Luik: de laatste zomervibes in Bar Urbain

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Virginie Dupont
Luik: de laatste zomervibes in Bar Urbain

De zomer loopt zachtjesaan op zijn einde. Voor wie er nog even van wil genieten, met bedwelmende cocktails en een tropische setting op een sfeervolle rooftop, is het nu of nooit. Wij trekken naar de stadsbar Bar Urbain van het hotel Les Comtes de Méan in Luik. Daar wanen we ons even ver weg van alles en iedereen wanen. Dat doet deugd!

Les Comtes de Méan
Hof © Les Comtes de Méan

Belgisch en tropisch tegelijk

Om de rooftop te bereiken, moeten we eerst de luxueuze receptie, het cosy restaurant en het zuidelijke terras van het enige vijfsterrenhotel van de provincie Luik door. We profiteren van de prachtige omgeving . Deze prestigieuze plek die hoog boven het historische en commerciële hart van de Vurige Stede uitkijkt, staat voor toegankelijke luxe. Onlangs ging het etablissement samenwerken met plaatselijke bedrijfjes en creëerde zo een nieuwe look. Het talent van Pupa hult de bar in een exotische sfeer. De Luikse artieste staat bekend om haar poëtische en speelse stijl en toverde de chalet-bar om met haar unieke live painting. Planten en kleur vullen elkaar aan terwijl een aapje de junglesfeer nog tastbaarder maakt. Leunstoelen, groene planten en de bijhorende achtergrondmuziek maken het plaatje compleet.

De gevarieerde kaart

Bar Urbain biedt niet alleen een gedroomd uitzicht op de zonsondergang, maar ook een gevarieerde menukaart waar klassiekers en unieke creaties elkaar afwisselen. Wij vielen voor de Moscow Mule, een cocktail met vodka, ginger beer en limoen, geserveerd in een koperen mok, zoals het hoort. Plastic rietjes werden vervangen door ongekookte pasta: even efficiënt en dik in orde. De verleiding is groot om de avond verder te zetten op het terras van het aangrenzende restaurant. L'Atelier du Selys is een subtiele mengeling tussen bistro en gastronomie, met lekkere en geraffineerde gerechten. Aan het fornuis vinden we chef-kok Arnaud Delvenne terug, die smaken uit de streek met eigentijdse invloeden combineert.

Les Comtes de Méan
Moscow Mule en chalet-bar by Pupa © VD

Om de zomer in schoonheid af te sluiten

Noteer alvast: Bar Urbain nodigt je uit op zijn laatste Afterwork Party, op vrijdag 13 september van 19 uur tot middernacht. Op het programma: een Pommery champagnebar, aperitiefplanken van de chef, The Kraken rum en LièGin, een lokale biologische gin met aroma's van rode vruchten. De muzikale ambiance wordt verzekerd door de Luikse dj Charles Schillings. Daarnaast blijft Bar Urbain nog open tot 30 september, van donderdag tot zondag, van 14 tot 22 uur.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Dernière soirée #Rooftop de l’été ☀️ avec @charlesschillings 😎 vous venez ?

Une publication partagée par Les Comtes de Méan (@lescomtesdemean) le

LEES OOK

OALI: vegetarische kookworkshops met positieve vibes

Palo Cortado in Brugge: de cocktailbar 2.0