Beauty hack: nieuw geheim wapen tegen donkere uitgroei

Geüpdatet op 18 februari 2020 door Laure Vandendaele
Beauty hack: nieuw geheim wapen tegen donkere uitgroei

Psssjjjttt! Met deze handige spray verdwijnt een donkere uitgroei als sneeuw voor de zon.

Eindelijk! Een spray waarmee je ook donkere uitgroei tussen kleuringen door kan camoufleren. “De uitdaging met camouflerende uitgroeisprays is dat je de juiste balans moet vinden tussen de perfecte dekking, een natuurlijke kleurenmatch en een subtiele textuur die het haar niet stijf maakt. Onze formule bevat een hoge dosis natuurlijke pigmenten, tot 40% meer geconcentreerd dan anderen, om zo donkere uitgroei volledig te kunnen bedekken. Daarnaast laat de spray geen plakkend residu na en mengt het zich met je haarkleur voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.”, zegt Elisabeth Bouhadana, Global Scientific Communications Director bij L’Oréal Paris. “Onze formule bevat een hoge dosis natuurlijke pigmenten om zo donkere uitgroei volledig te kunnen bedekken. Daarnaast laat de spray geen plakkend residu na en mengt het zich met je haarkleur voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.” Gedaan met die uitgroei een voorstadium van een ombré te noemen.

uitgroei spray blond haar
Magic Retouch, L’Oréal Paris, € 9,99

Shop hier

Een blondine en een brunette - elk met hier en daar een grijze haar - testten het geheime wapen tegen ontsierende uitgroei. Of hoe je haar poederen plots niet zo'n slecht idee is.

De blondine

Art Director Christel was niet overtuigd toen ze dit handige haarpoeder mee naar huis nam voor een test. Maar weken later blijkt ze grote fan van dit touch up poeder voor blonde lokken.

"Drie tot vier keer per jaar laat ik mijn haar kleuren: een balayage voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Na een vijftal weken merk ik al een uitgroei, en hoewel ik soms naar de kapper ga om dit te laten bijwerken, blijft het tijdrovend. Een kappersbezoek is altijd een hele opgave voor mij: een straf in lang stilzitten. Toen onze beautyredactrice voorstelde om dit haarpoeder te testen, was ik eerst nogal sceptisch. Het leek op make-up, iets om je gezicht bij te poederen. Maar het potje zelf is mooi en heel handig in gebruik, met onderaan een klein sponsje en bovenaan het poeder. En het is klein genoeg voor in mijn handtas.
Ik ben het voorzichtig beginnen te gebruiken. Eerst en alleen met de bedoeling om mijn uitgroei te camoufleren. Maar na enkele weken ondervond ik een fijn neveneffect: mijn haar ziet er minder snel vettig uit. Eigenlijk is het dus de ideale droogshampoo. Je kan het heel gericht aanbrengen en ik heb het altijd bij de hand. Dat ik mijn haren nu minder moet wassen, is een pluspunt, en dat mijn uitgroei minder zichtbaar is, is mooi meegenomen."

Back 2 Blonde (bestaat in drie tinten) van Everpro Beauty , exclusief bij Di, € 14,95

 

De brunette

Beautyredactrice Laure ontdekte op haar 27ste een eerste grijze haar. Sindsdien leeft ze in staat van ontkenning en dus wordt iedere witte haar genadeloos uitgerukt. De kapper helpt tegenwoordig een handje en tussen twee bezoeken door doet ze wel eens een beroep op een 'uitgroei spray'. Helaas eindigt die al te vaak ook op het voorhoofd en kleren. Sinds deze ochtend poedert ze haar haar liever op de trein. 

"Ik laat mijn bruine haren bruin kleuren, vooral om een meer levendige tint te krijgen en om witte haren her en der van een kleurtje te voorzien. Ze een voor een uitrekken werkte een tijdje, maar ik begin er niet meer aan. Nu laat ik mijn kleurbeheer over aan de ervaren handen van de kapper. Van een echte uitgroei, zo'n anders gekleurde streep links en recht van mijn middenscheiding, heb ik geen last. Mijn haarmalaise speelt zich eerder ter hoogte van mijn haarrand af. Daar, links en recht van mijn voorhoofd, duiken een paar weken na mijn bezoek aan de kapper, alweer kleine kleurloze haartjes op. En ik haat het. Het is te tijdrovend en te prijzig om hiervoor naar de kapper te hollen, vandaar dat ik me behelp met een uitgroei spray. Helaas maakt die al te vaak vlekken op mijn voorhoofd en - nog erger - kleren. Dit compacte doosje met handig spiegeltje en sponsje is dan ook een godsgeschenk. Meer dan het sponsje in het poedertje wrijven en de bruine kleur op de witte haartjes te stempelen is er niet aan. In minder dan een minuut zijn de witte babyhaartjes verdwenen. Het lukte me deze ochtend zelfs in een rijdende trein! Dit product hoort thuis in de categorie:'dat niemand hier ooit eerder aan heeft gedacht' en reist vanaf nu altijd mee in de handtas. Je kan in het spiegeltje immers ook altijd je make-up checken."

Zero Grey Root Touch-Up Magnetic Powder (bestaat in drie tinten) van Everpro Beauty, € 9,99. Exclusief bij Di.