Dit zijn de mooiste modemusea op reis

Gepubliceerd op 10 juli 2018 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de mooiste modemusea op reis

Bezoek deze boeiende modetempels tijdens je zomervakantie.

Als je een even grote modeverslaafde bent als wij, dan laat de fashionmicrobe je waarschijnlijk zelfs op reis niet volledig los. Het opsnuiven van cultuur in lokale musea is sowieso een interessant tijdverdrijf en al helemaal als het onderwerp mode is. Daarom is het zeker de moeite om deze fashionable musea in te duiken wanneer je in de buurt bent:

1/

Musée Yves Saint Laurent - Marrakech

Marrakech was een bijzondere inspiratiebron voor de legendarische ontwerper Yves Saint Laurent. In deze zinderende Marokkaanse stad vind je dan ook een museum volledig gewijd aan de Franse designer, met een permanente tentoonstelling van zijn mooiste creaties.

Adres:
Yves Saint Laurent-straat
40090 Marrakech
Marokko

Meer info: museeyslmarrakech.com

2/

Fondazione Prada - Venezië

In de stad der geliefden plantte het Italiaanse label hun stichting neer in een fantastisch palazzo aan het water. Het museum is gewijd aan hedendaagse kunst en cultuur en herbergt ook een bioscoop en de must visit Bar Luce, gestyled door The Grand Budapest Hotel-regisseur Wes Anderson, in schattige pastelkleuren.

Adres:
Ca'Corner della Regina
Santa Croce 2215
30135 Venetië
Italië

Meer info? fondazioneprada.org

3/

Armani Silos - Milaan

Om z'n veertigjarige carrière te vieren opende Giorgio in 2015 de Armani/Silos, een vier verdiepingen hoog elegant gebouw dat een permanente collectie van zijn werk huisvest, gecentreerd rond drie terugkerende thema's: het androgyne, etniciteit en sterren.

Adres:
Via Bergognone 40
Milaan
Italië

Meer info? armani.com

4/

Musée Christian Dior - Granville

In het Franse Bretagne staat een prachtige, roze villa genaamd La Maison Dior temidden van weelderige, Engelse tuinen. Ontwerper Christian Dior groeide er op en vandaag herbergt het museum een permanente collectie met exclusieve ontwerpen van de hand van de meester.

https://instagram.com/p/Bkw0ZNjAPYu/?taken-at=384456354

Adres: 
Rue d'Estouteville 1
50400 Granville
Frankrijk

Meer info? dior.com

5/

Fondation Louis Vuitton - Parijs

Deze zomer een citytrip gepland naar de lichtstad? Ga dan zeker eens langs bij de Fondation Louis Vuitton. Alleen al de architectuur van het gebouw, ontworpen door toparchitect Frank Gehry is een lust voor het oog. Binnenin vind je een uitgebreide selectie aan hedendaagse kunst.

https://instagram.com/p/BiWp_EIBzBc/?taken-by=fondationlv

Adres:
Mahatma Gandhi-laan 8
Bois de Boulogne
75116 - Paris
Frankrijk

Meer info? fondationlouisvuitton.fr