Zorgt Netflix voor de comeback van dit aparte kapsel?

Gepubliceerd op 7 augustus 2019 door Lore Ginneberge
Zorgt Netflix voor de comeback van dit aparte kapsel?

We zeiden het al vaker, de mode is even onvoorspelbaar als de weersverwachting in ons landje. Wanneer je denkt - of hoopt - dat een trend nooit meer terugkomt, is er plots weer een celebrity die 'm nieuw leven inblaast. Zo ook met de bowl cut, oftewel het Jommekeskapsel, dat zijn comeback maakt op de hoofden van beroemde vrouwen én mannen. Maar wat heeft Netflix hier nu mee te maken? Wij praten je bij.

We vroegen het ons al eerder af: Raakt de mode uit de mode? Ugly fashion is een ding, denk maar aan de dad sneakers van afgelopen seizoenen of twijfelachtige trends als koersbrillen en fietsbroekjes. De beautywereld bleef grotendeels gespaard van deze revivals, op een vreemde lipkleur of wenkbrauwtrend na. Nu blijkt zelfs je kapsel niet meer veilig voor retro revivals, want niets minder dan de Jommekescoupe, ook wel pagekop, is bezig aan een trage comeback. En het moet gezegd, de 2019-versie is verrassend... aantrekkelijk?

Netflix en de bowl cut

Alles begon met deze intussen beroemde foto van acteur Timothee Chalamet en z'n bowl cut.

Timothee Chalamet bowl cut kort kapsel
Foto: Netflix

Voor de duidelijkheid: dit is niet hoe Timothee dagelijks naar de bakker gaat, maar maakt deel uit van z'n rol in The King (te bekijken op Netflix). Very middeleeuws, maar stiekem ook sexy? Volgens zijn vele fans alvast wel.


Het is duidelijk: na ugly fashion is ook ugly hair een ding. En we love to hate it. Timothee is echter niet de eerste Netflix-acteur die deze kort-pittige coupe rockt, want de OG bowl cut - zij het in seventies versie - is ongetwijfeld die van Will Byers, oftewel zombieboy uit de serie Stranger Things. Als je trouwens wilt weten hoe de hele cast eruit zou zien met zo'n pagekop:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

it’s called fashion, sweetie, look it up

Een bericht gedeeld door Netflix US (@netflix) op

Zou het onlangs verschenen derde seizoen van Stranger Things iets te maken hebben met de terugkeer van het bloempotkapsel? Wij zijn er vast van overtuigd dat het ontwerpersteam van Fendi de reeks aandachtig heeft gevolgd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

fendi @fendi couture at the colosseum. thank you for a truly beautiful & emotional night in rome. ti amo!

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber) op

Beroemde bloempotkapsels

Hoewel bovenstaande acteurs de trend anno 2019 nieuw leven inblazen, is er een hele resem celebrities die zich ooit al waagden aan een pagekop. Ziehier onze tijdlijn van beroemdste bowl cuts, gewoon omdat het kan.