5 x make-uptrends voor de lente

Geüpdatet op 8 april 2019 door Laure Vandendaele
5 x make-uptrends voor de lente

Van glitter geek tot zwartkijker deluxe. Zoom in op de meest spraakmakende make-uplooks van het seizoen en zet de trends naar je hand met wat praktische tips van de pro's. What happens on the catwalk...

Ontdek hier de allergrootste catwalktrends van het seizoen.

HITTEGOLF

Sun-kissed voor thuisblijvers

make-uptrends spring 2019 hittegolf

Of deze zomer net zo heet, zonovergoten en eindeloos wordt als die van 2018, valt niet te voorspellen. Wel staat vast dat we er met z'n allen meer sun-kissed dan ooit zullen uitzien. Dit seizoen gaat de gezonde, glowy look in overdrive. Het doel? Eruitzien alsof je je vast kantoorbaan hebt ingeruild voor die van fulltime beachbabe. Het mooiste voorbeeld zagen we bij Altuzarra, waar make-upartiest Tom Pecheux heel kwistig met bronzer omsprong.
Bronzer is er niet alleen om het gezicht te contouren, maar vooral om je teint op te warmen. Onthoud het zo: alle plekjes op het gezicht die door de zon geraakt worden, krijgen een extra laagje bronzer. Haarlijn, neusbrug, jukbeenderen en wangen, dus. Mag het voor jou nog een stapje exotischer? Hanteer dan dezelfde techniek als Tom Pecheux en breng een cream bronzer aan in een omgekeerde V van het topje van de neusbrug tot de wangen. Alsof je een hele dag op het strand doorbracht, maar dan zonder risico op zonneschade.

Shopping

shopping hittegolf

 

  1. Bronzingpoeder van Bobbi Brown, € 41,50
  2. Palet met poederhighlighters van & Other Stories, € 25,00
  3. Dior Forever Skinglow van Dior, € 52,70
  4. Palet met bronzers en highlighters van Catrice, € 11,99
  5. L'Orchidee highlighter en blush in drie kleuren, Sisley, € 84,50

 

1/

AVONDROOD

Zomerse lippen om te kussen

make-uptrends spring 2019 avondrood

 

Mooi roodgestifte lippen, dé klassieker der klassiekers, doken bij heel wat designers op. De kleur wordt vaak ten onrechte met winterse make-uplooks geassocieerd, maar tal van make-upartiesten weerleggen dat cliché. Ze stiften de lippen van de modellen in het rood van de ondergaande zon op warme zomeravonden, en kleuren daarbij niet altijd binnen de lijntjes. Op zwoele avonden kan er immers wel wat gesmost worden. "Naast volledig roodgestifte lippen, zien we ook heel wat lip stains", zegt Ines Borgonjon van M.A.C Cosmetics. "Breng een beetje lippenstift aan op de bovenlip en hap dan beide lippen samen. Je hoeft niet secuur te werk te gaan. Ga dan zachtjes met je pink over de liprand om de kleur te vervagen." En als dat niet lukt kun je je na het stiften van de lippen ook gewoon vol op de mond laten zoenen. We geven het maar even mee.

Shopping

make-uptrends shopping avondrood lippenstift

 

  1. Lip colour fluid 'Red Coquette' van Babor, € 23,90
  2. Navulbare vegan lippenstift van Lush , € 10,95 (zonder verpakking)
  3. Matte lippenstift in 'Ruby Woo' van M.A.C Cosmetics, € 19,50
  4. Rouge Allure Liquid Powder in 'Bittersweet' van Chanel, € 37,00
  5. Lippenpotlood in 'Saucy' van jane iredale, €22,00

2/

BLIK OP KLEUR

Trek de kleurkaart

make-uptrends spring 2019 kleur

 

Kleurrijke oogmake-up en de zomer gaan samen als een glas witte wijn en een terrasje. Geen originele combo, wel een vaste waarde. Het inkleuren van je ooglid mag gerust een tikkeltje messy of zelfs artistiek gebeuren. Streetstyle doet het goed in de hoogste regionen van de modewereld en die edgy stijl sijpelt door in de make-uplooks op de catwalk, met bijvoorbeeld graffiti op en rond de ogen. "Het geheim? Je moet de verschillende laagjes crèmeproducten, poeders en losse pigmenten vervagen, zodat er geen scherpe randjes zijn", zegt make-upartiest Lauren Parsons. Zo'n schilderpalet op je ogen kan er intimiderend uitzien, maar dat hoeft niet zo te zijn. Wie kleur wil, maar een paar losse kleurvegen net iets té vindt, pakt het volgens Ines Borgonjon van M.A.C Cosmetics als volgt aan: "Zorg dat je huid natuurlijk blijft, en hou het bij een BB cream of lichte foundation. Als je dan met kleur werkt, lijkt het resultaat niet te gemaakt. Hou het bij één kleur, als subtiel waasje op je ooglid of als opvallende eyeliner. Dat is nooit too much."

Shopping

make-up trends spring 2019 kleur

 

  1. Dual Liner teinte Dynamic van Givenchy, € 35,00
  2. Candy Land oogschaduw van M.A.C Cosmetics, € 19,00
  3. Oogschaduw in 'Matcha' van Nars, € 25,00
  4. Palette All Over Spring van Yves Saint Laurent, € 70,00
  5. WonderProof Liner in 'Pure Belle van Rimmel, € 9,99

3/

STREEPJE VOOR

Lijntjes uit de losse pols

make-uptrends 2019 spring eyeliner

 

Op het gebied van eyeliner is het vrijheid blijheid. Waarom zou je met je tong tussen je tanden en een bibberend handje die perfecte wing proberen te tekenen als imperfectie net perfect kan zijn? Aan nonchalant aangebrachte eyelinerlooks geen gebrek dit seizoen. Het meest opvallende lijnenspel zagen we bij Peter Philips, Creative and Image Director van de make-upafdeling van Dior. Hij liet zich door de ongewone oogmake-up van Sharon Eyal inspireren, de Israëlische choreografe die ook de dans voor het defilé in elkaar stak. Kribbelkrabbel op het hoogste niveau. Bij Prada zorgden de geschilderde schaduwen van Twiggy-achtige wimpers voor een prachtig trompe-l'oeil-effect. Toch een foutje gemaakt bij het kopiëren van de kunstige look? Gooi het dan over een compleet andere boeg en leg een dikke, zwarte verflaag op de oogleden, zoals gezien bij de stoere chicks bij Dries Van Noten.

Shopping

make-uptrends spring shopping eyeliner

  1. Eyeliner pen in mat zwart van B.A.E. by HEMA, € 4,00
  2. Eyelinerstift met diepe zwarte kleur van KIKO Cosmetics, € 8,95
  3. The Feline Flick Panther-eyeliner van Charlotte Tilbury, € 29,00
  4. The Dip Liner (waterproof) van Essence, € 2,59
  5. Masterpiece High Precision Eyeliner in 'Velvet Black' van Max Factor, € 13,99

4/

GAGA GLITTER

Glitter, maar dan pittiger

make-uptrends spring 2019 glitter

 

Het begon als een voorzichtige flirt, maar intussen is het dik aan tussen de modewereld en glitter. De glansdeeltjes schudden het commerciële imago van zich af en schoppen het tot high fashion, ver van de festivalweide. Kleef ze over je volledige oogleden, kies voor een blinkend detail in de ooghoek of geef je lippen een verfrissende glitterdouche. "De modewereld heeft glitter helemaal ontdekt en gebruikt het als een accessoire op zich, een detail dat een look maakt", zegt Ines Borgonjon van M.A.C. "Daarnaast is glitter ook sterk genoeg om een make-uplook op zich te vormen." Eentje om zelf mee te experimenteren is de metallic glittermond zoals gezien bij  Jeremy Scott. Kleur eerst je volledige mond in met een lippenpotlood, breng daarna een laagje Dazzleshadow in 'Love Yourself' aan op de lippen en werk af met roze losse glitters, ook van M.A.C Cosmetics.

Shopping

make-uptrends spring 2019 glitter

 

  1. Oogschaduw in 'Sandstorm' van BE Creative Make Up, € 12,95
  2. Transparante gloss van Be High Shine van BE Creative Make Up, € 12,95
  3. Glitter en pigmenten van NYX Cosmetics, € 7,20
  4. Dazzleshow Liquid 'Love Yourself' van M.A.C Cosmetics, € 24,00