Dit moet je weten over het Victoria’s Secret 2018 defilé

Gepubliceerd op 9 november 2018 door Laure Vandendaele
Dit moet je weten over het Victoria’s Secret 2018 defilé

Afgelopen nacht vond het spektakeldefilé van de Amerikaanse lingeriegigant Victoria's Secret plaats in New York. Het werd naar goede gewoonte een groots opgezette show met gigantische vleugels, fonkelende beha's meterslange benen en een straffe live soundtrack. Toch bleef de verwachte vernieuwing ook deze keer uit. De show wordt op 2 december uitgezonden via de Amerikaanse zender ABC.

Tijdens Halloween trokken Kim Kardashian en zussen Kendall, Kourtney, Khloé en Kylie hun mooiste vleugels aan, maar afgelopen nacht was het tijd voor de real deal. Na passages in Londen, Parijs en Shanghai speelde Victoria's Secret dit jaar nog eens een thuismatch en werd het jaarlijkse spektakeldefilé opnieuw in New York georganiseerd. Ondanks de tanende populariteit (en verkoopcijfers) en de kritiek dat het merk zich dertien jaar na de eerste show nog steeds uitsluitend door ultraslanke modellen laat vertegenwoordigen, bleef het recept van de druk op sociale media gecoverde show, ongewijzigd. De warme oproep van Instagramfenomeen Celeste Barber om topmodel Ashley Graham in lingerie de catwalk op te sturen, bleef jammer genoeg onbeantwoord. Heel wat usual suspects, van Bella en Gigi over Kendall en Candice tekenden wel present.

Dit moet je weten over de Victoria's Secret fashion show 2018

Afscheid van Adriana

adriana lima victoria's secret 2018

Geen Victoria's Secret defilé zonder afscheid van een angel. Deze keer was het de Braziliaanse Adriana Lima die haar pensioen als lingerie-engel met een allerlaatste wandeling over de VS-catwalk aankondigde. Lima werkte 18 jaar lang voor het lingeriemerk en acht de tijd nu rijp om haar vleugels over de hevelen aan de volgende generatie. Het 37-jarige model kon haar emoties gisteren maar moeilijk de baas en poste na afloop van de show nog een emotioneel afscheid op haar Instagrampagina.

1/

Welkom Winnie

winnie harlow victoria's secret 2018

Naast de officiële angels waaronder Behati Prinsloo, Gigi en Bella Hadid, Kendall Jenner, Elsa Hosk, Stella Maxwell, Taylor Hill, Romee Strijd, Candice Swanepoel, Adrinana Lima, Josephine Skriver, Martha Hunt en Jasmine Tookes, maken ook verschillende nieuwe gezichten hun opwachting tijdens het defilé. Zo maakte model Winnie Harlow afgelopen nacht (eindelijk!) haar debuut als Victoria's Secret model. Ook Duckie Thot, Myrthe Bolt en de Nederlandse Yasmin Wijnaldum mochten voor de eerste keer de roze satijnen kamerjas aan.

2/

Fantasy bra

elsa hosk victoria's secret show 2018 fantasy bra swarovski

Tijdens het defilé van Victoria's Secret komt een mens ogen te kort, maar naast de Fantasy bra, hét fonkelende paradepaardje dat sinds 1996 enkel door een officiële angel gedragen mag worden, valt niet te kijken. Swarovski bezette de bralette met zo'n 2100 'lab grown' diamantjes, goed voor zo'n 1 miljoen dollar. Belachelijk duur voor een behaatje dat er allesbehalve comfy uitziet, maar een koopje in vergelijking met wat eerdere modelletjes kostten. Toen werd uitsluitend van échte (door de natuur geproduceerde) diamanten en edelstenen gebruikt gemaakt waardoor de prijs een pak hoger lag. Wil je zelf ook een glitterbeha om onder of boven je outfit te dragen? Deze bustier met strasssteentjes uit de Moschino x H&M-collectie is voor 149 euro de jouwe.

3/

Schotse ruit

gigi hadid victoria's secret ruit

Als het van Victoria's Secret afhangt wordt de Schotse ruit nu ook onder de kilt gadragen. Gigi Hadid bewees intussen dat dat niet verkeerd is.

4/

Mode collab

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sneak Peak @josephineskriver being fitted for her #VSxMaryKatrantzou look ready for the #VSFashionShow runway @victoriassecret 💙

Een bericht gedeeld door Mary Katrantzou (@marykatrantzou) op

De Londense ontwerpster Mary Katrantzou stelde gisteren haar samenwerking met de Amerikaanse lingeriegigant voor. Onder meer Winnie Harlow, Gigi Hadid, Josephine Skriver, Yasmin Wijnaldum en Sofie Grace Rovenstine paradeerden over de catwalk in haar kleurrijke ontwerpen.

5/

Soundtrack

rita ora victoria's secret 2018 fashion show

Geen Victoria's Secret defilé zonder grote muzikale namen. Deze keer mochten Rita Ora, Bebe Rexha, the Chainsmokers, Halsey, Rita Ora, Shawn Mendes, Kelsea Ballerini en the Struts de show muzikaal ondersteunen. De outfit van Rita Ora leek trouwens zo uit de catalogus van Victoria's Secret zelf te komen.

6/

Make-up

Backstage werd de make-up door niemand minder dan Charlotte Tilbury verzorgd. Het geheim voor die angel-proof glow? Het Filmstar Bronze & Glow palette.

7/

Frontrow

victoria's secret yolanda hadid the weeknd

Was er twee jaar geleden nog deze gênante ontmoeting tussen Bella Hadid en haar toenmalige kersverse The Weeknd, is nu alles weer koek en ei. De zanger volgde het defilé vanop de eerste rij in het gezelschap van zijn schoonmoeder, de Nederlandse Yolanda Hadid.