De 10 beste sekstandjes tijdens een hittegolf

Geüpdatet op 21 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
De 10 beste sekstandjes tijdens een hittegolf ©Pexels

Zin in een stomende vrijpartij, maar niet in liters zweet? Dit zijn de 10 beste seksstandjes om een hittegolf te trotseren.

Tijdens de zomer krijgt ons libido vaak een boost. Luchtige en soms weinig verhullende kleren, meer tijd voor elkaar en de bruingebrande huid van je partner, brengen je hoofd al eens sneller op hol. Maar warme temperaturen kunnen je zin snel doen verdwijnen. De hitte kan uitputtend zijn en baden in het zweet tijdens een intiem moment is ook niet aangenaam. Ga daarom voor een van deze 10 seksstandjes die door weinig lichaamscontact of inspanning perfect zijn om de hitte te bestrijden.

1. Pretzel

Bij dit standje leg je je op je linkerzij en laat je hem op je linkerbeen zitten. Klem hem met je rechterbeen vast om mee het ritme te bepalen. Dit seksstandje is ideaal tijdens een hittegolf, omdat de inspanning beperkt blijft. Bovendien hoef je het niet per se in je bed uit te voeren. Je kan ook kiezen voor een koude vloer.

2. Quick fix

Een quick fix, ook wel gekend als een vluggertje, is een ideaal seksstandje voor tijdens een hittegolf. Buig voorover en zet je handen op je knieën of leun tegen een muur. Hij kan zonder veel huidcontact langs achter naar binnen. Dit standje is ideaal bij warm weer omdat je overal kan uitvoeren. Kies voor een fris plaatsje buiten of ga voor een ventilator staan.

3. Temperature play

Met temperature play creëer je extra sensatie met warme of koude voorwerpen. Tijdens een hittegolf kies je - uiteraard - voor koude prikkels. Je kan ijsblokjes gebruiken tijdens het voorspel voor een tintelende verfrissing. Daarnaast kan je enkele seksspeeltjes of glijmiddel eventjes in je ijskast of koud water leggen. Een ideale afkoeling tijdens een hete vrijpartij.

Temperature play
©Unsplash

4. Kruiwagen

Bij de kruiwagen is er minimaal huidcontact tussen jou en je partner. Laat je partner op de rand van het bed of op een stoel zitten. Plaats je handen voor hem op de grond zodat hij je van achteren kan penetreren. Je kan je benen om hem heen slaan voor extra stevigheid. Een perfect seksstandje voor tijdens een hittegolf.

5. Schelp

Dit standje vereist enige lenigheid. Ga liggen en kruis je enkels ter hoogte van je gezicht. Je partner komt bovenop je liggen, net zoals bij missionaris, maar dan met minder huidcontact. Een uitdagend seksstandje, maar de moeite om te proberen. Zeker tijdens een hittegolf.

6. Douche

De douche is de uitgelezen plek voor seks op hete dagen. Het water heeft een verkoelend effect en spoelt eventueel zweet onmiddellijk weg. Bovendien kan de douche onderdeel zijn van temperature play tijdens het voorspel. Nadien kan je elkaar nog inzepen als afsluiter.

seksstandje hittegolf douche
©Pexels

7. Doggy

Doggy is een ideaal seksstandje tijdens een hittegolf. Het standje vraagt weinig lichaamscontact en je kan het ook makkelijk op een frissere plek doen dan je slaapkamer. Bovendien kan je een ventilator vlak voor jou en je partner zetten, zodat je een frisse wind voelt terwijl je van elkaar geniet.

8. Spread eagle

Bij dit standje lig je op je rug en spreid je jouw benen open in de lucht. Hij gaat achter je zitten en neemt je benen vast terwijl hij je penetreert. Dit seksstandje is perfect tijdens een hittegolf dankzij de diepe penetratie. Die voelt niet alleen goed, maar zorgt er ook voor dat jullie sneller klaarkomen en dus minder inspanning moeten leveren. Bovendien is het huidcontact beperkt.

seksstandje hittegolf
©Pexels

9. Niagara Falls

Net zoals een douche, is ook een bad een goede plaats voor een verfrissende vrijpartij. Laat je partner met gestrekte benen in het bad zitten. Zet je op je knieën bovenop hem met je rug naar hem toe. Je kan de douchekop gebruiken om koud water langs jullie lichamen te laten lopen of voor een extra stimulatie bij jou.

10. Hobbelpaard

Het hobbelpaard is een goed seksstandje tijdens een hittegolf omdat je het zowel op een bed kan doen als op koude vloer. Laat je partner op zijn rug liggen, met zijn knieën geplooid. Ga met je rug naar hem toe op hem zitten en laat hem je penetreren. Sla je benen rond zijn dij en beweeg mee op en neer.

LEES OOK: 5 ideale plekjes voor seks in openlucht