5 goede redenen om naar Paradise City Festival te gaan

Gepubliceerd op 27 mei 2019 door ELLE Partner
5 goede redenen om naar Paradise City Festival te gaan

Zoek je nog een goede reden om op 5, 6 en 7 juli naar Paradise City Festival te gaan? Wat dacht je van een elektro dance feestje met de beste Belgische en internationale dj’s van het moment? Maar dat is bijlange na niet alles, verre van.

Het meest ecologische elektrofestival van België strijkt opnieuw neer in Vlaams-Brabant voor een speciale verjaardagseditie die nog waanzinniger en nog meer underground belooft te worden. Vijf redenen waarom je nu meteen je tickets moet boeken.

1/

1. Om te feesten in een sprookjesachtige omgeving

Hoewel je bij de naam van het festival eerder de skyline van de hoofdstad voor je ziet, vindt het feest plaats in het feëerieke kasteeldomein van Ribaucourt in Perk, op 20 km van Brussel. In dit prachtig groene decor kun je hoppen tussen drie ‘gewone’ podia waar ook enkele intimistische sets gespeeld worden die je nog dichter bij de dj’s brengen. Speciaal voor de vijfde verjaardag van het festival wordt ook een kleiner, vierde podium voorzien … op de vijver. Maak je op voor een grandioze klank- en lichtshow die alle verwachtingen zal overtreffen. Maar ook het aspect lifestyle staat hoog op de agenda, met fine dining concepten, ultra-stijlvolle chill-outzones en glamping deluxe in comfortabele tenten. 

2/

2. Om het Green Paradise te ontdekken

Het festival was van bij de start een pionier op vlak van ecologisch engagement en milieubewustzijn, maar gaat dit jaar nog een stap verder met een klimaatneutraal programma. Tijdens de editie van 2019 worden tal van initiatieven genomen om de ecologische voetafdruk van het festival tot een minimum te beperken: geen plastic wegwerpartikelen wél herbruikbare bekers, verse en lokaal geteelde seizoensgroenten, gefilterd kraantjeswater, een composthoek, ecologische toiletten, groene stroom afkomstig van zonnepanelen, maar ook en vooral een volledig vegetarische foodzone. En dat is nog niet alles: Paradise City stimuleert het openbaar vervoer en zet maximaal in op fietsen.

3/

3. Om te proeven van topgastronomie

Om de vleeseters onder de festivalgangers niet te bruskeren en komaf te maken met het cliché dat vegetarisch eten niet meer om het lijf heeft dan wat gekleurde granen op een blaadje sla, werkt het duurzame festival samen met Seppe Nobels van Graanmarkt 13 in Antwerpen. De bekende groentechef en co-host van Grillmasters stelde samen met zijn keukenteam een culinair verantwoord vegetarisch vijfgangenmenu samen. Alle gerechten worden vergezeld van bijpassende dranken die speciaal uitgekozen werden door Mr Nobels himself, en worden opgediend in de stijlvolle setting van de Comfort Zone, een klein eiland waar gepriviligieerde gasten een adembenemend uitzicht krijgen op het hoofdpodium en het kasteel.

4/

4. Om de beste dj’s aan het werk te zien

Vrienden en vriendinnen uit de elektro scene opgelet: speciaal voor de vijfde verjaardag nodigt Paradise City Festival de beste dj’s van Belgische bodem uit. Op de affiche: 2ManyDJS, L’impératrice, Blond:ish, Carista, DJ Koze, Attari, Dixon ... Want some more? Eris Drew, John Talabot, Lola Haro, Mind Against, Motor City Drum, Ateq, MAP.ACHE, Supreems en tal van andere nationale en internationale grootheden tekenden present om er een stevige lap op te geven. Met deze uitzonderlijke line-up staat je een onvergetelijk verjaardagsfeest te wachten.

5/

5. Om een uitzonderlijke verjaardag te vieren

Wie verjaardag zegt, zegt fiesta. En wat voor één! Voor de vijfde editie trekt Paradise City alle registers open om de festivalgangers een onvergetelijke ervaring te bezorgen en onuitwisbare herinngeringen te creëren. Zet je schrap voor de meest memorabele editie ooit en laat je overvallen door talrijke verrassingen en enkele spannende nieuwigheden. Good vibrations gegarandeerd! Deze zomer hebben de organisatoren de dingen extra groots aangepakt om van Paradise City Festival 2019 een grand cru editie te maken.

Tickets beschikbaar via paradisecity.be/tickets: 58 € per dag of 108 € voor drie dagen (128€ met camping).
Adres: Kasteel de Ribaucourt, Kasteelhoekstraat 1, 1820 Steenokkerzeel.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met het Paradise City Festival.
paradisecity.be