Diet Prada haalt beste 1-aprilgrap uit

Geüpdatet op 15 november 2019 door ELLE België
Diet Prada haalt beste 1-aprilgrap uit

1 april is een dag van grappen en grollen, maar vooral van veel flauwe moppen. Dit jaar gaat Instagramfenomeen Diet Prada lopen met de award voor beste grap .

Diet Prada

 

Te koop

Gisteren maakte Instagrams grootste modecriticus bekend er de brui aan te geven. Bovendien stond het account meteen ook te koop. Dit kwam als een grote domper aan bij veel fanatiekelingen, want Diet Prada is een voorbeeld voor velen. Zo bekritiseert de pagina dagelijks grote modeketens om hun schaamteloze kopieën van kleine ontwerpers, wat reeds leidde tot heel wat schandalen. Ook houden de bezielers zich bezig met het uitroeien van racisme in de modewereld, denk aan Dolce & Gabbana's beruchte campagne met een Chinees model dat spaghetti eet met stokjes (really?). Resultaat: een wereldwijde boycot van het Italiaanse merk. Diet Prada-fans waren bijgevolg erg bedroefd door het nieuws dat de Instagramaccount besloot te stoppen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Diet Prada ™ (@diet_prada) op

April Fools

Al snel gingen theorieën rond over wie het account in handen zou nemen. Sommigen speculeerden zelfs dat Kim Kardashian of de directeur van fast fashion-keten Fashionnova de nieuwe leiding zou nemen, twee mensen waar Diet Prada geregeld kritiek op geeft. Godzijdank bleken alle traantjes voor niets, want het mode-account hield gewoon een grap uit met al haar volgers.  De volgende dag bekende Diet Prada al haar leugen: 'Just kidding about selling the account, sorry for anyone we upset! #aprilfools'. Vals alarm dus, wat een opluchting. Zelfs wij waren er bijna ingetrapt. Bijna.

(Stagiaire Morrigan Penninck)