5 tips voor een Pinterest-waardige open closet

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
5 tips voor een Pinterest-waardige open closet

Niet alleen de inhoud maar ook de verpakking is belangrijk, zelfs als het over je kleerkast gaat.

Een kleerkast is niet alleen belangrijk omwille van wat erin hangt, leerden we van Carrie - I like my money where I can see it, in my closet - Bradshaw. Je wil al je aanwinsten natuurlijk op een praktische - en eigenlijk liefst Pinterest-waardige - manier tentoonstellen. En hoe kan je beter genieten van je collectie dan met een open kast? Deze tips helpen je op weg voor een Pinterest proof resultaat.

1/

Denk aan wat jij nodig hebt

Voor een kast op maat van jouw garderobe, ga je eerst na wat jouw kleding precies nodig heeft. Je bergt namelijk niet alle items op dezelfde manier op. Gebreide truien hang je bijvoorbeeld best niet op, terwijl hemden dan weer wel een kapstok kunnen gebruiken. Heb je veel lange jurken en mantels? Voorzie dan hangers die hoog genoeg zijn. Ben je eerder een sneakerfreak? Denk dan aan een goed schoenenrek. Niet alleen hangers en legplanken, maar ook vakjes, haakjes en opbergdozen kunnen van pas komen voor je juwelen, tassen en riemen.

Pint Embed Link

2/

Creatief met opbergruimte

Woon je op een klein appartementje of studentenkot? Met een beetje creativiteit hoeft een kleine ruimte geen probleem te zijn. Deel je lades op in slimme vakjes, gebruik de volledige verticale ruimte en denk aan kapstokken met een dun frame of multihangers. Er zijn genoeg hacks die ervoor zorgen dat er net iets meer kleding in je kast past.

Pint Embed Link

Pint Embed Link

3/

Safety first

We begrijpen dat je maar al te graag naar je nieuwste aanwinsten kijkt, sommige designertassen en -schoenen zijn zo mooi dat ze net zo goed als interieurstuk kunnen dienen. Maar vergeet niet dat ze daardoor niet beschermd zijn tegen bijvoorbeeld zonlicht en stof. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je dierbaarste stukken, berg je deze best op in hun stoffen tasje, doos of kledingzak. Denk daarbij vooral aan de items die je niet dagelijks gebruikt.

Pint Embed Link

4/

Seasons change

En je garderobe dus ook! Hang enkel in je kast wat je de komende weken echt kan gebruiken, anders verlies je alsnog het overzicht. Je collectie slippers, zomerjurkjes en bikini's heb je tijdens de wintermaanden echt niet nodig. En hoewel zomer in België altijd een beetje afwachten is, kan je de meeste winterjassen, sjaals en mutsen in de lente toch gewoon opbergen. De uitzondering op deze regel is uiteraard je zonnebrillencollectie. Deze komt namelijk altijd van pas, al is het maar om je kater te verbergen.

Pint Embed Link

5/

Pinterest proof look

Nu de praktische kant van de zaak achter de rug is, wordt het tijd om je uit te leven met de styling. Met kleine details zoals goudkleurige kapstokken of leuke opbergboxen kan je gemakkelijk een groot verschil maken. Denk ook aan accessoires om de shopping experience in je eigen kast nog leuker te maken. Met een mooie geurkaars, fluffy tapijt, fotokader, fluwelen poef of een muziekinstallatie kom je al een heel eind. En natuurlijk een originele plant!

Pint Embed Link

Pint Embed Link

(stagiaire Laura)