Expert tips voor een oogverblindende en langhoudende festivalmake-up

Geüpdatet op 21 april 2022 door Maxine Detaellenaere
Expert tips voor een oogverblindende en langhoudende festivalmake-up

Wil je er ook op de festivalweide picture perfect uitzien? ELLE ging te rade bij de make-up experts van M.A.C Cosmetics, die instaat voor de beauty looks van de performers op Tomorrowland.

Wat bronzer en een glossje zijn natuurlijk altijd mooi tijdens zwoele zomerdagen, maar op een festival mag het gerust wat spectaculairder. Maar hoe creëer je nu een fabulous festivallook en - misschien nog belangrijker - hoe zorg je ervoor dat je eyeliner niet halverwege je wangen hangt na een Belgische regenbui of intense danssessie? Make-up artiest Ines, die samen met het team van M.A.C Cosmetics de oogverblindende beautylooks van de artiesten op Tomorrowland, verklapt ons haar allerbeste make-up adviezen.

Tips & tricks van de professionals:

Welke make-upproducten neem je zeker mee naar een festival? Wat zijn de essentials?

Ines: "Alles wat je altijd al eens wilde proberen maar nooit durfde. Sowieso kies  je best voor langhoudende en waterproof producten, zodat je je vooral niet te veel zorgen hoeft te maken over je make-up tijdens het feesten. Qua accenten is werkelijk alles mogelijk. Felle kleurtjes, heel veel glans met highlighters en glitters, een waterproof mascara, en het allerbelangrijkste: een setting spray om je make-up zo lang mogelijk mooi te houden. Mijn persoonlijke favoriet is de fix+spray SPF30 van Mac Cosmetics die je over je make-up kan aanbrengen en op je hele lichaam kan gebruiken."

Hoe zorg je ervoor dat je make-up look een lange festivaldag doorstaat?

Ines: "Vermijd producten op oliebasis en opteer in plaats daarvan voor longwearing en waterproof producten. Of je nu in een hoosbui belandt of er net een hittegolf gaande is, deze producten doorstaan de uitersten."

Hoe zorg je ervoor dat je make-up niet gaat uitlopen door transpiratie?

Ines: "Waterproof en longlasting make-up doen wonderen. Ben je zeker dat jouw huidje de hittegolf niet te baas kan? Laat dan je foundation achterwege en kies voor leuke accenten en een mooie oogmake-up. Glitters aangebracht met mixing medium gel blijven ontzettend goed zitten en ook op waterproof mascara en gel-based producten kan je rekenen. Op die manier zie je er nog steeds party proof uit. Maak je toch je huid op met een langhoudende foundation of concealer, neem dan ook wat blotting paper mee in je tasje. Deze fijne blaadjes absorberen de talg en geven je huid een matte finish zonder je make-up te beschadigen."

festival, make-up, tips, zweten, inspiratie, tomorrowland, mac cosmetics
© M.A.C Cosmetics

Hoe kan je snel en gemakkelijk een leuke festival look creëeren met een beperkt aantal producten?

Ines: "Mixing medium gel of strobe cream en een aantal glitters geven meteen een grote impact. Breng de creme aan op de plaatsen waar je graag veel glow ziet en strooi je glitters er over met een kwastje. Weinig producten, weinig tijd en hoge impact! Wat ook steeds werkt is een eye liner in een fel kleurtje of enkele getekende accenten rond je ogen. Je kan natuurlijk ook altijd eens een kijkje nemen in de plaatselijke hobbywinkel voor leuke steentjes die je op je gelaat kan kleven."

Wat zijn de trends voor zomer 2019 qua make-up look?

Ines: "Kleuraccenten(denk aan een felle eye liner, een smokey eye met een kleuraccent of felle lippen) en véél glitters in alle vormen en texturen; van roze tot goud en zilver en voor de durvers zelfs felle kleurtjes. Accessorize je gelaat.

Wat is je favoriete festival look? 

Ines: "Ik hou wel van een enkel detail met een groots effect. Iets wat je niet meteen opvalt, maar wanneer je beter kijkt, je plots beseft ‘wow zo cool’. Een felle fuchsia of turquoise eyeliner met een goede laag glitter er bovenop bijvoorbeeld, in combinatie met een prachtig verzorgde huid met een stralende gloed. Casual en toch pittig. Va va voom!"

Shopping:

Benieuwd met welke producten je deze tips het beste uitvoert? Dit zijn onze favoriete items die sowieso in ons make-uptasje zitten tijdens de festivals: