How to: 10 x je kleding opbergen zonder kast

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
How to: 10 x je kleding opbergen zonder kast

cover

Heb je een piepklein kot of woon je in een gezellig appartement zonder veel bergruimte? Geen paniek, zo organiseer je al je kleding zonder kasten.

via AvenueLifestyle.com
Via AvenueLifestyle.com

Holly, de blogster van Avenue Lifestyle, heeft haar hele kamer een drastische make-over gegeven en koost bewust voor een open kleerkast. Die creëerde ze met twee simpele kledingrekken van IKEA. Schoenen staan op de grond en bovenaan hangen planken zo breed als de muur om de rest van de spullen op te bergen.

1/

via Lonny.com
Via Lonny.com

Hetzelfde principe geldt hier ook, maar dan uit noodzaak. Onder het dak slapen staat vaak gelijk aan weinig bergruimte dus een kledingrek is een prima alternatief voor een hoge kleerkast.

2/

Myka & George’s modern abode via ApartmentTherapy.com
Myka & George’s modern abode via apartmenttherapy.com

Hou je niet van een open kleerkast, dan is een kleine, vrijstaande kast een optie. De grootte is ideaal voor een beperkte ruimte en niemand hoeft je spullen te bewonderen.

3/

via stylemepretty.com
Via stylemepretty.com

Voor een minder afgelijnde maar net ruigere look zijn de eenvoudige kledingrekken uit industriële staven ideaal. Vaak zijn die ook nog een pak hoger zodat je onder de rek nog een heleboel spullen kwijt kan.

4/

via ikea.com
Via ikea.com

Een oplossing voor wie wel van een open kledingkast houdt, maar niet van nieuwsgierige ogen: hang een gordijn achter je bed en maak van die ruimte je dressing. Het geeft je genoeg plaats om al je spullen kwijt te raken en je kamer blijft er netjes bij doordat alles subtiel is weggestopt achter het gordijn.

5/

Via ikea.com
Via ikea.com

Wie graag hoog wil werken, kan een metalen staaf met kabels aan het plafond hangen waar je de kapstokken aan kunt hange. Zo heb je eronder nog voldoende plaats om kastjes of dozen te zetten.

6/

Via designlykke.com
Via designlykke.com

Hetzelfde principe: hoe hoger, hoe meer plaats. Niet alleen voor een klein ladekastje, maar voor een heuse dressoirkast. Plaats genoeg!

7/

Via Marie-Lyne & Karlo’s condo via apartmenttherapy.com
Marie-Lyne & Karlo’s condo via apartmenttherapy.com

De truc om plaats te besparen: alles is goed om je kleding in op te bergen. Van een kledingrek en een wasmand, tot een opstaprekje en een archiefkast.

8/

Via passionsforfashion.dk
Via passionsforfashion.dk

Een hoek van de kamer kan ook perfect dienen om je kleding op te bergen. Zet een kledingrek tegen de ene muur, een spiegel tegen de anderen en je bent klaar om je favoriete outfits te passen.

9/

foto10
Via 47 Park Avenue

Ook als je geen volledige kamer ter beschikking hebt in tegenstelling tot de blogster van 47 Park Avenue, is dit nog een mooie schikking. Hang een stel planken boven je kledingrek om extra plaats te creëren voor spullen of wat kunst. Een kleine dressoirkast die je opzettelijk niet onder, maar voor de kleding hangt, maakt het geheel ruimtelijk.

(Stagiaire Kiënta Martens)