Wat moet er in je beautycase voor een strandfestival?

Gepubliceerd op 10 juli 2018 door Isabelle
Wat moet er in je beautycase voor een strandfestival?

Steeds meer feestbeesten hebben het geniale idee om muziek met strand te combineren en organiseren festivals met de voetjes in het zand. Zon, zee en daverende beats: we like!

Wij houden deze week halt in Corsica, waar Calvi On The Rocks voor stevige feestjes en exotische taferelen zorgt. Wat er tijdens zo’n zonovergoten festijn zeker niet in onze beautycase mag ontbreken? Onze essentials

Ik ga naar Calvi On The Rocks en ik neem mee... 

Aethic Sovée milieuvriendelijke zonnecrème

Weinigen weten dit, maar ook zonnecrème zorgt voor vervuiling van de zeeën: de miljoenen mensen die er jaarlijks in duiken met een dikke laag crème, laten immers hun sporen na in het water. Gelukkig brengen steeds meer labels formules uit die huid én water beschermen. Aethic Sovée echt bijvoorbeeld twee jaar lang naar een ecologisch alternatief en kwam met deze fijne crèmes op de proppen. (€49) 

Caudalie Vinoperfect Serum

We wagen ons sowieso niet zonder factor 100 in volle zon, maar zelfs dan kunnen pigmentvlekken rustig hun weinig fijne werk blijven doen. Het is daarom goed om onze je laag zonnecrème niet alleen een goed gehydrateerde huid te hebben, maar die ook te wapenen tegen onflatterende vlekken. Het Vinoperfect serum op basis van druivenextract belooft tot 83% minder intense vlekken en dat is goed nieuws voor al wie te kampen heeft met een zwangerschapsmasker en ouderdomsvlekken! (€49,30) 

Caudalie Vinosource hydraterende sorbetcrème

Een crème die verwijst naar een sorbetijsje moet alleen al voor de naam mee in de valies -hartje emoji… Daarnaast is deze gelcrème ook gewoon heerlijk om haar verzachtende en hydraterende werking. Dankzij de zogenaamde Quick break technologie verandert het in contact met de huid in een waterpatch die de hydratatiemechanismen van je huid activeert en diens vochtreserves aanvult. (24,90€)

Jane Iredale LipDrink

Make-up en hete temperaturen zijn geen goede combo, maar met een knallende mond raak je nooit in de problemen. We zijn dol op een felle liptint aan het strand, maar opgelet: traditionele lippenbalsems bevatten vaak ingrediënten op basis van petroleum die je lippen uitdrogen en dus extra fragiel maken in de zon. De vrolijk gekleurde LipDrink bevat niet alleen een beschermende SPF-factor, maar bevat uitsluitend natuurlijke oliën zoals macadamia- en avocado-olie. De balsem bestaat in drie verschillende tinten. (€16,50)

Caudalie Eau de Raisin

Deze gaat niet alleen mee in de reiskoffer, maar ook in de strandzak: een hydraterende spray druivenwater om tussen twee wilde acts door even tot rust te komen en ons gelaat een deugddoende oppepper mee te geven. (€13 voor 200 ml, €7,90 voor 75 ml)

Caudalie Divine Olie

Surfers wijzen unaniem naar olie als het geheim achter hun zijdezachte huid en stralende bos lokken. Meestal gebruiken ze kokosolie, maar wij zijn in Zuid-Franse mood en verkiezen de voordelen van druivenextract. Smeren, smeren, smeren -het is dankzij de leuke textuur nog leuk ook- dus met deze 3-in-1 formule die gelaat, lichaam én haar hydrateert. (€29,90 voor 100 ml)