Het perfecte parfum voor je papa om te geven op Vaderdag

Gepubliceerd op 25 mei 2022 door Lore Ginneberge
Het perfecte parfum voor je papa om te geven op Vaderdag Jean Paul Gaultier

Op zoek naar een - niet bijster origineel - maar altijd welkom cadeau voor Vaderdag? Wij selecteerden het lekkerste parfum voor elke papa.

Voor wie het nog niet wist: binnenkort is het Vaderdag en wordt je allerliefste papa traditiegetrouw in de bloemetjes gezet. Heb je een daddy cool, een strenge maar rechtvaardige vader, een knuffelbeer of een rasechte avonturier? In deze selectie vind je ongetwijfeld een geurtje dat bij hem past.

Lees ook: door deze typische fouten blijft je parfum niet hangen

Shop onze selectie parfums voor Vaderdag

Sauvage Elixir van Dior

Een hypergeconcentreerd parfum dat de frisheid van Sauvage uitspeelt in combinatie met een hart van specerijen, een essence van lavendel en een melange van stroperige houtsoorten, waardoor een krachtige en betoverende geur ontstaat.

sauvage dior parfum vaderdag
Sauvage Elixir, Dior, €139 voor 60 ml

Shop hier

Le Beau van Jean Paul Gaultier

Voor papa's die te winnen zijn voor een houtachtige geur die uitblinkt in mannelijkheid, is Le Beau Le Parfum de ideale geur. Een vleug fleurige gember wordt versterkt door de zoete intensiteit van tonkaboon. Dan komt een zweem iris aanwaaien die alle harten verovert, helemaal ingepakt in het hypersensuele geheel van deze amberige, frisse, houtachtige geur. Verslavend!

jean paul gaultier le beau parfum
Le Beau le parfum, Jean Paul Gaultier, €76,90 voor 75 ml

Shop hier

Ombre Nomade van Louis Vuitton

Ombre Nomade is ontworpen voor liefhebbers van zeldzame essences en evoceert het gevoel van oneindig verlangen in een van de meest mythische ingrediënten in de parfumerie: oud. Een rebels materiaal dat aangevuld wordt met een vleugje benzoë, frambozenaccenten en wierook.

louis vuitton parfum vaderdag
Ombre Nomade eau de parfum, Louis Vuitton, €320 voor 100 ml

Shop hier

Maharaja D’Or van Rituals

Dit mannenparfum van Rituals is een aromatisch eerbetoon aan de oude Maharadja’s, gouden paleizen en Indiase kruiden. De luxueuze geur is een verslavende combinatie van de kruidige, groene frisheid van kardemom, verse pijnboom en de kostbare ondertoon van patchouli.
rituals parfum
Maharaja D'Or, Rituals, €42,50 voor 50 ml

Shop hier

Ebène Fumé van Tom Ford

Met het eeuwenoude ritueel van Palo Santo in het achterhoofd, is dit een geur die de kalmte van verwarmd hout, verse kruiden, betoverende harsen en weelderige bloesems samenbrengt. Het mystieke Palo Santo-hout wordt aangevuld met een opening van zwarte peper absolue en viooltjesblad. Verder in dit parfum: rokerige ledernoten, papyrus essence, prachtige bloemen en exquise Afrikaans ebbenhout.

tom ford vaderdag parfums
Ebène Fumé eau de parfum, Tom Ford, €212 voor 50 ml

Shop hier

Y van Yves Saint Laurent

Laat je meevoeren op de golven van Y, een eau de toilette met een mineraal akkoord, lavendel en salie uit de Provence en geranium Bourbon uit Madagascar. De cleane, pure noten krijgen een sexy, warm kantje dat resulteert in een uitzonderlijk langhoudende geur die hoofden doet draaien.
yves saint laurent parfum heren
Y eau de toilette, Yves Saint Laurent, €93,50 voor 100 ml

Shop hier

Invictus van Paco Rabanne

Sportieve papa’s is Paco Rabanne’s Invictus op het lijf geschreven. Om de geur naar een nieuwe generatie te brengen, werd deze radicaal heruitgevonden. Invictus Platinum staat nog steeds voor durf, zelfvertrouwen en attitude, maar is nu nog intenser en grootser geworden. Met een focus die puur gericht is op winnaars en doorzetters van alledag, is het een waar compliment om dit parfum als cadeau te ontvangen.

paco rabanne parfum vaderdag
Invictus Platinum eau de parfum, Paco Rabanne, €97,50 voor 100 ml

Shop hier

Him van Annayake

Een frisse creatie die pompelmoes in de spotlights zet, aangevuld met kruidige noten van zwarte peper en kardemom. Blauwe thee geeft het geheel een delicate, ronde zen-toets. Annayake for Him vormt de helft van een parfumduo voor mannen en vrouwen, helemaal in lijn met de yin en yang-filosofie van het Japanse merk.

 

annayake parfum heren
Him eau de toilette, Annayake, €55,90

Shop hier

Zero van Comme des Garçons

De combinatie van de verschillende ingrediënten in dit parfum maakt deze geur zowel voor mannen als vrouwen onweerstaanbaar. De houtgeur, gebaseerd op natuurlijk cederhout, tonen van bergamot, musk en Haïtiaanse vetiver verfrist met een vleugje rozenoxide.

zero eau de parfum vaderdag
Zero, Comme des Garçons, €127 voor 100 ml

Shop hier

Man Gravity van Tabac

Houtachtig-aromatische tonen worden in Tabac Man Gravity vergezeld door een minerale diepte. Zoetzure akkoorden van grapefruit worden gecombineerd met de levendige, kruidige geur van koriander en geraniumolie, dat bekend staat om zijn stimulerende effect. Bijzonder is het unieke 'Stardust-akkoord', geïnspireerd door de geur van de ruimte.

tabac vaderdag parfum
Man Gravity eau de toilette, Tabac, €24,37 voor 50 ml

Shop hier