Binnenkijken bij Italiaanse modekoningin Anna Dello Russo

Geüpdatet op 17 december 2020 door Lore Ginneberge
Binnenkijken bij Italiaanse modekoningin Anna Dello Russo

Altijd al willen weten hoe modemensen hun woning inrichten? Westwing ging aankloppen bij Anna Dello Russo, Creative Director bij Vogue Japan en Italiaans stijlicoon pur sang. En of het interieur even extravagant is als haar bewoonster? Wees maar zeker!

Italiaanse grandeur

Anna Dello Russo opent de deur in een zwart glitterende avondjurk (what else?), in training zal je haar nu eenmaal nooit spotten. Nee, 'signora' Dello Russo huppelt elke Fashion Week weer op torenhoge hakken met immer gebruinde benen en imposante jurken door de straten.

Anna Dello Russo interieur westwing

Ze is het toonbeeld van Italiaanse grandeur, en dat komt perfect terug in haar interieur. Misschien heeft haar passie voor weelderige stijlen en heiligenbeeldjes iets te maken met haar geboortestreek Apulië?

Westwing interieur woning

Glamoureuze stoffen als fluweel gaan er in dialoog met luxueuze patronen. Van luipaard tot barok.

anna dello russo interieur

Sharing is caring

Tot voor kort vulde de modecollectie haar appartement, omdat de styliste er haar looks voor fotoshoots creëerde. In 2018 gaf ze het grootste deel ervan weg, ten gunste van het Swarovski Foundation Scholarship Program. Het was een bevrijdend moment, dat haar meer ruimte gaf voor haar liefde voor yoga en haar alter ego Sofia. Ook opende het nieuwe deuren voor jonge ontwerpers.

dello russo
Anna Dello Russo's alter ego Sofia

Luxueuze composities

In de woonkamer van het mode-icoon trekken de kristalheldere blauwe tinten van de Ionische zee en het prachtige goud, in de vorm van verschillende ladekasten, alle aandacht naar zich toe. Met haar prachtige accessoires blijft Anna Dello Russo altijd binnen één kleurenfamilie. Daarnaast geeft de mix van moderne en antieke kunst een persoonlijke, eigentijdse touch aan het geheel.

Anna dello russo interieur

Ook een vleugje Dello Russo in huis? Westwing cureerde een Italiaans geïnspireerde collectie, helemaal Anna-approved.

Meer binnenkijkers?