Deze bikini’s passen het beste bij jouw borsten

Geüpdatet op 5 juli 2018 door Claire Thys en Laure Vandendaele
Deze bikini’s passen het beste bij jouw borsten

Ben je soms niet tevreden met je bescheiden boezem? Wij lijsten de voordelen nog eens voor je op. Wou je soms dat je net minder goed bedeeld was in de borststreek? Wij zeggen: pronk met dat mooie decolleté!

MIDDELMAATJES

Beyoncé/Instagram

Voordeel: zowat iedere halsuitsnijding past je, of het nu een V-hals, een boothals of een rolkraag is. Bovendien vul je moeiteloos elke decolleté op.

Nadeel: als je gewicht verliest, zie je dat meteen aan je borsten.

Do's: simpele T-shirts staan jou beeldig, je hebt genoeg boezem voor een strapless jurk, maar niet zoveel dat er schande wordt gesproken over je decolleté.

Don'ts: een bestaan zonder beha is niet voor jou weggelegd. Je boezem is gewoon te groot om zonder te lopen.

Bedenking: oké, ze kunnen altijd groter, maar besef dat jij zowat het beste van beide werelden hebt: een welgevormde boezem, die niet al te snel gaat hangen en subtiel de aandacht trekt. You're a lucky lady.

Bikini: driehoekjes- en bandeaubikini. Liefst in een opvallende kleur of print.

Bikinitopje en slipje van Love Stories, € 75 en € 55 lovestories.com

1/

SUBTIELE BORSTEN: klein en fijn

ariana grande bikini
Ariana Grande/Instagram

Voordeel: 's zomers kan je gewoon zonder beha de deur uit, geen gevaar dat jouw boezem gaat hangen.

Nadeel: voorgevormde jurken krijg je soms moeilijk opgevuld.

Do's: ga gerust voor een jurk of top met een diep decolleté, met een bescheiden boezem loop je niet zo snel gevaar er vulgair bij te lopen. Bovendien kan je zonder beha ook gaan voor een jurk met een rugdecolleté.

Don'ts: vermijd korsetten of voorgevormde beha's die niet perfect passen. Niets zo onaantrekkelijk als een gapende leegte tussen borst en bustehouder.

Oplossing: klein maar fijn gaat echt op, bovendien lopen er heel wat mannen rond die niet zitten te wachten op een grote boezem, maar net gouden van wat bescheidenheid. En als Paris Hilton met haar twee bescheiden borsten een decolleté kan creëren, kan jij dat ook. Het is enkel een kwestie van de juiste beha te vinden.

Bikini: het badpak en de trikini (een mix van badpak en bikini) staan het mooist bij een niet te grote boezem. Wel opletten dat je badpak je boezem niet te platdrukt.

Sophia badpak van Beth Richards, 234,95 euro via zalando.be

LEES OOK: 10 x waarom kleine borsten fantastisch zijn

2/

VOLUPTUEUZE BOEZEM

Kylie Jenner/Instagram

Voordeel: je hebt altijd een mooi decolleté.

Nadeel: niet ieder jurkje past bij je boezem en dat mooie decolleté valt erg snel op. Best opletten met een te sexy halsuitsnijding.

Do's: Kleed je vrouwelijk en zet je vormen in de kijker. Fiftiesjurken, kokerrokjes en mooi aapassende hemdjes zijn jou op het lijf geschreven.

Don'ts: Strapless jurken zijn niet zo'n goed plan, net zoals halterjurken of bikini's. De bandjes gaan nogal snel snijden. Draag geen oversized kleding, want dan krijg je een tenteffect.

Oplossing: investeer in een stevige, perfect passende beha. Wees trots op wat je in huis hebt en zet die boezem gerust in de kijker.

Bikini: Kies een bikini met een beha als bovenstuk om snijdende bandjes te vermijden en voldoende steunt te hebben.

Voorgevormde bikini van Marie-Jo. mariejo.com

LEES OOK: het grote borstenalfabet