SOS Kerstshopping: welke smartwatch past bij jou?

Gepubliceerd op 10 december 2018 door Isabelle
SOS Kerstshopping: welke smartwatch past bij jou?

Staat een smartwatch op je verlanglijstje, of wil je heel graag één schenken aan je moeder/beste vriendin/dochter/random-persoon-aan-wie-je-plezier-wil-doen? Je zal al snel merken dat een keuze maken allesbehalve gemakkelijk is: de smartwatch mag dan wel een jonge uitvinding zijn, ondertussen bestaan er in alle geuren en kleuren, elk met hun eigen specialisatie en bijzonderheden. Wij gingen even voor je shoppen en selecteerden deze smartwatches voor elk type:

1/

Fitbit Versa 

Voor de all-round sportieve vrouw: €199,95

smartwatches_shopping_fitbit_fitbit_versa

De Fitbit Versa richt zich met tal van health- en fitnessfuncties op actieve vrouwen die zich graag uitleven in tal van disciplines. Het toestel biedt onder andere hartslagmeting, een slaapmonitor en een ingebouwde personal coach aan die je on-screen oefeningen geeft en je resultaten bijhoudt (in de categorieën running, zwemmen, fietsen, workout, krachttraining en intervaltraining: afstand, aantal verbrande calorieën, tijd, etc.). Verder zijn er ook handige functies zoals muziek beluisteren en betalen zonder portemonnee beschikbaar. Last but not least: deze smartwatch richt zich volledig op vrouwen en komt met een female health tracking functionaliteit, die je cyclus en het effect daarvan op je algemeen welzijn en vruchtbaarheid bijhoudt. Handig voor wie in de nabije toekomst aan gezinsuitbreiding denkt… (Ps: wij testten de Fitbit op de modeweken uit en kwamen tot deze verbazende conclusies!) 

2/

Fossil Q Venture 

Voor fashionista’s on the go : €279

 smartwatches_shopping_fitbit_fossil_q_venture

Work hard, play hard: jij hopt van de metro naar de werkvloer naar de kroeg naar het vliegveld naar een actieve citytrip in laten we zeggen New York. Een goede beschrijving? Dan is de Q Venture iets voor jou: het regelt je telefoons, mails en apps zonder dat je smartphone in de buurt hoeft te zijn, houdt fitnessactiviteiten bij (fietsen en rennen inbegrepen), meet je hartslag dag en nacht én -zeker niet onbelangrijk: je kan zelf kiezen welke social media foto je op het beeldscherm wil zien. Goed voor een eindeloos variabele look, we like!

3/

Garmin Vivofit Jr 

Voor de kids: €89

smartwatches_shopping_fitbit_Vivofit princess

We leven nu eenmaal in een hoogtechnologische wereld en je kan maar beter vroeg op de trein springen. Het idee van een kind dat via zijn of haar smartwatch de hele dag door social media in de gaten houdt, doet ons eerlijk gezegd huiveren, een grappige tool die ze eraan herinnert hun huiswerk te maken, tanden te poetsen, kamer op te ruimen én ze daar ook voor beloont, vinden we dan weer wel leuk. Deze smartwatch focust op dat laatste en motiveert kinderen om binnen een bepaalde tijdspanne hun taakjes te volbrengen en voldoende te bewegen. Halen ze de challenge? Dan krijgen ze toegang tot leuke avonturen, games en pictogrammen. De watch is waterbestendig en staat in verbinding met een app die ouders kunnen beheren. Verder zijn er ook enkele basisfunctionaliteiten zoals slaaptijden en stappentellen. Win win! Er bestaan verschillende versies van deze smartwatch: Disney prinsessen, Marvel Avengers, Spider Man, Star Wars en Minnie Mouse.

4/

Montblanc Summit 2 

Voor de zakenreizigers: €995,00

Heb je een razend drukke job, die je bovendien geregeld op zakenreis stuurt? Het is nogal een uitspatting, maar Montblanc heeft een prachtige smartwatch uitgebracht, die via Google Assistant persoonlijke meldingen (zoals de status van je vlucht of het meten van je hartslag) stuurt en de meeste functies van je smartphone synchroniseert -denk telefoneren, berichten, social media updates, afspraken, nieuws, etc. Er is ook een speciale applicatie die jetlags tegengaat met gepersonaliseerd advies op basis van je slaappatroon, chromotypie en vluchtschema. Verder ook een travel info app met informatie over je bestemming, Google Pay functie om draadloos te betalen en een running- en jivecoach die je door workouts en loopsessies heen loodst.

5/

Garmin Vivomove HR 

Voor wie een gezondere levensstijl nastreeft : €349,99

smartwatches_shopping_fitbit_vivomove_garmin_2

Last van stress? Lukt het je niet om een sportschema vol te houden? Wil je eindelijk wat ritme in je leven krijgen? Deze is voor jou: dankzij een ingebouwde hartslagmeter geeft de Vivomove je teken dat het tijd is voor een wandeling, een workout of gewoon om te gaan slapen. Speciale relaxatie-oefeningen helpen stress tegen te gaan en slimme tracking functies helpen je te motiveren in je eerste sportstapjes. Je kan de parameters op basis van de eerste resultaten zelf instellen en op die manier (op basis van je huidige slaap-, eet- en bewegingsgewoonten) op je eigen tempo opnieuw beginnen sporten.

6/

Marc Jacobs Smartwatch 

Voor wie een heel erg stijlvolle personal assistant nodig heeft...: €329

smartwatches_shopping_fitbit_marc_jacobs

Wat ons betreft de schattigste van de reeks. Marc Jacobs heeft haar gamma horloges uitgebreid met eindeloos personaliseerbare smartwatches en wij vallen als een blok voor dit retro futuristic model. De smartwatch functioneert vooral als een soort van persoonlijk assistent die je meldingen, berichten en telefoontjes bijhoudt, handige zoekfuncties geeft en de basisgegevens (afstand, duur, aantal stappen) van je beweging bijhoudt.

7/

Garmin Forerunner 35

Voor de lopers : €199,99

smartwatches_shopping_fitbit_forerunner_garmin

Is atletiek echt je ding? De ultralichte Forerunner 35 werd speciaal met oog op looptrainingen ontworpen. Het houdt je hartslag bij en traceert via ingebouwde GPS de exacte afstand, snelheid en tempo van je prestatie. Je kan er gemakkelijk trainingen, wedstrijden en oefenschema’s mee inplannen, afhankelijk van de specifieke discipline -hardlopen, duurloop, parcours, etc. De ideale partner om je eerste vijf kilometer te overwinnen, of juist om de 20 kilometer van Brussel aan te gaan!

8/

De Samsung Gear Sport 

Voor de zwemmers: €129,00

smartwatches_shopping_fitbit_samsung_gear_sport

De Samsung Gear Sport is een goed coachingmechanisme voor sporten in het algemeen, maar kenners wijzen vooral naar de zwemtrainingapps op deze smartwatch. Samsung sloeg daarvoor de handen in elkaar met Speedo en ontwikkelde een speciale app die op maat gesneden tips en trainingsprogramma’s aanbiedt. Het houdt ook bij hoeveel baantjes je hebt gezwommen, hoe snel je dat doet, het type zwemslag en nog veel meer. Verder is er als je dat wil ook een sociale dimensie: je kunt andere zwemmers volgen, meedoen aan challenges en je prestaties delen. Ook kun je via de app meedoen aan wedstrijden én de bekende SWOLF-score ontvangen, waardoor je extra efficiënt kunt leren zwemmen. De data van Speedo On zijn te gebruiken met Samsung Health, het fitness tracking platform van Samsung. Zo krijg je een overzichtelijk beeld van je gezondheids- en fitnessniveau.

9/

De Apple Watch Series 4 

Voor wie het beste allround toestel wil: €429,98

smartwatches_shopping_fitbit_apple_watch

De klassieker. Je moet er wat voor over hebben, maar eens je deze smartwatch rond je pols hangt, blijf je continu op de hoogte van al je berichten, mails en co, krijg je toegang tot geavanceerde tracking - en workoutprogramma’s, kan je rekening op handige gezondheidstips en kom je gemakkelijk in contact met anderen die je interessevelden delen.