Dit zijn de coolste influencers op elk continent

Gepubliceerd op 2 mei 2019 door Virginie Dupont en ELLE België
Dit zijn de coolste influencers op elk continent

Vergeet Meghan Markle en Kate Middleton, echte modekoninginnen zwaaien hun scepters op Instagram. ELLE nam de wereldkaart eens flink onder de loep en spotte wie de zeven grootste Instagram-diva’s van het moment zijn.

Onze criteria om dé koninginnen van Instagram uit te roepen

  • Het eerste criterium is vanzelfsprekend: ze moet een voldoende groot aantal volgers hebben. Volgers zijn natuurlijk niet alles, maar een echte Instagram-queen heeft er minstens 1 miljoen op de teller staan om deze titel waardig te zijn.
  • Instagram moet gezien worden als serious business. Ze mag naast influencer best ook zangeres of actrice zijn, op voorwaarde dat ze ook haar online activiteit als een full time job beschouwt.
  • De nadruk van haar account moet op mode liggen. We hebben de traditionele sterren dit keer links laten liggen, en zijn op zoek gegaan naar 'echte' vrouwen.
  • Ze mag niet bang zijn om te laten zien waar ze vandaan komt. Eén ding is zeker: modebewust zijn is universeel, maar persoonlijke accenten en roots maken een stijl uniek. Een diva die zichzelf respecteert, loopt niet mee met de massa.

1/

AFRIKA

@nomzamo_m - 2,2 miljoen volgers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Alexa, play ‘Pretty Little Fears’ and skip to J. Cole’s part 💋

Een bericht gedeeld door Nomzamo Mbatha 🇿🇦 (@nomzamo_m) op

Wie? Actrice en mensenrechten-activiste Nomzamo Mbatha (28) is waarschijnlijk de meest invloedrijke Afrikaanse vrouw van Instagram. Mbatha is het gezicht van Neutrogena én L’Oréal en daarenboven is ze benoemd tot goodwill-ambassadrice door de Verenigde Naties.

Waarom? Drie goede redenen om haar te volgen: haar golvend haar, haar kleurrijke outfits en haar zwak voor horrorfilms. Last but not least: deze schoonheid verdedigt vluchtelingen (check haar TEDxTalk op YouTube) en personen met fysieke beperkingen.

Goed om te weten: Nauwelijks 9% van de Afrikaanse bevolking maakt gebruik van sociale netwerken, terwijl 42% van de wereldbevolking en 70% van de Amerikanen over een account op social media beschikt. In januari 2019 waren er slechts 4 miljoen Instagram-gebruikers in Zuid-Afrika, tegenover 120 miljoen Amerikanen.

Power factor: Het aantal volgers dat Nomzamo Mbatha verzameld heeft, is de helft van haar actieve landgenoten op Instagram. Enkel gevestigde namen zoals Rihanna (@___badgalriri___) of Ellen Degeneres (@theellenshow) doen het even goed in de Verenigde Staten. We voorspellen een rooskleurige toekomst voor deze pionier en zullen haar met plezier blijven volgen.

2/

JAPAN

@i_am_kiko - 5,2 miljoen volgers

Wie? Topmodel Kiko Mizuhara (28) paradeert al op catwalks sinds ze twaalf jaar oud is. Op haar twintigste maakte ze carrière als actrice en de laatste vijf jaar houdt ze zich bezig met het ontwerpen van outfits voor K-pop artiesten. Ze werd bekroond tot Asian Fashion Icon of the Year in 2014 en is een van de gezichten van Dior.

Waarom? Deze ranke schone verschijnt altijd met een brede glimlach op onze feed. Je verveelt je dan ook nooit met haar, of ze nu in lingerie rondparadeert, zich amuseert in foute nineties mode of haar überschattige, Japanse stijlgevoel demonstreert.

Power factor: Naar het schijnt zou Kiko iets te maken hebben met de frequente bezoekjes van Harry Styles aan Tokio... Kiko beweert steevast de zanger nooit ontmoet te hebben, hoewel hij aan haar zijde te zien was op foto’s van haar verjaardagsfeestje.

Concurrentie: Comedy girl @watanabenaomi703 (8,7 miljoen volgers) is een concurrente die het vermelden waard is. Op haar feed zie je namelijk nog meer kleur, meer kilo’s en meer haarextensies, dit alles terwijl ze bijdraagt aan diversiteit op Instagram.

3/

EUROPA

@jeannedamas - 1,1 miljoen volgers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

New moon aperitivo by my @ninakoltchitskaia 🌜🍷💙🌛

Een bericht gedeeld door Jeanne (@jeannedamas) op

Wie? Jeanne (27) werd geboren in Parijs en groeide op in een bistrootje waar mode-iconen zoals Jean Paul Gaultier vaak over de vloer kwamen. Bijkomende troef: ze lijkt als twee druppels water op een jonge Jane Birkin. We kennen de magische formule inmiddels: engelengezicht + indrukwekkend netwerk = succes op Instagram.

Waarom? @jeannedamas toont ons honderd-en-één variaties op het Franse typetje brunette-met-rode-lippenstift. Op haar pagina zien we een garderobe die we het best beschrijven als ‘effortless chic’ maar ook even goed Europese kunst en vintage interieurs. Goede smaak met een Franse touch, dus.

Waarom niet? Jeanne Damas verschijnt 24/24 en 7/7 ontspannen en beeldschoon op ons scherm (en dit op locaties waar wij alleen maar van kunnen dromen...). Wapen jezelf dus tegen jaloerse buien voor je haar account begint te volgen.

Power woman? Jeanne weet zonder twijfel hoe ze geld in het laatje moet brengen. In haar online boetiek Rouje.com vind je namelijk exclusieve kleding en cosmetica-producten. De blazers en jurkjes-op-knielengte (met prijzen die variëren van €90 tot €290) vliegen de deur uit.

4/

INDIA

@aliaabhatt - 31,3 miljoen volgers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Kal Se Kalank 💜

Een bericht gedeeld door Alia 🌸 (@aliaabhatt) op

Wie? Kindster en Bollywood-actrice Alia Bhatt (25) schittert zowel in blockbusters als in onafhankelijke films. GQ India bekroonde haar in 2018 tot Most Stylish Woman, een titel die ze zeker en vast verdient.

Waarom? Of ze nu in mode-editorials verschijnt in vrouwelijke outfits (soms in sari of kurti) op de cover van ELLE of Vogue, of op filmaffiches te zien is, Alia is een klassieke schoonheid die er altijd even elegant uitziet, zelfs in avant-garde looks.

Power factor: Met een jaarlijks inkomen van 8 miljoen dollar is ze de tweede best betaalde actrice van India. Bovenop het feit dat ze gezicht is van onder andere Garnier en Maybelline, heeft deze Indische Audrey Hepburn ook al een collectie uitgebracht voor Jabong.com, de lokale Zalando.

Concurrentie: Haar Bollywood-collega’s @deepikapadukone en @priyankachopra (Miss World 2000 en echtgenote van Nick Jonas) zijn waardige concurrenten.

5/

BRAZILIË

@camilacoelho - 7,8 miljoen volgers

Wie? Camila (31) werkte op de make-upafdeling bij Macy’s voor ze haar eigen beauty-kanaal op YouTube lanceerde. Ze begon aanvankelijk in het Portugees, maar vandaag zijn haar video’s in het Engels (in een gebroken accent dat niet onopgemerkt voorbijgaat).

Waarom? Als fervent aanhangster van haute couture, vinden we Camila steeds terug op de eerste rij van de beste modeshows. Op @camilacoelho post ze looks die haar inspireren en beauty- en reistips en gunt ze ons ook een kijkje in haar jetsetleven. Of ze geeft tips over hoe je het best poseert voor Harper’s Bazaar.

Power factor: Volgens Husskie.com verdient Camila ongeveer 11.000 dollar voor een Instagram-post (het equivalent van 18 weken werken bij Macy’s). Bovendien staat Camila op de Forbes 30 under 30-lijst (met personen onder de 30 die het meest invloedrijk zijn). Een erg knappe en zeldzame prestatie voor een voormalige verkoopster.

Concurrentie: Met 13,9 miljoen volgers op Instagram en 23 miljoen volgers op YouTube, is de Mexicaanse Mariand Casteñada (@yuyacts) ook zeker het vermelden waard. Ze is 26 en wordt gezien als de koningin der Latinas op de sociale netwerken. Beter bekend als Yuga en voorzien van haar Dr. Martens, blauwe kauwgom en zonnebril met gele glazen, voldoet ze volledig aan het plaatje.

6/

Rusland

@volkonskaya.reshetova - 2,4 miljoen volgers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

CR🤙🏽❤️

Een bericht gedeeld door Reshetova Anastasia (@volkonskaya.reshetova) op

Wie? Anastasia Reshetova (22) zou zo de halfzus van Monica Belluci kunnen zijn. De kroon van Miss Rusland heeft ze dan wel aan haar neus zien voorbij gaan, maar ze raakte toch bekend door haar verschijningen in de clips van ex-lief en rapper Timati.

Waarom? From Russia with bling-bling. Op haar feed zien we diamanten ter waarde van een jaarsalaris, zwarte leren shorts en avondjurken die eerder op een tweede huid lijken dan op kleding.

Waarom niet? Slechte smaak is ook een stijl. We hebben er niet echt iets op tegen, maar je luxueuze leven expliciet etaleren heeft vaak iets goedkoops. En we zullen het maar niet hebben over de foto’s waarop ze met een automatisch geweer poseert.

Concurrentie: Presentatrice en hoofdredactriece van L’Officiel Russia, @xenia_sobchack (6,1 miljoen volgers), die zich een dubbelganger van Gillian Anderson uit The X-Files mag noemen. In 2018 deed deze Russische boss babe een gooi naar het presidentschap in Rusland, maar dat bleek tevergeefs.

7/

Noord-Amerika

@weworewhat - 2 miljoen volgers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Was summoned for a power lunch today with some of my favorite people 👊🏻

Een bericht gedeeld door Danielle Bernstein (@weworewhat) op

Wie? Danielle Bernstein (26) betekent voor New York wat Jeanne Damas is voor Parijs. Ze belichaamt namelijk de modestijl van een metropool. Bernstein is niet alleen constant actief op social media, ze heeft ook een neus voor zakendoen: de Amerikaanse  heeft namelijk een eigen kledinglijn, een eigen winkel en de succesvolle blog We Wore That.

Waarom? Danielle heeft een zwak voor schoudervullingen, meer hebben we eigenlijk niet nodig om @weworewhat te willen volgen. Van salopettes tot linnen zomerjurken: de lijst met kleding die Danielle weer hip gemaakt heeft, is oneindig.

Waarom niet? In 2018 werd Danielle Bernstein beschuldigd van plagiaat. Zo zou ze juwelen van kleinere labels gekopieerd hebben. Gevolg: klinkende ruzie met Diet Prada, het meest gevreesde Instagram-account in de modewereld.

Power factor: Danielle Bernstein valt in het niets met de Beyoncés (127 miljoen volgers) en Kendall Jenners (108 miljoen) van deze wereld. Maar wel petje af voor iemand die op drie uur tijd 70.000 denim salopettes verkocht krijgt via haar online shop.

Concurrentie: @Kaiagerber (4,2 miljoen volgers), dochter van icoon Cindy Crawford, verdient ook onze aandacht. Zolang de piepjonge brunette in prachtoutfitjes van de meest getalenteerde designers ronddartelt, blijven we haar goed in de gaten houden.

(vertaald door stagiaire Marie Pauwels)