ELLE voorspelt: dit worden de grootste beautytrends van 2020

Geüpdatet op 2 januari 2020 door Laure Vandendaele
ELLE voorspelt: dit worden de grootste beautytrends van 2020

Wat brengen de beautytrends van 2020? Dat is een groot mysterie, al durven we op beautyvlak enkele trends voorspellen. Wat zullen we smeren, lakken en highlighten? Gluur maar mee in onze glazen bol.

Eerst even wat we niet meenemen naar het nieuwe jaar: kristallen, contouren en over-the-top Instagram-make-up. Ook sheetmaskers - het plastic rietje van de beautywereld - zijn niet langer in onze badkamer wegens te vervuilend. Deze producten, trends en rituelen zullen het in 2020 wél maken.

 

1. Masstige merken

beautytrends 2020 masstige glossier
The Skincare Set met lippenbalsem, moisturizer en milky jelly cleanser, Glossier.

Voeg de woorden ‘massa’ en ‘prestige’ samen en je krijgt het neologisme ‘masstige’. In cosmeticatermen staat dat voor producten met een luxueuze uitstraling tegen een redelijke prijs. Zo’n middensegment is eerder nieuw want tot voor kort positioneerde een merk zich ofwel in het luxesegment ofwel in de beautyafdeling van de supermarkt. Glossier, Morphe, ColourPop en Versed horen met hun aantrekkelijke, kwalitatieve en goed geprijsde producten tot de ‘masstige’ merken die je maar beter in het oog houdt.

2. De kleur: Pimpelpaars

beautytrends 2020 trendkleur paars
Rick Owens SS 2020

Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar we beginnen aan het idee te wennen. Af en toe experimenteren we voorzichtig met paarse tinten, zoals gezien op de catwalks van Naeem Khan, Self-Portrait, Affair, House Of Holland en Rick Owens.

3. Bijzonder plekje

beautytrends 2020 off white gigi hadid
Off-White 2020

Het moeten niet altijd de ogen of de lippen zijn. Zet dit seizoen eens een compleet nieuw plekje in de spotlights. Breng losse glitters aan op het stukje neusbrug tussen de ogen, daar waar je op zomerdagen je zonnebril laat rusten, zoals gezien bij Off-White.

4. De collectie: de woestijndroom van Chanel

make-uptrends 2020 chanel

De nieuwe lentecollectie van Chanel is geïnspireerd door de woestijn en bevat een handige bronzer in stickvorm en een oogschaduwcrème die voor een mooi metallic waasje op de oogleden zorgt. Het poeder met tekening van een glooiende zandheuvel is bijna te mooi om te gebruiken. Bijna.

5. French manicure 2.0

beautytrends 2020 manicure french

De foutste manicurestijl uit de vroege jaren 2000 is terug, maar kreeg een update. Laat de vierkante, spierwitte acryltoppen zo en ga voor een subtiele ombré of omrand de nagelplaat met een delicaat lijntje in een frisse kleur. De nagellooks van Christian Siriano en Kith inspireren. Dior gaf enkele seizoenen geleden al een moderne twist aan deze manicureklassieker.

6. Buikspieren zonder sporten

beautytrends 2020 emsculpt kim kardashian
Kim Kardashian probeert Emsculpt tijdens 'Keeping Up With the Kardashians'.

In 2020 krijg je sterkere buikspieren of stevigere billen zonder ook maar één sit-up of squat uit te voeren. En dat allemaal dankzij Emsculpt, een geavanceerd toestel dat via elektromagnetische straling spieren opbouwt en vetweefsel vermindert. Een (pijnloze) sessie van dertig minuten heeft hetzelfde effect als 20.000 sit-ups. Al na één behandeling is je core sterker waardoor je niet alleen strakker oogt, maar ook beter kan sporten.

Meer info op dermatoloog-fraipont.be

7. Bubbeltjes

beautytrends 2020 sensai mousse micro treatment
Micro Mousse Treatment, Sensai, € 135

Shop hier

Dat de huid goed reinigen een absolute must is, hoeven we je anno 2020 niet meer te vertellen. Hoe je dat op de meest aangename manier doet, geven we je graag mee. Probeer de uit Japan overgewaaide bubble cleansers die als slagroom op de huid voelen. Door de micro bubble-technologie dringen de actieve ingrediënten van Sensais Absolute Silk Micro Mousse Cleanser diep in je huid door.

8. Plasticvrije lipstick

beautytrends le papier lipstick

Vorig jaar produceerde de beautyindustrie meer dan 142 miljard voornamelijk niet-recycleerbare lippenstifthulzen. Dat moet anders en beter kunnen. De lipsticks van Le Papier zijn vegan, zitten vol natuurlijke ingrediënten en komen in een unieke papieren huls die je er na gebruik gewoon afpelt. Het papier is volledig recycleerbaar en gemaakt van hout uit duurzaam beheerde Scandinavische bossen.

Lipbalm, 6,50 € en lipstick, 13,95 €, Le Papier, verkrijgbaar bij de apotheek.

9. Fijne wimpers

thin lashes mascara clarins
Wonder Perfect Mascara 4D, Clarins, € 30

Shop hier

Zeg die afspraak voor een touch-up van je wimperextensions maar af, want het mag weer een pak natuurlijker. In Zuid-Korea hebben ze het zelfs helemaal gehad met valse wimpers en driedubbele lagen mascara. Daar zijn ‘thin lashes’ helemaal in. Laat de wimperkruller voor wat die is en gebruik een stokje voor extra volume. ‘Wood ironing’ is een techniek waarbij het uiteinde van een stokje in brand wordt gestoken en nadien – uitgeblazen – tegen de wimpers wordt geduwd om ze te krullen. Door de warmte glijdt de mascara vlotter over de wimpers en krijg je geen klontertjes. Klinkt dat toch als iets te veel gedoe? De Wonder Perfect 4D Mascara van Clarins zorgt voor mooie, subtiel aangezette wimpers.

10. Cosmeceuticals

skinceuticals cosmeceuticals
C E Ferulic, Skinceuticals, € 154

In 2020 gaan we nog secuurder smeren dan voordien. Dat kan met de producten van SkinCeuticals, want het Amerikaanse huidverzorgingsmerk is vanaf begin dit jaar ook in ons land verkrijgbaar. Het in 1997 opgerichte merk is gebaseerd op drie pijlers: ‘prevent’, ‘correct’ en ‘protect’ en belooft een gezonde huid met een mooie glow. Het C E Ferulic serum met een hoge concentratie Vitamine C en H.A. Intensifier serum met hyaluronzuur groeiden uit tot cultproducten.