Dit zijn de grootste make-uptrends voor het najaar

Gepubliceerd op 24 september 2019 door Laure Vandendaele
Dit zijn de grootste make-uptrends voor het najaar

Dit najaar kan je alle kanten op met rasechte make-upklassiekers. Van zacht en ingetogen tot lekker over-the-top. Wij zijn fan van beide.

Zwartkijkers

make-up trends 2019 2020 eyeliner zwart

Zwart aan de ogen? Weinig verrassend, zou je denken. En al helemaal tijdens het winterseizoen. Toch is dat niet helemaal juist, want je kan werkelijk alle kanten op met de meest basic kleur uit je make-uptasje. Doen het altijd goed: de klassieke eyeliner, een sexy smokey eye en een zwart gekleurde waterlijn. Of teken een zwevend potloodlijntje onder het oog, eenvoudig maar verrassend. Echte durvers kleuren dan weer moedig buiten de lijntjes, met een slordige veeg zwarte oogschaduw over het volledige ooglid. Een beetje zoals vingerverven, but make it fashion.

Bling it on

make-up trends glitter bling 2019 2020

Glitter is al een paar seizoenen niet meer van de catwalks weg te denken. Het schudde z’n frivole ‘enkel voor kleine meisjes’-imago voorgoed van zich af. Vandaag maak je met glittermake-up een statement, ingetogen zoals bij Dries Van Noten of net in-your-face zoals bij Cividini. Wie het zoekt in de hogere regionen van de bling, kan zich uitleven met kleine strass steentjes of pareltjes. Kleef ze met wimperlijm in de binnenste ooghoeken of als blinkende sproetjes op je wangen.

Allemaal kleurtjes

make-up trends kleur

Omdat de (winter)mode gerust wat kleur kan gebruiken, leefden de make-upartiesten zich uit met oogschaduw, eyeliners en mascara in flashy neontinten. Gebruik gerust meerdere kleurtjes uit je oogschaduwpalet op één ooglid of ga all the way met je favoriete tint. Roze is bijvoorbeeld dé perfecte kleur om zowel op je ogen, wangen als lippen te dragen. Geen betere manier om die eerste grijze herfstdagen te verjagen. Think pink!

Modelvel

make_up trends skin huid

Veelvuldig gespot op de catwalks: perfect egale velletjes met de ideale hoeveelheid glans. In beautymiddens heet dat ‘post facial glow’, alsof je er net een geweldige gelaatsbehandeling op hebt zitten. Een goede verzorging van de huid is de basis, breng daarna een dun laagje foundation aan waar nodig en verhul donkere kringen en ontsierende plekjes met een concealer. Werk af met een vloeibare highlighter die je aanbrengt op de jukbeenderen, onder de wenkbrauw, de neusbrug en op de cupidoboog. Nog een laagje mascara en een glansje op de lippen en je bent good to go.

Om te kussen

make up trends lippen lippenstift

In het lippendepartement is het vrijheid blijheid. Waarom zouden lippen perfect gestift moeten zijn als het zoveel zwoeler is om eruit te zien alsof je de liefde van je leven net tien minuten lang vol op de mond zoende? Of ga voor het andere uiterste en omrand je lippen met een donker lippenpotlood, heerlijk nineties. Want geloof het of niet: de ooit zo verguisde make-uplook is aan een (voorzichtige) comeback bezig.

 

Glansrijk

make-up trends gloss

Naast een breed scala aan rode lippen, zagen we dit seizoen ook heel opvallend sobere modellenmondjes, met enkel een laagje gloss. Mooi complementair bij een smokey oogmake-up en fris een jeugdig bij een glowy huid. Ook op de ogen van gloss van de partij. Niet altijd makkelijk om zonder knoeien en plakkerige vingers aan te brengen, maar met de nieuwe Le Gel Pailleté - een transparante gel met subtiele glittertjes - is de klus zo geklaard. Alvast een tip voor de komende été indien: gebruik de gel ook eens op je schouders, decolleté en sleutelbeenderen.