Beauty Queen: Tineke Bracke van Close Brussels

Gepubliceerd op 19 juni 2018 door Laure Vandendaele
Beauty Queen: Tineke Bracke van Close Brussels

Wat denkt, drijft en smeert een make-up- en beautyprofessional? Deze maand duiken we in de beautycase van Tineke Bracke (30), de helft van het creatieve duo achter het Belgische cosmeticamerk Close Brussels.

Wanneer ontstond jouw passie voor make-up en beauty?

"Als laatstejaarsstudent journalistiek deed ik stage bij een Belgisch lifestylemagazine waar ik de wondere beautywereld ontdekte. Toen ik later aan de slag ging bij Planet Parfum als aankoper van make-up deed ik veel productkennis op en leerde ik de kneepjes van het vak. Met het merk Close Brussels heb ik nu de kans om de wereld rond te reizen om de nieuwste trends en producten te ontdekken. Het traditionele beautyritueel van vrouwen is bovendien volop in verandering, dat houdt het interessant.

Wat was jouw allereerste beautyproduct?

Voor mijn eerste communie kreeg ik een Oilily-parfum cadeau. Enkele jaren later volgden Tommy Girl en het Clinique 3-Stappenplan: de beauty-musts van vele tieners uit de nillies."

Je bent samen met je compagnon Charlotte Walckiers de drijvende kracht achter Close Brussels. Wat is jouw favoriete product uit het gamma?

Nu de nieuwe make-uppenselen er zijn, is het niet makkelijk om maar één favoriet te kiezen. Maar ik ga voor de konjacspons van het 'I'm on Team Clean'-gamma. Dat is een fantastisch product omdat de spons je gezicht heerlijk zacht reinigt. Ik gebruik hem samen met de '100 % mousse, 0 % calories' reinigingsmousse uit ons gamma, perfect voor een zacht en fluffy gevoel."

Welke producten zitten altijd in jouw handtas?

"Ik sleep niet graag te veel ballast mee, maar een lipstick heb ik altijd op zak. Wat kleur op de lippen kan wonderen doen. Ik heb ook altijd oil blotting paper en een compact vloeibare foundation bij om mijn teint bij te werken. De basics voor een snelle touch-up. "

1/

Welke make-upproducten blijf je al jaren trouw?

"Ik probeer graag nieuwe producten en verander dus regelmatig van parfum, make-up en verzorgingsproducten. Qua foundation heb ik wel een beperkt aantal favorieten waaronder de Ultra HD van Make Up For Ever of Even Better van Clinique."

Wat is jouw go-to make-uplook?

"Ondanks mijn natuurlijke make-uplook, gebruik ik best veel producten voor mijn teint: primer, foundation, concealer, highlighter, blush en ga zo maar door. Mascara en een natuurlijke oogschaduw zijn ook een must. Voor een meer feestelijke look gebruik ik ook lippenstift."

Wat is de beste beautytip die je ooit kreeg?

"Een make-upartiest legde me ooit het belang van make-upprimer uit. Het lijkt zo'n overbodig product maar het maakt een wereld van verschil voor je teint. Je kan zowel werken op kleur, gloed als egaliteit. Bovendien blijft je foundation langer zitten. Meestal mix ik een kleurcorrigerende primer voor het gezicht met een pore minimizer voor de T-zone."

Zonder welk product zou jij niet kunnen leven?

"Een haarmasker. Goede haarproducten zijn belangrijk om mijn krullen de nodige glans en definitie te geven en een 'coupe windhoos' te vermijden."

2/

Wat zijn jouw favoriete adresjes?

"Dame Jeanne, een bar op de rand van de Vlaamse wijk in Brussel, die elke avond aperitivo doet. Ik ben ook een grote fan van het Tour & Taxis-park vlakbij mijn appartement in Molenbeek. Ik hoop dat de stad leuke uitbaters vindt voor de te restaureren historische paviljoenen zodat er ook hier een horeca hotspot komt."

Waar word je blij van?

"Mijn hond Bacchus. Hij is een ongelofelijk knuffeldier en ik vind hem enorm  grappig. Als ik nog maar aan zijn kopje denk, word ik al blij!"

Wat is jouw feelgoodsong?

"Enkele jaren geleden was Self Control van Raf mijn zomermelodie tijdens een reis naar Sicilië. Daar vond ik trouwens de inspiratie voor onze vorige zomercollectie nagellak. Het nummer maakt me nog altijd goedgezind."

 

Klik hier voor een blik achter de schermen van Close Brussels.