How to: Nude make-up

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
How to: Nude make-up

nude4.kjpg_

Fris en monter, zonder een "masker" van make-up op je huid? Transparante make-up klaart het klusje, zo ga je te werk: 

De sleutelwoorden van deze how to? Houd het naturel!

1/
Stap 1: de juiste producten. Ga voor neutrale kleuren en lichte texturen. De kunst bestaat erin zo min mogelijk make-up te gebruiken, waardoor het lijkt alsof je nauwelijks make-up ophebt.

nude2

DE PRODUCTEN

  • Fleur d'Coral van MAC Cosmetics (€18) voor bleke peach kleur op de lippen
  • de fond de teint CC crème van Bourjois (€12,99)
  • de CC Eye Cream van Bourjois als concealer (€10,49)
  • het palet met lichte huidkleurige tinten van Yves Saint Laurent, Pivoine Crush (€62)
  • de bruine mascara van de 3 in 1 van Une Beauty (€18,50)
  • het palet van Opalescence Teint Poudre & Blush van Clarins (€10) voor een subtiele blush

2/

DE TEINT

nude10

Even voor de duidelijkheid: het doel is niet om oneffenheden te helemaal te doen verdwijnen. Een transparant laagje make-up laat de lijnen en contouren in je gezicht doorschijnen.

Hiervoor gebruik je best een crème met lage dekking, zoals een CC crème. CC staat voor Colour Correcting en zoals de naam al doet vermoeden, corrigeert de crème je huidskleur. Hierdoor gaat je huid er minder rood (en dus minder dof) uitzien.

Breng hierna een dunne laag concealer aan onder je ogen. Dit doe je door de vloeistof al deppend met de vinger aan te brengen. Een concealer verbergt niet alleen je wallen, maar opent ook je blik.

Kies tot slot een subtiel kleurtje blush en breng hem aan op je jukbeenderen.

3/

DE OGEN

nude5j

Om je ogen optisch groter te laten lijken, breng je een beige kleur eye shadow aan rond je binnenste ooghoek. Breng hierna een tussenkleur aan op het midden van je ooglid en vervolgens een donkerder bruin op de buitenste ooghoek. 

Voor een meer intense blik, kan je ook  donkerbruin aanbrengen op de onderste en bovenste wimperrand. Een of twee laagjes bruine mascara verlengen je wimpers en geven ze volume.

4/

DE LIPPEN

Nude7

Voor de lippen kies je best een lippenstift met een lichte tint of een gloss met een huidkleurige of peachy tint. Om het beste effect van een nude make-up te bekomen, kies je best voor een kleur die dicht bij de naturelle kleur van je lippen ligt. Gewoon aanbrengen en klaar!

(via Paulien Philippe, Elle Belgique)