Alles wat je moet weten over de nieuwe skincare trend ‘co-aging’

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Alles wat je moet weten over de nieuwe skincare trend ‘co-aging’

De kans bestaat dat je - net als wij trouwens - nog nooit van het begrip 'co-aging' hebt gehoord. Gelukkig weet Monica Bellucci er wél alles over. En dat treft, want als nieuwe ambassadrice van Nivea's Cellular gamma geeft ze de nieuwe filosofie van het merk helemaal in de armen gesloten.

Het is begrijpelijk dat u niet zit te wachten op rimpels, volumeverlies en andere leukigheidjes die met het verstrijken van de jaren gepaard gaan. Helaas ontsnapt niemand eraan, zelfs een bella donna als Monica Bellucci niet. Maar in plaats van zich met alle macht tegen de tand des tijds te verzetten, kiest de Italiaanse actrice bewust voor co-aging: in vrede samenleven met huid en lichaam. Leeftijd benadert ze als iets positiefs: "Ik een wereld waar iedereen bang is om oud te worden, is het een fantastisch gegeven om te kunnen zeggen dat men op élke leeftijd kan liefhebben en begeerd worden."
Wie de ravissante vijftiger (die onlangs trouwens nog op de set stond met onze eigen frisse vijftiger Filip Peeters) in levenden lijve ontmoet, is sowieso onder de indruk. Door haar schoonheid, maar ook door haar natuurlijke zelfzekerheid. Na tien minuutjes op de bank met de gewezen Bondgirl hebben we de theorie van het waardig ouder worden helemaal onder de knie, laat de rimpels - en de bijhorende levenswijsheden - maar komen.

Heel wat vrouwen lijken zich zo hard mogelijk tegen het verouderingsproces te verzetten, maar jij lijkt het te omarmen. Is dat de reden waarom deze samenwerking voor jou als een goede match voelde?

"Het getuigt van respect dat een merk een beroep doet op een volwassen vrouw op producten die voor volwassen vrouwen ontwikkeld zijn aan te prijzen. Respect voor de vrouw én voor de evolutie die ze doormaakt. Je hoort het, ik gebruik bewust het woord 'evolutie' en niet 'ouder worden'. Ik denk dat vrouwen tegenwoordig trouwens anders tegen hun leeftijd aankijken dan vroeger. Ze komen op een punt in hun leven waarop ze zichzelf helemaal aanvaard hebben. Op mijn vijftigste geniet ik volop van deze nieuwe vorm van vrouwelijkheid. Die kwam met de jaren, noem het ervaring of levenswijsheid. Dat heeft niets met het klassieke beeld van schoonheid te maken, het is een schoonheid die binnenin zit. En ik ben ervan overtuigd dat je op de een of andere manier ook op de huid zien."

Voel je je op je vijftigste beter in je vel dan op je twintigste?

"Mijn lichaam heeft intussen verschillende stadia van het leven doorgemaakt. Ik ben twee keer zwanger geweest, ben twee keer bevallen, heb borstvoeding gegeven en ga zo nog maar even door. Zowel mijn lichaam als mijn geest zijn door verschillende transformaties gegaan. Vandaag leef ik in vrede met mijn lichaam en de verhalen die het vertelt. Op mijn achttiende kreeg ik voortdurend te horen hoe subliem ik was, maar ik zat minder goed in mijn vel dan nu. Uiteindelijk draait het vooral om hoe je je voelt en is het van groot belang dat je innerlijk in balans is. Tegen het feit dat je lichaam verandert, kan je weinig beginnen, ook die evolutie moet je in de armen sluiten. Al weet ik dat dat niet altijd even gemakkelijk is en het proces soms tijd vraagt."

Kan schoonheid volgens jou ook een handicap zijn?

"Ik zie schoonheid - net als gezondheid trouwens - als geschenken van de natuur. Je moet ervan genieten maar je moet ook bereid zijn om die aangeboren schoonheid weer te laten gaan want vervagen doet ze toch. Al komt er weer een andere vorm van schoonheid in de plaats. Die zie ik niet zozeer als een geschenk maar eerder als een vaardigheid. Het is een nieuwe schoonheid, die je beetje bij beetje moet verdienen."

Wanneer voel jij je op je mooist?

"Er zijn heel veel dingen die me gelukkig maken en me een 'mooi gevoel' bezorgen. Dat kan een complimentje zijn, een blik van iemand die ik graag zie, de glimlach van mijn kinderen, genieten van mijn job, gezond zijn. Geluk zit echt wel in de kleine dingen. Met het verstrijken van de jaren ga je die alleen maar meer appreciëren."

cellular gamma nivea

De dagcrème met Hyaluron Cellular Filler en SPF15 die de huid verstevigt en intens hydrateert is het sterproduct uit het gamma. Ook leuk: de verpakking is gesigneerd diir Monica Bellucci, € 15,49