Binnenkijken in het eclectische interieur van de Italiaanse Alice Etro

Geüpdatet op 17 december 2020 door Lore Ginneberge
Binnenkijken in het eclectische interieur van de Italiaanse Alice Etro

Ze startte haar carrière in het legendarische modehuis van de familie, maar uiteindelijk koos Alice Etro voor een job in de wereld van design. Als creatief directeur van Westwing Italië, opent Alice haar deuren en gunt ons een kijkje in haar pas gerestylde interieur.

De eclectische stijl van Alice Etro

Een huis met duizend-en-één invloeden die alle facetten van Alice Etro's persoonlijkheid tonen, zo kan je de woning best omschrijven. Alice maakt deel uit van de derde generatie van de Etro-familie, gekend om het gelijknamige luxehuis dat Italiaanse mode tot bij ons bracht. De woonst is één grote creatieve ruimte in het hart van Milaan, de Italiaanse hoofdstad van mode en design. Als Creative Director van Westwing besloot ze haar interieur een update te geven die past bij haar visie en leefwereld.

alice etro

"Als ik mijn interieur in een paar woorden moet omschrijven, zou ik het definiëren als een omgeving die mijn persoonlijkheid weerspiegelt: eclectisch, nieuwsgierig, open voor verschillende invloeden... Het is een mix tussen traditie en trendy, met aandacht voor herinneringen aan reizen en familie. Wanneer ik rond me kijk, zie ik alle facetten van mijn leven. Verschillende kleuren, vormen en patronen komen samen, maar ik laat decoratieve thema's als strepen en bloemen op verschillende plaatsen terugkomen, zodat er een lijn in zit."

westwing etro design interieur

Liefde voor mode en design: a family affair

Met zo'n familienaam worden mode en design bijna onderdeel van je genetisch erfgoed. Voor Alice Etro zijn dit parallelle werelden die met elkaar verweven zijn en voortdurend in dialoog gaan. Maar de zoektocht naar een persoonlijke stijl deed Alice helemaal op zichzelf, dankzij haar ervaring, haar reizen en de neiging om niets voor lief te nemen.

Traditie of trends?

"Beide. Voor mij is de link met de traditie van fundamenteel belang, net als de link met de trends van het moment. Daarom worden de Vienna Straw-stoelen gecombineerd met de Arco-lamp van Flos en met de bijzondere accessoires van Seletti. Ik leg niet alles vast vooraf, maar zie het als een work in progress".

westwing etro alice interieur inspiratie

"Op tafel geef ik de voorkeur aan verfijnde eenvoud. Een loper in plaats van het klassieke tafelkleed en porseleinen servies, maar met een extraatje. Voor deze gelegenheid koos ik Stella Fatucchi servies in het thema Safari, gecombineerd met een aantal stuks die ik al in mijn bezit had."

 

Van catwalk tot interieur, welke rol spelen stoffen voor jou?

"Voor mij zijn ze fundamenteel. Aan de ene kant denk ik dat het een kwestie van DNA is, aan de andere kant hou ik van hun vermogen om een kamer te personaliseren en warmte te geven. Ik speel graag met behang, kussens en wandtapijten om een ruimte te definiëren. Allemaal verlicht door een beetje ironische deco, net zoals bij mij."

westwing etro alice interieur

Alice Etro in 5 vragen

Wat betekent het om Alice Etro te zijn?

"Ik ontmoet dagelijks mensen die een bepaald beeld over me hebben nog voor ze me kennen, allemaal door mijn naam. Maar tegelijk kan ik mensen verrassen met een persoonlijkheid en een professionaliteit die enkel de mijne zijn".

De 3 basisstuks in je kleerkast?

"Een paar Levi's 501, tijdloos en veelzijdig. De perfecte basis voor een statement handtas, zoals de Saddle van Dior of een Birkin van Hermès. En om de outfit compleet te maken: een accessoire met een verhaal, zoals een kimono of een jacquard sjaal vol kleur, gevonden op vakantie".

De 3 elementaire designstuks?

"Net zoals in de mode kies ik stuks waarbij kwaliteit en emotionele waarde de boventoon voeren. Een klassieke bank, het equivalent van een Levi's 501, is een must, samen met een tijdloze Arco-lamp van Flos of een Lucellino-lamp van Ingo Maurer. Tot slot, om het verschil te maken, een detail dat het verhaal vertelt van een reis, een geschenk of een object dat op een veiling of marktje is gekocht".

westwing alice etro interieur design

Wie jou goed kent, moet vermijden om te...

"Liegen. Beter een bittere waarheid dan een leugen.."

Maak je beslissingen op gevoel of volgens een plan?

"Allebei. Er zijn situaties die een langetermijnvisie vereisen, een breder pad dat je in staat stelt om vervolgens al die zijtakken te kunnen volgen, laten we ze instinctieve keuzes noemen, want die maken het leven eens zo verrassend!"