Hier vind je de beste pop-ups en nieuwe adresjes van Antwerpen

Geüpdatet op 15 november 2019 door Isabelle
Hier vind je de beste pop-ups en nieuwe adresjes van Antwerpen

Het kerstshoppen is volop aan de gang en voor de gelegenheid kreeg de stad Antwerpen een nieuw kleedje. Niet alleen schieten de kersverse adresjes er als paddenstoelen uit de grond, ook deze verrassende pop-ups zorgen voor variatie in het winkellandschap:

1/

UNSAID LIBRARY

popup_shops_antwerpen_goasur_aesop_princess_kloosterstraat_facon_jacmin_2

Poëtische zieltes kunnen hun hart ophalen bij Unsaid Library. Het gleodnieuwe Antwerpse juwelenlabel viert de onuitgesproken emoties –liefde, passie, respect, nostalgie, etc- die aan de basis van onze relaties liggen en vertaalt die naar elf originele collecties in edele metalen. Elke lijn staat voor één welbepaald gevoel, Afterglow verbeeldt bijvoorbeeld het idee dat jullie iets beeldschoons gedeeld hebben, wat er nu ook van jullie is gebeurd. Dankzij een gepersonaliseerde schriftelijke boodschap maak je het cadeautje nog persoonlijker en elk juweel zit verpakt in een doosje in de vorm van een boek. Wie meerdere juwelen koopt, kan zo zijn of haar eigen bibliotheekje aanleggen. De ontwerpen zijn verkrijgbaar in de webshop van Unsaid Library, maar zijn de komende acht maanden ook te vinden in de tijdelijke shop in de Schutterhofstraat.

2/

GO AS U.R

popup_shops_antwerpen_goasur_aesop_princess_kloosterstraat_facon_jacmin_2

Ken je go as u.r al? Het Belgische label is mooi in alle opzichren en streeft in al haar facetten, van productie tot distributie, een duurzame filosofie na. Je vindt er vegan cosmetica en catchy urban mode. Simpele, krachtige silhouetten in sprekende kleuren en innovatieve materialen (ecologisch betekent niet ouderwets, dat zal je snel genoeg ontdekken) vormen de basis van de go as u.r look.  Leuk extraatje: het label zet haar schouders onder verschillende W4 –Women’s WorldWideWeb- initiatieven, die vrouwen en meisjes wereldwijd sterker willen maken doorheen onderwijs, micro-economie, ICT-opleidingen en mentoring. Zelf zien? Neem een kijkje op go as u.r of bezoek vanaf 6 december de pop-up in de Antwerpse Everdijstraat 8.

3/

4254

Kruisbestuiving voor 4254, dat komende maand te gast is bij Avenue Sneakerstore (Ijzerenwaag 1). Het sportswear label van voormalige atletes Elodie Ouadreogo en Olivia Borlée doet het uitzonderlijk goed en trekt ook internationaal de aandacht van toppers als Vogue en Harper’s Bazar. Sleutelwoorden: functionele urban looks die zowel op als naast de racetrack gedragen kunnen worden. Sportswear, saai? Think again: 4254, vernoemd naar de looptijd waarmee de ontwerpsters destijds een nationaal record vestigden, is bijzonder trendgevoelig en pakt graag al eens uit met flashy kleuren, verrassende cutouts en materialen. Niet voor grijze muisjes! De pop-up is open op 13,14 en 15 december van 10u30 tot 18u30, en op zondag 16 december vanaf 12u.

4/

X-Mas Boutique

Ook in de beruchte Kloosterstraat valt er tijdelijk nog-net-iets-meer moois dan anders te rapen bij de X-Mas Boutique (Kloosterstraat 167), een gebundeld initiatief van jonge ondernemers. Verwacht je aan een concept store met hoog design gehalte waar je prachtige cadeautjes van vier Belgische labels kan shoppen: de handtassen van Michele Mottrie Bags, handgemaakte kunstwerken van CT Graphic Designer, vintage meubels en leuke interior design concepten van Affordable Furniture Collection en de kleurrijke keramiek van Val Pottery. Eentje voor wie echt een uniek stuk wil scoren!

Van 17 tot en met 31 december.

5/

Out Of Africa

popup_shops_antwerpen_goasur_aesop_princess_kloosterstraat_facon_jacmin_2

Bij Out Of Africa kan je terecht voor een mix Belgische en Afrikaanse labels, die samen de krachten bundelen tegen illegale stroperij -een initiatief van het Belgische kledinglabel Very Important Animals. Dat laatste brengt sweaters, shirts, broeken en jurken met dierenprints en gebruikt een deel van haar opbrengst om National Park Rescue te sponsoren, een organisatie die aan de hand van daadkrachtige acties in zuidelijk Afrika de lokale wildlife beschermt. Het label wordt in het kader van Out Of Africa gekoppeld aan de verkoop van Afrikaanse decoratie en handwerk, denk gehaakte knuffels, kleurplaten, geweven manden en schalen. De pop-up is open van 20 oktober tot eind december (kerstshopping alert) van 11u tot 18u. Adres is Vleminckveld 6, 2000 Antwerpen.

Meer cruelty free cadeautips? Door de Charity Pot van Lush te kopen, sponsor je de strijd tegen dierentesten.

Verder nog een lading nieuwe vaste winkels in Antwerpen:

6/

AESOP

popup_shops_antwerpen_goasur_aesop_princess_kloosterstraat_facon_jacmin_2

Een prachtig nieuw adres in de Kammenstraat 19 is Aesop, het Australische verzorgingsmerk voor gezicht, lichaam en haar. Het label vergaarde door de jaren heen een cultstatus en was tot nu toe enkel verkrijgbaar in gespecialiseerde beauty shops als Fun du Jour (in Gent, Antwerpen en Kortrijk), The Recollection (Antwerpen), Senteur d’Ailleurs (Brussel) en Skins (Gent). De Antwerpse steks is klein, maar reu-ze fijn (!) en oogt als een authentieke comptoir waar je in een prachtig retro kader wordt bijgestaan met tips an tricks van deskundigen.

7/

FACON JACMIN

Ook Facon Jacmin bleek klaar voor een vaste stek: twee jaar nadat het Belgische label de markt veroverde vanuit een olijk tourbusje, stappen zussen en bezielsters Alexandra en Ségolène over op een eigen studio in de Antwerpse Kammenstraat (58). Het drie verdiepingen tellende pand fungeert als winkel, onderzoeksworkshop, atelier en eventlocatie. In het zogenaamde Denim Lab worden afvalstukjes denim –de lijn bestaat vooral uit Japanse denim- gerecycleerd en verwerkt tot nieuwe designs, een proces dat je als bezoeker vrij kan meemaken. We zijn alvast blij dat een Belgische topper van dit kaliber voortaan haar eigen bastion heeft, waar we volledig worden ondergedompeld in het Facon Jacmin universum.

8/

PRINCESS 

popup_shops_antwerpen_goasur_aesop_princess_kloosterstraat_facon_jacmin_2

Princess behoeft geen introductie meer, wél een nieuw hoofdstuk in de vorm van een kraakverse winkel in de Lange Gasthuisstraat (12). Na 55 jaar op de Meir verhuist het iconische winkelconcept haar flagship store en dat gaat uiteraard niet ongemerkt voorbij: de nieuwe ruimte van 1000 vierkante meter werd volledig gestript en terug aangekleed met duurzame klei. De industriële look krijgt gezelschap van massieve houten muren en gezellige reuzenpoefs uit schapenvellen. Wat verder de rekken vult? Naar goede gewoonte een mooie mix high-end labels uit binnen- en buitenland als Baum und Pferdgarten, Made By Bernadette, Nanushka, Paul & Joe, See By Chloe, Julie Fagerholt Heartmade, Mulberry en Theory. Een goede oude klassieker, maar dan in een nieuw kleedje.

9/

AKASO

Ken je Akaso nog niet? Het Belgische label laat haar prints en patronen ontwerpen door de Ethiopische Kara stam, bekend om haar rijke bodypainting cultuur. Elke afzonderlijke print is het werk van een vast team Kara artiesten, die door Akaso worden vergoed als waren het Westerse freelance ontwerpers.  Bezieler Philippe Vertriest, zelf vader van twee Ethopische dochters, bedacht deze vernieuwende manier van “co-creatie” in zijn zoektocht naar een etnisch label dat ook ethisch moet zijn. Dat aan zo’n filosofie niet noodzakelijk een torenhoog prijskaartje hangt, bewijst het label ook. Je leest hier het volledige verhaal van Akaso, dat na Brussel aan een nieuw hoofdstuk begint met de opening van een eigen winkel in Antwerpen.

Nationalestraat 15-17.

10/

TWÏNFEVER 

Breng zeker ook een bezoekje aan Twinfever, een gloednieuwe concept store onder leiding van de tweelingzussen Ester en Hadasse DeKoning. Beiden proefden als model al van de modewereld, tijd voor een eigen project. In de poederroze winkel vind je merken als Kenzo, Alexa Chung, Salvatore Ferragamo, Brognano, Sportmax en Adidas by Stella McCartney, maar ook niche parfums en unieke interieurspullen. Twïnfever legt bovendien de nadruk op persoonlijke service op maat en zijn niet bang hun naaiskills boven te halen om je te helpen.

Steenhouwersvest 18.

Over tweelingen gesproken, ontdek hier welke twinfluencers nog zoal op je radar moeten staan…

Hongertje? Wij vroegen jullie naar jullie favoriete brunch in Antwerpen adresjes, hier is het resultaat!