Hermès lanceert nieuw parfum geïnspireerd op de tuin van Eden

Geüpdatet op 22 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België
Hermès lanceert nieuw parfum geïnspireerd op de tuin van Eden

In Venetië bevindt zich tussen de talrijke romantische kanalen en historische palazzi een idyllische tuin vol bloeiende planten en heerlijke bloemengeuren. Dit groene pareltje gold als inspiratie voor het nieuwste parfum van Hermès.

1/

De tuin van Eden

Hermès, beauty, parfum

Op een steenworp van het wereldberoemde San Marco-plein ligt een mysterieuze oase verscholen...  Daar aan het einde van de brug, achter de groene houten deur, bevindt zich de tuin van Eden, vernoemd naar zijn ontwerper Frederic Eden. Samen met zijn geliefde legde de Brit al in 1884 deze goed verstopte tuin aan. Na de Tweede Wereldoorlog komt het in handen van de Oostenrijkse schilder en architect Friedensreich Hundertwasser. Hij past er zijn liefde voor de ongerepte natuur toe op de tuin en tovert het om tot een waar paradijs.

2/

Een betoverende plek

Hermès, beauty, parfum

Vandaag is de tuin nog steeds even charmant. Wanneer je er binnenstapt, word je onmiddellijk omringd door de schoonheid van de natuur. Het gebladerte vormt bogen over de met mos bedekte paden en boomwortels steken hier en daar uit de grond. Maar de tuin is allesbehalve verloederd, het is een plaats waar de natuur haar vrije gang kan gaan.

Hermès-parfumeur Christine Nagel liet zich door deze plek inspireren voor het nieuwe parfum. "Na een lange zoektocht naar de perfecte plek, stootte ik op de tuin van Eden. Mijn zintuigen werden onmiddellijk geprikkeld. Zijn ongereptheid en de zoete geur die er hangt, brachten mij tot het maken van deze parfum."

3/

Un Jardin sur la Lagune

Hermès, beauty, parfum

Het parfum 'Un Jardin sur la Lagune' combineert de frisse bloemengeur van magnolia en madonnalelie met de zachtheid van witte muskus en houtnoten. Deze nieuwe geur vervolledigt de Jardin-collectie, die bestaat uit vijf unieke creaties geïnspireerd op ongerepte tuinen.

(vertaling door stagiaire Morrigan Penninck)