sì Passione Intense, Giorgio Armani - fruitig, witte bloemen, houtachtig
In Love With You Freeze, Giorgio Armani, bloemig citrus, houtachtig
Bella Essence, Oscar de la Renta, zoet, fruitig, witte bloemen

Bron: online marketplace OnBuy.com