Tattoo shops in Brussel: onze favoriete adressen

Geüpdatet op 30 oktober 2019 door Marie-Noëlle Vekemans en Isabelle
Tattoo shops in Brussel: onze favoriete adressen

Een tatoeage is voor eeuwig, je legt je leven (nu ja, minder dramatisch: huid) dus best in handen van de besten. Op de redactie lopen heel wat fans van het betere inktwerk rond, dit zijn hun favoriete tattoo shops in Brussel:

TATTOO STUDIO BECAUSE

https://instagram.com/p/B2jMuq6odvH/

De vegan lifestyle slaat steeds meer aan en dringt zich op in alle aspecten van ons dagelijks leven: wist je dat er naast vegan eten, mode, reizen en cosmetica ook vegan tattoo’s bestaan? De inkt die voor zo’n tatoeage werd gebruikt, bevat geen enkel dierlijk bestanddeel, intekenstelling tot de gangbare (zwarte) inkt die op basis van verbrande beenderen werd gemaakt. Ook de overige producten, zoals de verzorging eens de tekening gezet werd, zijn cruelty-free.

Of dat is toch het geval bij Tattoo Studio Because van Josh en Ubay. Beide artiesten hanteren een verschillende stijl en techniek: Josh tatoeëert machinaal, waar Ubay met de hand werkt (beter bekend als HandPoke). Gemene deler is dan weer de graad van verfijning van hun delicate creaties.

0032 2 / 751 . 01 . 35 - contact@tattoostudiobecause.be

Place de la petite suisse 9, 1050 Elsene.

KOKO TATTOO SHOP

Een verborgen adresje, gedomineerd door getalenteerde vrouwen: Koko ontvangt enkel op afspraak, maar eens je binnen bent ontdek je een veilige, warme omgeving waar Tia Veo, Laïs Vp of Salembeek, nieuwe sterartiesten van onze hoofdstad, voor je klaarstaan.

Elke artist heeft een eigen stijl en je bent welkom hun universum te verkennen voor je tot het inkten zelf overgaat. Tia Veo bijvoorbeeld, is een aanrader als je voor je eerste tattoo wil gaan: niet alleen kan ze je als geen ander op je gemak stellen, haar stijl ik ook bloedmooi. Veel zwart, fijne lijnen en qua tekeningen veel studies van het menselijk lichaam, net als discrete verwijzingen naar de natuur.

Op afspraak, adres op vraag. Neem contact op met Tia VeoSyyd Le KidLais VpLia November of Salembeek.

MINUS TATTOO

https://instagram.com/p/B32R18rorZ5/

Wil je een kleine, delicate tatoeage? Eén teken, een woord of een letter: als het op ultra verfijnde creaties aankomt ken Minus Tattoo zijn gelijke niet. Florian F beoefent de kunst in België, maar reist ook veel om zijn vak nog beter te leren kennen en te verbeteren.

Ontdek hoe groot zijn talent voor het kleine is via Instagram: @minustattoo

Contact: minustattoo@gmail.com

PURPLE SUN

https://instagram.com/p/B3zdu5pjop6/

Bij Purple Sun, in hartje Marollen, hokt ongelooflijk talent samen in één atelier. Jean-Philippe Burton, bekend om zijn grafische tekeningen, Marine Martin, gekenmerkt door soepele lijnen en een catchy art deco stijl, of Indy Voet, volgens velen de beste piercer van de hoofdstad. Heel veel expertise samen dus, waar er uitgebreid tijd wordt genomen om je wensen en opmerkingen te bekijken en je aan de juiste artiest te koppelen. Tip: kom goed geïnformeerd, bestudeer op voorhand al de stijl van elke artiest en ken hun werk. Je zal er des te hartelijker om worden ontvangen, want net als voor elk kunstwerk is een samenwerking zoveel interessanter dan een droge bestelling.

Een obligaat bezoekje aan hun Instagram account dus vooraleer je de stap zet: @purple_sun_brussels

Aan de slag? Waarom geen matching tattoo zetten met je BFF? Ontdek hier trouwens wat je moet weten wat de veroudering van je tattoo betreft.