Interview: Mary J Blige vertelt over zelfliefde, tegenslag en haar favoriete lippenstift

Geüpdatet op 4 september 2019 door Maxine Detaellenaere
Interview: Mary J Blige vertelt over zelfliefde, tegenslag en haar favoriete lippenstift

Zangeres Mary J Blige mag zich het het gezicht noemen van de Love Me-lijn, de nieuwe lippenstiftcollectie van Mac Cosmetics. Om dat te vieren geeft ze een exclusief interview waarin ze het heeft over de belangrijke dingen in het leven: zelfzorg, veerkracht en... make-up.

Amerikaans make-upmerk M.A.C Cosmetics brengt deze maand een lippenstiftlijn uit, die Love Me werd gedoopt. De gloednieuwe formule heeft een satijnen textuur die licht aanvoelt en voorzien is van een sterk gepigmenteerde kleur. De lippenstift is verkrijgbaar in 24 tinten gaande van Powerful Reds en Shameless Nudes tot High-Impact Purples.

Als boegbeeld voor de collectie koos het beautylabel voor niemand minder dan muzikaal icoon Mary J Blige. De zangeres deelt exclusief haar self care routine, favoriete looks en heel wat levenswijsheid.

Exclusief interview met Mary J Blige

Waarom koos je ervoor om samen te werken met M.A.C.?

Ik heb al sinds lang een goede relatie met het merk, ze willen deel uitmaken van mijn leven en voor mij geldt hetzelfde. Alles in mijn tas is M.A.C., dus ik ben een grote fan, altijd al geweest. M.A.C. viert hun 25e verjaardag van Viva Glam en het is ook de 25e verjaardag van mijn belangrijkste album 'My Life', dus we vieren samen.

Waarom koos je voor een nude lippenstift?

Met mijn nude Love Me-lippenstift in de kleur French Silk draait het om mezelf graag te zien en zelfliefde te vinden. Het was een gemakkelijke keuze, want dit is waar ik nu ben in mijn leven. Ik ben deze dagen een beetje egoïstisch, en zorg dragen voor mezelf en deze lippenstift gaan daar ook over. Het is een nudekleur die mij zelfzeker maakt, mijn comfort zone en signature stijl. Nude is een jeugdige look en je krijgt niet het gevoel dat je te veel of te weinig make-up opdoet, je voelt je op je gemak. Je hoeft je nergens zorgen om te maken.

Wat zijn je favoriete looks uit je leven?

Heel wat van de looks op het My Life-album horen tot mijn favorieten omdat ik in die tijd authentiek was en me comfortabel voelde. Op Share My World begon ik nog meer te groeien, met vintage brillen en mijn haar naar achteren.

Wat doe je om zorg te dragen voor jezelf? Heb je een self-care routine?

Ik start de dag met mezelf graag te zien. Het eerste dat ik doe wanneer ik 's ochtends wakker word en ik mijn ogen open, is God bedanken voor mijn leven en dankbaar zijn voor wat ik heb. Daarna mediteer ik een halfuurtje, lees ik en bid ik om mezelf spiritueel te gronden, voor ik de wijde wereld intrek.

mary j blige, mac cosmetics, viva glam, lippenstift

Draag je vaak make-up in je dagelijkse leven?

Op een doordeweekse dag draag ik bijna geen makeup. Ik breng wel altijd een lip- en eyeliner aan en ik kleur mijn wenkbrauwen donker. Daarnaast drink ik heel veel water en probeer ik zo goed mogelijk om gezond te eten. Ik vraag mijn makeup artist om mijn gezicht niet te veranderen, maar wat ik heb te accentueren. Want ik ben tevreden met met hoe ik eruit zie.

Wat is je grootste beautygerelateerde investering?

Fitness en wat je eet. Of het nu het juiste vlees en voedsel is of niet, je moet je goed voelen binnenin. Het is gemakkelijker om meer te doen wanneer je op je gezondst bent.

Welk advies zou je geven aan wie bang is om meer risico’s te nemen?

Ook al zijn er mensen die negatief zijn, wees eerlijk met jezelf en geloof in jezelf. Neem acteerlessen als je wil acteren. Als je ergens in gelooft, dan kan je het bereiken.

Wanneer voel je je op je best? En hoe neem je tijd voor jezelf?

Ik maak tijd vrij om te rusten en stil te zijn en let erop dat ik spiritueel gegrond blijf. Massages zijn ook belangrijk. Drink veel water.  Blijf positief.

Wat heb je geleerd in je leven?

Mijn leven kent heel wat pieken en dalen, dat is eigen aan mijn levensloop. Ik ben aan het vallen wanneer aan het touren ben. Maar dan sta ik weer op en daarna val ik opnieuw. Omdat ik in de publieke belangstelling sta, zien heel wat mensen hoe ik omga met ups en downs, dus ik heb een verantwoordelijkheid tegenover de kleine meisjes in de wereld. Daar ben ik mij erg bewust van. Als je op je bek gaat als beroemdheid, weet je dat mensen je in de gaten houden en kijken naar hoe je zo'n situatie aanpakt. Dan is het moment om een voorbeeld en rolmodel te zijn. Tragedie en triomf.

 

mary j blige, mac cosmetics, viva glam, lippenstift

 

M.A.C. Cosmetics Love Me Lipstick is verkrijgbaar op maccosmetics.be.