Onze 10 favoriete sneakers voor deze zomer

Geüpdatet op 3 april 2019 door ELLE Partner
Onze 10 favoriete sneakers voor deze zomer

Bloemmotieven, felle kleurtjes, metallic glans ... Er waait een frisse lentewind door de collecties van onze favoriete sneakermerken. Een overzicht van de mooiste modellen gespot in de webshop van Zalando.

Ook al staat de barometer nog niet helemaal op mooi weer, niets houdt je tegen om nu al te beginnen mijmeren over de lente-zomercollecties van Zalando. Een kleine waarschuwing wel: voor sneakerfans zal het beginnen duizelen, zo veel stappers vind je er die je zo aan je voeten wilt binden. Om het je wat makkelijker te maken, selecteerden we onze tien favorieten voor deze zomer. Voor elk paar presenteren we bovendien twee looks die je schaamteloos mag kopiëren. Klaar aan de leiding? Shop!

Fila Disruptor

Speciaal voor de zomer kregen de Disruptor-sneakers een goudkleurig jasje mee. Je kunt ze stijlvol dragen op twee manieren: ofwel verzacht je de opvallende look met neutrale tonen en vrij klassieke stukken, ofwel ga je er helemaal voor met een gedurfd motief. Wil je er eigentijds en chique uitzien, kies dan voor een broek met hoge taille, een beige blazer en een fluokleurige top voor een modern accent. Of ga resoluut voor blingbling door een rok en een jas met luipaardprint aan te trekken, gecombineerd met een witte trui met hoge kraag. Eén ding is zeker: je zult niet onopgemerkt blijven met deze blinkende pareltjes aan je voeten!

Veja

Het coolste merk milieuvriendelijke sneakers biedt een model met lieflijke look dat we willen aantrekken zodra de eerste zonnestralen vanachter de wolken priemen. De ultracomfortabele sneakers gaan even mooi samen met een jeansoverall (een knipoog naar de sneakers met velcrosluiting uit onze kindertijd), als met een eenvoudige combo van jeansbroek en T-shirt, of met een boilersuit (die je een beetje open laat staan voor een sexy accent).

Nike Air Max 270 Premium

Deze sneaker, geïnspireerd op twee iconen van het merk met de swoosh - de Air Max 180 en de Air Max 93 – is uitgerust met een imposante luchtzool voor maximaal comfort. Tegelijk pimpen de schoenen je look dankzij hun unieke design. We zijn vooral weg van de fluokleuren, die naadloos aansluiten bij de trends voor zomer 2019. Een utilityrok in feloranje met T-shirt in rockstijl, of een momjeans met contrasterend stiksel en cropped sweatshirt met logo? Take your pick!

Nike Blazer Mid Rebel

Hoe draag je deze snoepjesroze hoge sneakers zonder er al te girly uit te zien? Gewoon door ze te koppelen aan een kledingstuk in streetwear-stijl. We gaan voor een totaallook in zwart, bestaande uit trackpants met zijstrepen en een asymmetrische top. Een ander alternatief voor een stijlvolle festivallook: draag de sneakers op een short met hoge taille en een kanten blouse met blote schouders.

Aztrek x Gigi Hadid Reebok

Deze nieuwe versie van de hardloopschoen uit de jaren 90 haalt zijn inspiratie bij de stijl van fotomodel en it-girl Gigi Hadid. We kopiëren de outfit die de koningin van de streetstyle tijdens haar favoriete bezigheid draagt met een beige cargobroek, knap gecontrasteerd met een blouse met romantische halslijn. En voor de hectische shoppingmomenten? Een boyfriendjeans met destroyed-effect op de juiste plekken, een gele blouse voor een frisse look en een witte perfecto met mooie snit.

Vans SK8

Beeld het je even in: het is lente, de zon is van de partij, de vogels zingen en de bloemen ontluiken ... op je favoriete paar Vans. Dit lentemodel in rebelse-puberstijl met minirok in leer voorzien van een rits en T-shirt met tekst, of een casual chique versie met een jurk met riem en een tasje in de hand. Aan jou de keuze!

Adidas Falcon

Elke fashionista die naam waardig weet dat smetteloos witte sneakers perfect samengaan met een boilersuit. Voor een chique look kozen we een satijnen versie uit en combineren die met een stijlvol tasje. Mag het wat nonchalanter? De tijdloze klassieker spijkerbroek-met-T-shirt blijft een winnend duo, zolang je er een cool kledingstuk bij draagt tenminste, zoals een jeansjasje met riem.

Nova 90’s Bloc Puma

Onze favoriete sneakermerken blijven in de ban van de nineties. Bij Puma vielen we vooral voor het allernieuwste retromodel met kleurrijke inzetstukken. De liefhebbers van de nineties dragen ze onder een loszittende trainingsbroek voor een 100% streetwear-look. Wie het liever wat minder avontuurlijk heeft, gaat voor de formule raw-denim / wit T-shirt / leren perfecto.

Chuck Taylor All Star Converse

Dit paar hoge Converses is ideaal om draagcomfort te laten samengaan met stijl. Hoewel ze vrouwelijk ogen, geven ze een nonchalante touch aan al je outfits. Draag ze met een jurkje met stippen en een rieten mand voor een Dolce Vita-look, of met een midi-rok en een lichte blouse om op het terras mooi te zitten wezen met een glas rosé in de hand.

Sleek Adidas

Geef je witte sneakers extra cachet door ze te koppelen aan pittige kledingstukken. Een broekpak met kanten top om te gaan werken, of een minirok met jas in camouflageprint voor in het weekend bijvoorbeeld.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Zalando.
www.zalando.be