Getest: Cryofan, de facial die je gezicht bevriest

Geüpdatet op 25 oktober 2019 door Laure Vandendaele
Getest: Cryofan, de facial die je gezicht bevriest

Getest: cryofan - de bibberbehandeling voor ice queens

“Wie mooi wil zijn, moet pijn leiden”, zo wil het gezegde. Op de eerste zonnige lentedag van het jaar ontdek ik nog een wijsheid: wie mooi wil zijn, moet soms extreme koude doorstaan. Vandaag ga ik me blootstellen aan extreem lage temperaturen, – 110° Celsius om precies te zijn, en dat recht op mijn gezicht. Waarom een mens zoiets vrijwillig doet? Omdat deze vorm van cryotherapie de huid helpt verstevigen, rimpels doet vervagen en zelfs dubbele kinnen wegwerkt.

Mooie beloftes, maar hoe gaat zo’n bibberbehandeling in realiteit? Eerst lijkt het alsof ik een standaard facial krijg: een behandelcabine met gedempt licht, zachte handdoeken, een zalig verwarmde tafel en een schoonheidsspecialiste met zachte stem… Maar dan spot ik het vervaarlijk uitziende apparaat in de hoek van de kamer dat zo meteen de kouder dan ijskoude stikstof op mijn gezicht zal spuwen.

Nog voor ik een zonovergoten zandstrand kan visualiseren, blaast de schoonheidsspecialiste de meer dan ijzige stikstofstraal op mijn gezicht. Dat voelt –small surprise– heel erg koud maar pijnlijk is het aanvankelijk niet. Pas wanneer ze het kopstuk te lang op eenzelfde zone richt, begrijpen mijn hersenen met welke vriestemperaturen mijn huid krijgt af te rekenen. Na iedere pijngrimas voel ik de warme hand van de schoonheidsspecialiste op de bestraalde zone, waardoor de pijn meteen wegtrekt. Nee, afzien is geen essentieel onderdeel van deze behandeling.

Het went ook snel, net zoals een epilady in het begin van een onthaarsessie nog tranen in de ogen brengt, maar niet veel later pijnloos over de benen glijdt. Terwijl de straal via mijn kaaklijn gaat, voelt het plots heerlijk fris in mijn hoofd. Cryofan moet heerlijk aanvoelen na een nachtje doorzakken, tegen een kater.

Na twaalf minuten zit de sessie erop en voel ik met mijn warme handen aan mijn ijskoude, nog tintelende gezicht. De roodheid van mijn huid zal gauw plaats maken voor een mooie glow. Daarom is deze korte maar intense behandeling een aanrader voor wie naar een feestje moet en een snelle boost wil. Wie mikt op het ‘botox zonder naalden’ effect, zal de behandeling meermaals moeten herhalen, in een kuur (5 à 6 sessies) of als wekelijkse treatment.

Sessie van 12 minuten, 80 euro

www.energy-wave.be