Dit zijn onze 10 favoriete zomerparfums

Geüpdatet op 22 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België
Dit zijn onze 10 favoriete zomerparfums

Een nieuw seizoen betekent nieuwe geurtjes. Ontdek onze selectie van 10 zomerparfums die je doen dromen van warme dagen en frisse zwembaden.

Als het gaat over parfums, zijn er vaak twee soorten consumenten: zij die trouw blijven aan hun favoriete parfum ongeacht het seizoen, en zij die van verandering houden. Speciaal voor die laatste categorie zijn hier de allernieuwste parfums voor zomer 2019.

1/
Ginger Piccante Aqua Allegoria van Guerlain

parfum, zomer, Guerlain

De gehele Aqua Allegoria-collectie doet ons denken aan de zomervakanties, zachte briesjes en momenten van geluk. Het gaat om frisse geuren gebaseerd op cologne-tonen, met een eerbetoon aan een bijzonder ingrediënt.

Dit seizoen werden drie nieuwe geuren aan de collectie toegevoegd. Wij zijn vooral dol op Ginger Piccante, een citrusgeur op basis van verse en gekonfijte gember. Een stimulerende geur die zowel zachtaardig als opwekkend is.

Prijs: €103 voor 125ml

2/
Under the Lemon Trees Replica van Maison Margiela

parfum, zomer, Maison Margiela

Geïnspireerd op de gelijknamige kledingcollectie van Maison Margiela. De Replica-parfums roepen positieve emoties op, die je doen terugdenken aan mooie herinneringen. De geur Under the Lemon Trees doet denken aan een middag op het platteland of aan een wandeling langs citroenbomen. Het parfum bestaat uit frisse noten van citroen, koriander, en musk.

Prijs: €115 voor 100 ml

3/

Les Fleurs du Déchet van Etat Libre d'Orange

parfum, zomer, Etat Libre d'Orange

Sécretions Magnifique, het handelsmerk van het parfumhuis Etat Libre d'Orange,  is een unieke geur die  verrassend genoeg gebaseerd is op bloed, zweet, speeksel en sperma. Dit eerste parfum heeft al zijn publiek gevonden, ware het niet dat het merk onlangs een even speciale geur op de markt heeft gebracht. Les Fleurs du Déchet bestaat ook uit deze opmerkelijke lichaamsgeuren, zij het dan zachter en subtieler. Deze creatie bestaat vooral uit citrusnoten,  rozen en zowel ceder- als sandelhout.

Prijs: €130 voor 100 ml

4/
Aegea Blossom van Aerin

parfum, zomer, Aerin

Deze nieuwe geur neemt je mee naar de Egeïsche Zee. Aerin creëert het gevoel van water en een helderblauwe hemel. Geïnspireerd door de geur van zilte zeebriesjes, met noten van oranjebloesem, neroli, jasmijn en musk, brengt dit parfum een ode aan reizen en ontspanning.

Prijs: €147 voor 100ml

5/
Cloud van Ariana Grande

parfum, zomer, Ariana Grande

Alles wat Ariana Grande aanraakt verandert in goud, zo ook haar nieuwe parfum. Een geur die ons doet denken aan het kleine snoepwinkeltje op de hoek. Jawel, Cloud is een zoete geur die noten van lavendel, peer, maar ook kokosmelk, praliné en exotische vanille-orchidee combineert. De inhoud van dit prachtige flesje is zowel openhartig als verleidelijk. Perfect voor zwoele zomeravonden.

Prijs: €55 voor 100ml

6/
Wild Flowers & Weeds van Jo Malone

parfum, zomer, Jo Malone

Voor deze limited edition-collectie van vijf verschillende geuren, werd Jo Malone geïnspireerd door de rauwe natuur, kruiden, bloemen en wilde planten gevonden aan rivieroevers. Het resultaat zijn frisse, lichte parfums die doen denken aan de zoete geur van het platteland en het aangename gevoel na een ritje in de frisse lucht. Onze favoriet: Nettle & Wild Achillea, een geur die groene tonen van vers gras, bergamot en witte muskus combineert.

Prijs: €57 voor 30 ml

7/
Les Sorbets de Bella van Nina Ricci

parfum, zomer, Nina Ricci

Deze geur is een verzameling van drie bloemige geuren, die lekker en fris ruiken en die je doen denken aan sorbetijs. Het is een nieuwe toevoeging aan de limited edition parfums. Onze favoriet is Les Sorbets de Bella met frisse tonen van groene mandarijn, pompelmoes, violet en shiso, maar ook rabarber en granaatappel.

Prijs: €75 voor 80 ml

8/
Un Jardin sur la Lagune van Hermès

parfum, zomer, Hermès

Un Jardin sur la Lagun is een parfum dat bestaat uit bloemige tonen in combinatie met de zoetheid van witte muskus en hout. Het brengt de geur van magnolia's, pittosporum en Madonnalelie mooi in evenwicht dankzij zilte en aardse noten. De geur werd bedacht na een bezoek aan het Hof van Eden in Venetië en is de vijfde binnen de Jardins-collectie.

Prijs: €113 voor 100ml

9/
Light Blue Sun van Dolce & Gabbana

parfum, zomer, Dolce & Gabbana

Zoals elk jaar brengt Dolce & Gabbana een nieuwe versie van haar zomerse geur Light Blue uit. Met deze zomerse editie reis je naar Capri, op de tonen van Italiaanse citroen en appel,  gemixt met een scheutje kokoswater. Het originele parfum van jasmijn en witte roos is deze keer doordrenkt met exotische frangipani en Bourbon-vanille. Een sensuele geur die doet denken aan een zonsondergang op het strand.

Prijs: €99 voor 100 ml

10/
Sì Fiori van Giorgio Armani

parfum, zomer, Armani

In 2013 lanceerde Armani Sì Eau de Parfum. Deze werd heruitgevonden met het intense Sì Passione. Dit seizoen creëert het merk een nieuw hoofdstuk met Sì Fiori Eau de Parfum. De nieuwe versie herinterpreteert het chypre-thema van het originele parfum in combinatie met  neroli, een verslavende witte bloem. Aan deze geur werden noten van cassis, groene mandarijn en witte muskus toegevoegd.

Prijs: €140 voor 100 ml

(vertaling door stagiaire Morrigan Penninck)