Dior brengt voor het eerst in bijna 20 jaar een gloednieuw parfum uit

Geüpdatet op 22 april 2022 door Laure Vandendaele Foto’s: Emma Summerton
Dior brengt voor het eerst in bijna 20 jaar een gloednieuw parfum uit

Het mythische modehuis Dior verblijdt ons na bijna twintig jaar eindelijk nog eens met een nieuw parfum. Hollywoodactrice en Diormuze Jennifer Lawrence is een en al JOY!

Het is sinds de lancering van de cultklassieker J'Adore (1999!) geleden dat modehuis Dior nog eens from scratch een nieuw parfum uitbracht. Een moment de gloire voor het Parijse modehuis dat voor de gelegenheid twee internationale grootheden kon strikken: François Demachy, bien sûr, de gevierde parfumeur-createur van Maison Dior, en Hollywoodactrice Jennifer Lawrence, die met verve de 'joy' belichaamt waar de geur voor staat.

joy dior jennifer lawrence

Het nieuwe parfum in geuren en kleuren

François Demachy, de bejubelde parfumeur-createur, is in de wolken met zijn nieuwste geurcreatie van Dior. "Aan de wieg staan van een nieuw parfum is altijd een wonderlijke ervaring, niet alleen voor mij, maar voor het hele huis Dior. Ik wou een universele statementgeur ontwikkelen die tegelijk zacht en energiek is en aanslaat bij zowel vrouwen als mannen. De geur laat zich moeilijk onder woorden brengen. Het is een zintuiglijke totaalbeleving met verschillende lagen en facetten..."
De packaging is gebaseerd op de herkenbare huisstijl van de nieuwste generatie Dior-flacons. On top: het zilveren draadje rond de dop. De zilveren sierletters op het transparante flesje geven het roze goud binnenin een glansrol.

1/

Maar hoe ruikt het nu?

JOY van Dior is een uitgebalanceerd bloemenboeket van bergamot, mandarijn en rozenessence met topnoten van jasmijn en houtachtige accenten van sandelhout, ceder patchoeli en musk.

Over de commercial

"Ik ken regisseur Francis Lawrence ('not related' - Jennifers running gag, red.) al jaren. We werkten samen bij 'The Hunger Games' en 'Red Sparrow'. Hij kent me zo goed dat hij enkele aspecten van mijn persoonlijkheid in het script kon verwerken. We hebben meer op de emotie dan op de storytelling gespeeld. Een verrijking. Het was voor ons allebei een totaal nieuwe manier van werken."

Lees het volledige interview met Jennifer Lawrence in het septembernummer van ELLE België. Aan het gloednieuwe parfum snuffelen kan trouwens ook in datzelfde nummer.

JOY by Dior Eau de Parfum, Dior, 50 ml, 102,43 euro, vanaf september in de parfumerie