Haast je, de luxe items die je altijd al wilde zijn nu in solden

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 door Lore Ginneberge
Haast je, de luxe items die je altijd al wilde zijn nu in solden

Zo'n twee keer per jaar is het groot feest voor luxe lovers met een niet-zo-luxe-budget. Tijdens de solden is dat ene paar designerschoenen plots iets meer bereikbaar en hoef je geen volledig (maar slechts een half) maandloon te spenderen aan die prachtige it-bag.

Waarom investeren in designerstuks?

In plaats van de tien soldenstuks die ergens achterin je kast zullen eindigen, scoor je beter één à twee designerstuks die je toch al hebben wilde. En wel om deze redenen:

  • Je denkt twee keer na voor je een flinke som geld betaalt aan één stuk, waardoor je minder snel impulsieve aankopen begaat. Gevolg: een kledingstuk of accessoire dat écht bij je past.

 

  • Je betaalt voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het grootste verschil tussen budgetmerken en designerlabels is de kwaliteit en keuze van de materialen en de afwerking. Duurdere, kwaliteitsvolle stuks gaan - mits de juiste zorg -  seizoenen- en zelfs jarenlang mee. Tip: lees altijd de labels.
solden luxe
Getty Images
  • Je investeert in talent, in hard werk en in creativiteit. Akkoord, luxe is helaas nog geen synoniem voor ethische en duurzame producten (al vind je steeds meer verantwoorde initiatieven), en je betaalt natuurlijk een flinke duit voor de merknaam. Maar je loopt toch liever rond met het originele designerstuk dan met de fast fashion-imitatie?

Shop luxe items in solden

Helemaal overtuigd? Dachten we al. Shop hier onze selectie afgeprijsde designerstuks.

Lees ook onze survivaltips om de koopjesperiode te overleven.