Staycation: acht wereldse resto’s om je reishonger te stillen

Gepubliceerd op 3 augustus 2018 door Tine
Staycation: acht wereldse resto’s om je reishonger te stillen

Met deze tropische temperaturen is een ticket naar de zon zonde van je budget. Stil je reishonger liever in deze coole hotspots. Zet je out of office aan en neem je collega’s mee voor een XL-middagpauze die vlotjes overgaat in een happy hour. Op de radar: de leukste urban hotspots met een vleugje vakantie in eigen land.

Franse Rivièra in Gent

gaston rooftop gent

Stop rooftop-terras en Gent in één zin en je komt automatisch uit bij Gaston. De zomerse pop-upbar die urban vibes mixt met Zuiderse sferen is de ideale staycation location. Spoel je werkdag door met een slow cocktail in een van de strandstoelen - voeten in het zand is optioneel - of schuif aan tafel voor een lichte lunch of een uitgebreid diner. De keuken serveert Belgisch-Franse klassiekers met een hoek af, maar je kan er ook terecht voor een genereuze garnaalkroket met krokante panko. Naast een uitgebreid vegetarisch aanbod, trekt Gaston dit jaar ook de veganistische kaart. Een date met Gaston kan nog tot en met 31 augustus.

Gaston, Hurstweg 8

1/

Mexican wave in Antwerpen

dia de los tacos antwerpen

A taco a day keeps the blues away. Het zou zo maar eens kunnen. Drie jaar na de succesvolle lancering van Jarheads - het biologische salad-in-a-jar delivery concept – is de tijd rijp voor een nieuw avontuur.  Dia de los Tacos serveert de originele taste rechtstreeks uit Mexico. Sweet, spicey en totally crazy. Het interieur is op ludieke wijze geïnspireerd op de Mexicaanse feestdag Dia de Muertos – Dag van de Doden. Op de kaart: heel veel o’s en a’s in de vorm van nacho’s, taco’s, burrito’s, gevulde jalapeños,  guacamole, pica de gallo, margarita’s, daiquiri’s … Voor een fix van 9 euro kun je kiezen uit drie verschillende taco’s. Mix & match tot je geen taco meer kunt zeggen.

Dia de los Tacos, Leopold de Waelstraat 7

2/

American dream in Brussel

grizzly brussel brunch resto

Na een trip door Amerika kwam Olivier tot de vreemde vaststelling dat er in een wereldstad als Brussel nergens een plek was waar je 7/7 kunt ontbijten, lunchen of dineren. Het half-bar, half-bistroconcept van Grizzly, ideaal gelegen in de levendige Kastelijnwijk, vult die leemte perfect op. De bistronomie, of gastrobar zo je wil, is elke dag open van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en de seizoensgebonden kaart leest als een culinaire reisgids. Grizzly brengt een eigen interpratie van de wereldkeuken, van Amerikaanse hamburgers tot zeebaars op z’n Siciliaans.

Grizzly, Drievuldigheidsplein 10

3/

La dolce vita in Antwerpen

pica italian resto antwerpen

Basta met de low carb-trend. Er gaat wat ons betreft niets boven een bord dampende pasta. Met de Italiaanse trattoria Pici - genoemd naar de dikke spaghettisoort uit Toscane - is de Antwerpse Dageraadplaats alweer een hotspot rijker. Pici gaat terug naar de basics van de Italiaanse keuken: simply good food met passie voor het product. Denk huisgedraaide pasta - zie de chef live aan het werk - en biologische groenten en kruiden afkomstig van de landbouwcoöperatieve De Volle Grond. De menukaart beperkt zich tot essentiële klassiekers als pappardelle al ragù of pici cacio e pepe.

Pici, Dageraadplaats 13

4/

Deense hygge in Brussel

Elisabeth en Nicolas, twee foodies met een hart voor verse kwaliteitsproducten, stampen met Hygge de hipste saladbar van Brussel uit de grond. Kies je favoriete salade met huisgemaakte vinaigrette uit het overweldigende ready-to-eat aanbod en have a seat. Deense gezelligheid meets Belgische ‘fastgood’. Een winnende combinatie.

Hygge, Sint-Lambertusplein 8

5/

De Bronx in Brussel

streetpeck food bar brussel

Streetpecker, de jongste telg uit de Peck-familie, is de nieuwste hipster hangout in town. Het adres bij uitstek voor een brunch all day. Tot zover de superlatieven. Net als de andere Peck-labs zweert ook Streetpecker bij lokale en seizoensgebonden ingrediënten en homemade producten. Van de befaamde pancakes met zwarte kool tot de latte met rodebietpoeder.

Streetpecker, Karel Rogierplein 3

6/

Little Brittain in Mechelen

stassart mechelen high tea

Mechelen, de missing link tussen Antwerpen en Brussel, is een stad vol verborgen pareltjes. Restaurant Stassart 11 en bloemisterij De Borght vormen de perfecte fusie tussen gastronomie en interieurdecoratie. De twee zusterzaken zijn samen ondergebracht in een historisch pand met een weelderige binnentuin. Een belevingsplek uit de boekjes voor een luxueuze high tea- ceremonie met alles erop en eraan.

Stassart 11, Goswin De Stassartstraat 11

7/

Vietnam style in Antwerpen

rice 'n roll antwerpen

Rice ’N Roll, het gloednieuwe concept van Lucy Chang, opende onlangs zijn deuren aan de Marnixplaats in Antwerpen. Fotogeniek, lekker en gezond: de heerlijke drievuldigheid in de vorm van de Summer Rolls. De rolletjes worden à la minute klaargemaakt met dagverse ingrediënten en zijn bijna te mooi om op te eten. Steek gezellig je voeten onder tafel en geniet ter plaatse van de eetbare schilderijtjes op je bord of laat je favoriete rolletjes bij je thuis of op kantoor leveren via Deliveroo. Vegetarisch, vegan of glutenvrij, de Summer Rolls bar heeft voor iedereen iets lekkers in huis.

Rice 'n Roll, Scheldestraat 98

8/

Deense hygge in Brussel

Elisabeth en Nicolas, twee foodies met een hart voor verse kwaliteitsproducten, stampen met Hygge de hipste saladbar van Brussel uit de grond. Kies je favoriete salade met huisgemaakte vinaigrette uit het overweldigende ready-to-eat aanbod en have a seat. Deense gezelligheid meets Belgische ‘fastgood’. Een winnende combinatie.

Hygge, Sint-Lambertusplein 8