Met deze producten blijft je gekleurd haar langer mooi

Gepubliceerd op 8 november 2018 door ELLE België
Met deze producten blijft je gekleurd haar langer mooiFoto: Pinterest

Nadat de kapper je van subtiele hightlights of een complete kleurmake-over voorzag, moet je gekleurd haar met de nodige aandacht én de juiste producten verzorgd worden. Met het Color Complete-gamma van Moroccanoil kan je thuis zelf aan de slag.

Moroccanoil brengt de Color Complete-collectie uit, een volledig verzorgingsgamma voor gekleurd haar. Deze begint in het salon met een ChromaTech service en zet je thuis verder met aangepaste producten. Wij spraken met haarstylist Franck Perez.

moroccanoil color complete franck perez
Franck Perez

Wat gebeurt er met je haar wanneer je het kleurt?

Dat is afhankelijk van de kleuring die je gebruikt. Zo'n 40 jaar geleden waren kleuringen als een pot verf. Daarmee bedekte je alles - elk grijs haartje - maar dat zag er niet natuurlijk uit. Deze aanpak was bijzonder slecht voor je haar. Vandaag gaan merken op zoek naar transparante kleuren en glans. Er wordt gedacht aan de gezondheid van het haar. Een eenvoudige kleuring die je elke maand gebruikt en niet meer dan twee tinten verschilt van je natuurlijke kleur, tast in principe de natuurlijke structuur van je haar niet aan. Wanneer je het haar bleekt en meer dan twee tinten lichter gaat, heeft dit wel impact op de gezondheid ervan.

Waarom moeten we gekleurd haar anders verzorgen?

Enerzijds om het haar te verzorgen, anderzijds om de kleur langer te behouden. Dat is het grootste probleem. Omdat kleuringen niet meer zo 'dens' zijn als vroeger, dringen ze minder diep in het haar binnen. Dat betekent dat er minder schade is, maar ook dat de kleur minder lang behouden blijft. Met de juiste verzorging kunnen we het kleurbehoud verlengen.

1/

Wat doen de Color Complete producten?

Met deze lijn willen we gezond haar en langdurige kleur samen laten gaan. Warme pigmenten - zoals rood, bruin, goud, koper - vervagen snel. Als het haar poreuzer wordt door de kleuring, kunnen ze het pigment niet zo goed vasthouden. Wat we met de Color Complete producten doen, is dat haar opnieuw gezond maken en het pigment erin vastzetten. Dat gebeurt met behulp van de COLORLINK-technologie. Hierbij wordt de keratine van het haar verbonden met de kleur, waardoor de kleur langer vastgehouden wordt.

Is er een verschil tussen licht en donker haar?

In feite is er geen verschil in het verzorgen van natuurlijk bruin en natuurlijk blond haar. Moroccanoil is verkrijgbaar in Scandinavië en Azië en mensen gebruiken de producten overal op dezelfde manier. Alleen van de basis Moroccanoil Treatment bestaat er een light versie. Deze bevat dezelfde formule, maar de consistentie is lichter. Hierdoor is ze beter geschikt voor mensen met fijn haar, die geen fan zijn van olie-achtige producten. Arganolie heeft van nature een geel gouden kleur. In de light versie is die verdund, waardoor ook mensen met licht of gebleekt haar niet hoeven te vrezen voor een gele schijn. Het Color Complete-gamma werkt zowel voor haar dat gebleekt wordt als voor haar waarop sterke pigmenten worden gebruikt om het donkerder te maken.

Shopping

Ontdek hier alle producten uit de Color Complete haarverzorgingslijn.

(stagiaire Laura)